Ford Focus Kullanıcı Yorumları


Ford Focus Kullanıcı Yorumları ve Kullanıcı Tavsiyeleri

Tavsiye Oranı: >Evet: %74 (17)   >Hayır: %26 (6)


Salim <27.11.2014>: Aracımı alalı 1 sene oldu. 1.6 benzinli ve powershift şanzımana sahip. Aldıktan bir süre sonra lpg taktırdım. Aracımdan oldukça memnunum. Düşük yakıt tüketimi, hızlı ve başarılı vites geçişleri ile 2 sene daha binmeyi düşünüyorum. Tek sıkıntı iç hacim biraz dar. Almak isteyenlere tavsiye ederim.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Haydar <26.02.2015>: Ici dar. Malzeme kalitesi kotu. On gogus yuksek oldugu icin arabanin burnu gozukmuyo bu da surus konforunu torpuluyo. Motor sesi var. Konfor alamadim ben pek.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Mehmet usta <06.04.2015>: Çok güzel bir araç ikinci focus um dizelini tavsiye ederim içi dar ama sürücünün yeri gayet rahat konforlu, her gün 110 km yol yapıyorum arabalardan anlamayanlar lütfen yanlış yorum yapıp insanların kafasını karıştırmayın herkesin zevki ayrı kimi toros u bile sever.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Kerim <01.03.2016>: Performans olarak rakiplerinden daha iyi. Yol tutuş olarak zaten c segmentinin en iyisi yıllardır focustur. Sürüşten zevk almak istiyorsanız mükemmel bir araç. Bu aracın farkı 160 la viraja girip ölmeyi dusunurken aracın dtc ve esp ile hissettirmeden virajı dönmesiyle anlıyorsunuz.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Salih Eker <26.09.2016>: Focus 1.6 Tdi. 2014 yılında focus aldım iki yıl boyunca gayet zevkle kullandım araç canavar gibi performans süper. Ama ford markasının en büyük kabusu ne yazık ki beceriksiz ve para hırsı içerisindeki servisler. Son bakımında aracımın beynini yaktı Bursa Sönmez Ford servisi. 5 gün bekledim sonrada beyin muhafaza kutusunun kırık olduğunu söyleyip 150 tl istediler. Forda 5000 banada 150 tl hesap ödettiler. Sağlam beyni yakınca bile parayı ödüyor ford. Servislerde bu durumu fırsata çevirip araçlarla adeta dalga geçer gibi arıza verdirtiyorlar. Ford focusu öneririm ama servis memnuniyeti aramıyorsanız. Ben aracımı sırf bu nedenle satıyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Hakan <18.03.2017>: Focus style. Focus gerçekten yol tutuşu ve performansıyla gerçekten güzel bir araç benim gorusum eksi yönleri içinin dar oluşu. Uzun yolda rüzgar sesi ve yol sesinin ciddi anlamda içeriye alması rahatsız edici. bunlar da alınmaması için yeterli bir sebep gözüküyor.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Ali <18.05.2017>: 2016. 3 yil garantili diye satiyorlar hic alakasi yok hep kullanici hatasi sanki biz yeni araci ford damigoruyoruz.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Yücel <09.06.2017>: Ford focus 1.5 tdci 2016. Arac oncelikle yolda guven veriyor sanzıman puruzsuz gecisleri ile guzel yakit makul seviyelerde..ic malzeme ve işcilik orta..fiyat olarak cok yuksek geliyor bana bu arac bu fiyat etmez dusuncesindeyim fiyat dısinda guzel bir aile arabası
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Alper <30.07.2017>: 2016 focus aracımı sıfır aldım şuan 18 binde çok keyifle biniyorum trim sesi Yok c segmenti bütün hepsini kullandım civic dizeli olmadığı için kaybetti ama sürüşü çok zevkli seat leon dsg sorunu var jetta kalas geldi kalas gidiyor opel oturduğum gibi geri kalktım golf dsg corolla güzel reno megane güzel ama kullanmadım aracımdan memnunum ama yaşadığım yerler dağlık olduğu için kadjar düşünüyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Mehmet <11.09.2017>: 2010. Degerli arkadaslar focus C segmentinde gerek yol tutus gerek konfor olarak mukemmel bi arac kullanicisini yedek parca bollugu ve ucuzlugu ile yormayan iyi bi otomobil .yorumumu okursaniz gayet bilgi sahibi olacaksiniz.1.cisi Focus tipki jettalar gibi meksikada uretilen bi aractir.2.focuslarda opellerde LPG uyumu konusunda ilk basta kullanicisinin sevindiren ama ilerleyen km lerde epey bi cuzdaninizi bosaltan araclardir.150 binden sonra bu araclar conta yakiyo (bizzat yasadim 4000tl masra 2015 de) burada araclarin sucu yok motor kabul etmiyor lpg illetini.tamda burada LPG KASKOSU YAPTIRIRIM diye dusunuyorsaniz buyrun cenaze Namazina.oyle uyaniklar ki ust uste 4 yil yaptirabiliyorsunuz lpg kaskosunu yilda 30 bin 35 bin km yaptiginizi hesapliyorlar.araba 150 bine dayaninca kasko masko YOOOOK.cunku her an motorunuz contayi yakacak...!umarim anlasilmistir.
Tavsiye eder misiniz?: -


Levent <09.10.2017>: focus trentx 2017. merhaba 2016 model fort kullanıcısıyım aracın artısı yakıt ve düz asfalt yol geri kalanı boş
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Çolak <21.12.2017>: Şu ana kadar kullandığım en iyi araçlardan biri iç dizayn ön göğüsün belirliliği falan çok güzel yakıt ve yol tutuşu yola bağlılığı mükemmel c segmentinin en iyisi olarak kendini belli eden bir araç.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Tenten amca <06.03.2018>: 2017. Ülkemizde arac teknik bilgisi olmadan kahve kültürüyle büyütülmüş bir araç.bu kadar övülen aracı kiralayarak( dizel ) 3000 km kullandım.inanin bana Peugeot 301 den hallice......
İç malzeme kalitesi berbat.astra sedanin ağırlığını ve dolgunluğunu görmüyorsunuz.
Focus uysal bir koyun gibi.... gidiyor işte ama heyecanlandırmıyor...
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Meltem <09.06.2018>: 2014 trend x. aracımızdan çok memnunuz 2. focusumuz sadece aux girişi sorunumuz var dizayn ve kullanış açısından çok iyi ayrıca hız yaptığınızda arac kendini toparlıyor.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Ford <16.08.2018>: Aracı Daha Yeni Aldık Araç Hiç Hissettirmeden 180 i görüyor. Araç Çok Güvenilir Kendini 80 de gidiyorsun sanıyorsun 120 desin Araç ta esp olmasa bile yol tutuşu muhteşem Bir Fordda Esp Olsa Yolların Vay Haline. Ford Focus 2006 TDCI 110 HP.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


İhsan önal <23.08.2018>: Aracım dizel 1.6 ford focus güçlü torku sayesinde Yüksek tepeleri çıkarken hiç zorlamıyor otobanda da yüksek yol tutuşu sayesinde hızını hissettirmiyor tek eksi yanı trend x paket olduğu için iç dizayn eksiklikler var.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Metin Çöküş <25.08.2018>: trend x 2018. Yol tutuşu güzel bana göre içeriye çok ses alıyor ben tek kusur bunu gördüm.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Hamit <27.08.2018>: Ford focus 2016 1.6 ti-VCT trendx. Yol tutusu ve gorus acisi muazzam gogusluk abartili genislikte gozukebilir ama kaza durumunda can guvenligini saglamak amaciyla tasarlanmis virajlara girdigimde harika bi yol tutus gosteriyor. Dizayni cok hos iscilik guzel dezavantajli tek yani benzinli araclar icin konusuyorum rakiplerine oranla fazla yakmasi.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Cengiz <04.09.2018>: Focus stayle benzinli 2017. Araba duruş ve yolda çok iyi. İci dar ve kalkışta turbo olmadığı icin kendini gec topluyor..
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Sefer <26.09.2018>: Ford focus trx benzinli 2017. Ben taksiciyim gayet güzel yol tutuşu cok güzel kalkışta biraz hantal olsun güzel ve sağlam araba.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Metin <10.11.2018>: 2018. Geri vitesten atıyor, vitese takacağın zaman 1'e alıp sonra geriye tak diyor, servisi sorun yaşıyan oldu mu bunla ilgili paylaşır mısımız teşekkür.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Güner <24.01.2019>: Ford Focus 2013 1.6 TDCI. Olumlu şeyler: Motoru performanslı, şürüşü zevkli, yol tutuşu güzel, içinde güvende hissediyorum. Benimki sedan bagaj idare eder. Parçası bol bulunuyor. Yakıt tüketiminden memnunum az yakıyor. Olumsuzlar: İç genişlik yeterli değil, arka koltukları rahat değil, yetkili servislerinde fiyatlar uçuk.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Mehmet Bay <02.02.2019>: 2013 ford focus 1.6 benzinli powershift otomatik vites arsc sahibiyim. Binen bilir zten gerek gidişi gerek yol tutuşu muazzam iç dizayn gayet başarılı abimde 2014 vw jetta var ki idda ederimki focus la girdiğiniz virajlara jetta ile giremiyorsunuz kimse boş karalama yapmasın kullanamıyosa araç kötü demesin gayet iyi ki bunu testlerde söylüyor sınıfının en iyisi açın youtubeden karşılaştırmaları izleyin. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Aydın <05.09.2019>: tek kelime ile efsane dizel otomatik rahat çok rahat.
Tavsiye eder misiniz?: Evet



Siz de Ford Focus kullanıcısıysanız, test sürüşü yaptıysanız veya herhangi bir şekilde kullandıysanız, yorumlarınızla yol gösterin. Kullanıcı Yorumu Ekle
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

38 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Tek sorun iç hacmi onun dışında mükemmel

    YanıtlaSil
  3. Iki kez bayiye gittim test sürüşü yaptım. Benzinli atmosferik motoru tork ve güç açısından tatmin edici. Iç hacmi malzeme kalitesi açısından fiyatini hak etmiyor. Araci almaktan vazgeçtim. Henüz 10 bin km nin altında bir sürü satılık ilânı olması kullanıcı memnuniyetsizliğinin bir göstergesi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar aralikta trend x modeli aldım.piyasada iç ve dış donanım olarak çok iyi diye bildiğimiz bir çok markayı yakıt tüketimi dahil tek tek inceleyerek aldım.bi arkadaşın bahsettiği gibi çok sağlam.diye bildiğimiz bir araçla fokus kafa kafaya girip taklalar atmışlar.araclari görüldükten sonra hemen bayiye gidip Ford focusu aldım.aracin iç donanımı karşıladığı gibi dış kasa sağlamlığına hayran kaldım.artik kesinlikle fokus diyorum.

    YanıtlaSil
  5. 2016 yilinin ilk aylarinda 2009 1.6 benzin&lpg li 80.000 km de focus aldim yaklasik iki yildir kullaniyorum.Deneyimlerim sunlardir; Arac motor performansi benzinde yeterli,lpg de ve yokusta hele birde otomatik vites olunca cek saga agir vasitalarla yola devam et,ilk pismanligim neden dizelini almadigim oldu,fakat onunda temizi ve dusuk km sini bulmak cok zor,piyasa arabasi hani bir tabir vardir ya bizde ceyrek altin git bozdur misali.Baskasi alsin diye elde kalmasin parcasi ucuz,saglam,orta direk otomibilidir,ilk dikkatimi ceken sey benzinli olmasina ragmen icerden duydugum motor sesiydi alistim zamanla,japon aracindan inince normal.Frenler guclu acil durumda sizi direksiyona yapistirip kaderinize terk etmiyor kac defa denk geldim yakiti 27,30 kurus sehir ici otomatik vites lpg de lpg 2,9 kurus kasim 2017 tarihi itibariyle.İki yilda arac uzerine 6.000 tl kar ekledi.Tavsiye ederim ustelik en bos modeli trend sis fari bile yok.

    YanıtlaSil
  6. Daha once iki tofas grubu ,koreden kia yi kullandim,2009 otomatik benzin&lpg li ford sedani 85 000 km aldim yaklasik iki yil oldu arac 115 000 de.Kasa yapisi guven veriyor,frenler cok saglam gercekten guvenebilirsiniz kac defa kazadan kurtuldum,onde trafik aniden durunca frene basip kaderinizle basbasa kalmiyorsunuz gercekten duruyo arac,virajlarda iyi yakit lpg 27 krs yakiyor,(lpg 2.92) iken,Sesi biraz fazla,bagaj mukemmel genislikte,konfor orta duzeyde,lpg yokusta bitiyor,kamyon sizi solluyor,ama herseyden onemlisi arac piyasa arabasi guzel pirim yapti 35 200 e aldim simdi 42,43,piyasasi.ilk defa bir aracim pirim yapti.kronik iki arizasi var,1.rölanti dalgalanmasi oluyor.2.gösterge cip arizasi altindan kalkilmayacak bi durum olmuyo ben memur maasiyla idare ediyorum.Parasi olanvilk once bulabilirse dizelini alsin derim ben bulamadim temizini.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. Arabam sınıfının en iyi arabasıdır focusun ilk çıktığından beri focus alacağım dedim nasip 2017 deymiş

    YanıtlaSil
  8. Arabam fort focus terend x 1.6 sıralı sistem LPG aracımızı alalı 5 yil olmak üzere araba otomatik vites arabada geri ve çalışma problem görülmekte başına gelmiş olabilecek varmı

    YanıtlaSil
  9. Alsammı acacaba nasıl memmun olurmuyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla 3. Focusu alıcaz inşallah mükemmel bir araç

      Sil
  10. Ben 1 senede 100000 bin yaptım araba yol tutuşu olsun yakıt olsun süper bir araba yanlız ayağını debriyaj in üzerinde devamlı tutarsan 30 binde bir baskibalatası yersin hocam 135 bin de teslim ettim sıfırdan 35 bin e kadar baskı balatası yedi ayağını debriyajda tutmadığın sürece yapmaz kesinlikle kullanan birisi olarak tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  11. 2010 fort fokus trent 109 hp araç kullanan varmı nasıl bir araç bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. Focus 2.5 2009 1.6 benzinli 115 hp stw Titanyum. Araçtan memnunum lakin bir sorum olacak bu araçlarda hız sınırlamasi varmi yokuş assa 5. Viteste 150 yi geçmiyor yokuş yukarı performans ıyi yine 150 ı gecmiyor

    YanıtlaSil
  13. 2013 model focus alacağım 162 binde tavsiye edermisiniz

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar slm 2013 model fort focus otomatik benzinli almayı düşünüyorum km. 97.000 lpg yok fiyat 64.000 nedersiniz

    YanıtlaSil
  15. ADNANBEY YILMAZ21 Ekim 2018 12:05

    2007 TİTANYUM X. arkadaşım kullanıyordu tavsiye etti aldım gayet memnunum sadece ilk çalıştığında titreşimli çalışıyor
    1 dakika sonra ses yok yol tutuşu ve konfor gayet üst sınıf

    YanıtlaSil
  16. benim 2015 focus aracım var araç 49000 binde aracın dirieksiyon simidinde kabarma oldu ford markasına hiç yakışmayan bir durum olarak değerlendiriyorum garantiye başvurdum kullanıcı hatası dediler birdaha ford almayı hiç düşünmüyorum ve tavsiyede etmiyorum aynı paralara daha kaliteli malzeme kullanan araç alınır bence

    YanıtlaSil
  17. 2013 focus'um var sikorta kutusu su alıyor,torpito altındaki kaçağı nasıl buluruz.

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar ben fokus titanyum’la trend x arasında kaldım sizce hangisi Fiat farkı değermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Titanium oto park etme oto cam kapatma 115 hp güzeldir

      Sil
  19. Ben uzun zaman ford kullandim cokta severek simdi astra var forda gore daha agir malzeme kalitesi bi tik daha fazla ama ford kadar konforlu ve yumusak deil bazen fordu ozledigim oluyo acikcasi

    YanıtlaSil
  20. ford fous 2007 110beyır ranpalarda sofore hakaret edıyor bas dıye adeta dag keçısı yakıt knusu herkes ayrı kullanıyor sorun sıkıntı yok harıka
    not.ses konusunda :(

    YanıtlaSil
  21. Ford Fous 1.6 TDCİ Titanyum dizel km 175 binde fiyat 51 bin diyor degideğ sol ön çamurluk bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar üsteki yazının modeli 2010 model

    YanıtlaSil
  23. Fort focus 2007 1.6 hacbek tret alacam tavsiye edermisiniz

    YanıtlaSil
  24. Unkdown Kardeş Bende Focus 2006 Trend Var Çok Hızlı ve güvenli yol tutuşu varya muhteşem 2006 böyleyse 2007 nasıldır sen düşün.

    YanıtlaSil
  25. Selamünaleyküm arkadaşlar 2013 style paket benzinli hb alıcam sizcedoğru karar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleykumselam kardes acikcasi style iyi ama titanyum trend x titanyum x muhtesem. hb alma sedan a gore yavastir.benzinli almak sorun eger paran varsa benzinliye al ama dizel en iyisi.Focus Performanslı Arabadır iyidir.

      Sil
    2. Kardesim Benim Focus TDCİ Trend model trend boyleyse trend x titanyum x titanyum nasildir dusun muhtesem

      Sil
  26. Hayır Style Iyide 2013 Focus Titanyum veya Trend X Bence Daha İyi. Benzinli Hemen Bitirir yakıtı En Iyisi Dizel Al Bu Arada

    YanıtlaSil
  27. Ford Focus 2006 1.6 TDCİ Trend 110 Hp 170.000 de En Fazla Kaç KM/H Yapar.

    YanıtlaSil
  28. Focus mu Fluence mi Kararsız Kaldım.
    Focus Fluenceden Daha Hızlıdır ve güvenlidir diyolar doğrumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fluence ile focus u ayni kefeye koymak vok absürt degil mi kardesim? Ne istedigine karar ver once. Hiz mi istiyorsun konfor mu guvenlik mi yol tutusu mu vs.. ama focus ve fluence bence karsilastirilamaz. Iki gun sonra 2014 trendx alacagim. Arabaya karar vermeden once fluence lere bakmadim bile. Bu da benim fikrim..

      Sil
  29. Arkadaşlar focus mu toyota corolla mı karasız kaldım ama ford yanım raz saha ağır basıyor şu an 2009 model 164 binde 1.6 otomatik benzin lpg li titanyum var bi kaç güne gidip bakıcam sizce nasıl 1.6 öpg li otomatik titanyumlar kullanan var mı tavsiye eder misiniz

    YanıtlaSil
  30. Arabayı Alalı 2 yıl oldu.Ve Dediklerim şu:Ford Focus En Hızlı Aile Arabasıdır 200 Km yi Hemen Görüyor Hatta Hesapladığımızda 21 Saniyede 210 Km.
    Güvenlik:Focus Demir Gibi Maşallah.Ekipmanlarda ABS ESP Gibi Aletler var ve size ancak 209.000 km den sonra nadiren sorun çıkarır.
    Piyasada ucuz
    Benim Araba:
    Ford Focus 1.6 TDCİ Trend 110 hp Beyaz 171.000 de
    Ve şunu söylemekte Fayda Var
    Eğer Sert Bir Araba Kullanırsanız 370.000 Km Motor Arızası çıkarır Eğer iyi ve Bakımlarini iyi yaparsaniz 475.000 Motor Arızası çıkarır.

    YanıtlaSil
  31. Arabayı Alalı 3 Sene Oldu.Gerek hiz gerek güvenlik yani konfor Çok hızlı Alın Alın Kesinlikle Alin

    Hız: Araç 0-100 e Toplam 11 Saniyede Varıyor.100-200 e 19.3 Saniyede. Araç 195 Km/h sonra Biraz Yavaşlıyor.Ve En Son Hızı 228 KM/H.

    Güvenlik: Çelik Gibi Araba.Döşemelerde Hiç Sorun Olmaz.ABS ESP Gibi Ekipmanlar Sorunsuz Çalışır.Hatta Birçok Defa ABS Sistemini Kontrol Ettim.Hava Yastıği Muhteşem.

    İyi Tarafları: Hızlı Güvenli Sağlam Euroncap Testlerinden 5 Yıldiz Aldı.Kolay Kolay Arıza Çıkarmaz.

    Kòtü Tarafları:Saptanamadı

    Aracım: Focus 2006 1.6 TDCİ Trend

    Güvenlik:Demir Gibi Araba.Döşemelerde Hiç Sorun Olmaz

    YanıtlaSil
  32. Fokus hem dar diyor hem icine cok ses aliyor diyor hemde cok konforlu diyor.ne beyinler var .

    YanıtlaSil