2015 Lada Vesta Üretimi Başladı



2015 Lada Vesta'nın üretim versiyonu ilk kez görüntülendi.

Rus üretici Lada'nın; 2014 yılının Ağustos ayında Moskova Otomobil Fuarı'nda tanıttığı yeni kompakt sedan modeli Vesta'nın pilot üretimlerine Izhevsk fabrikasında başlandı. İlk olarak 49 adet üretilecek aracın asıl üretimi ise 25 Eylül'de başlayacak.

Resimlerden de görüldüğü üzere, bazı küçük sadeleştirmelerin haricinde yeni Vesta, konsept modelden oldukça fazla izler taşıyor. Yine de yeni Vesta, markanın diğer modellerine bakılınca oldukça yenilikçi ve çekici bir tasarıma sahip.

Teknik özellikleri henüz netleşmese de modelin; 4 silindirli 87, 106 ve 114 hp gücünde 1.6 litrelik motorlara sahip olması bekleniyor. Bu motorlarla beraber Lada'nın, manuel şanzımanın yanında otomatik bir şanzımana yer vermesi de muhtemel.

Oldukça fazla kişiselleştirme seçeneğinin de sunulacağı Lada Vesta'nın fiyatı ise, Rus ekonomisi ve bununla beraber Ruble (Rus para birimi)'deki değişkenlik nedeniyle henüz netlik kazanmadı. Nissan Sentra'nın Rusya versiyonu ile aynı montaj bandında üretilecek modelin, 2016 yılında yaklaşık olarak 100.000 adet üretilmesi planlanıyor.




Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder