Yeni Mazda 3 Kullanıcı Yorumları


Yeni Mazda 3 Kullanıcı Yorumları ve Kullanıcı Tavsiyeleri

Tavsiye Oranı: >Evet: %96 (22)    >Hayır: %4 (1)



Hannover <11.03.2014>: Yurtdışında yaşıyorum, bu üçüncü Mazda aracım ve şuana kadar hiç güvenimi boşa çıkarmadı. Yakıtına ödediğim para dışında şimdiye kadar hiç ekstra masraf çıkarmadı. Performans konusunda da gayet iyi.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Ali <14.04.2014>: Sorunsuz bir araba, fiyatı biraz yüksek görünebilir ama düşük vergi ve düşük yakıt tüketimi fiyatını kompanse ediyor. Tek çekincem muhtemelen ikinci elde yaşayacağı değer kaybı.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Sercan A. <16.04.2014>: Güvenilir, performansı iyi bir araç. Yakıt tüketimi az cep dostu diyebilirim. Mazda'nın araçları gerçekten çok sağlam ve sorunsuz.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Güven <17.04.2014>: Aracı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. İç tasarımı oldukça sade, önceki kasanın iç tasarımı daha iyiydi bence. Hergün otobandan işe gidip geliyorum, İngiltere'de yaşıyorum bu arada, Hızlanması gayet iyi, tüketim biraz fazla gibi.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Musa B. <17.04.2014>: Yeni Mazda 3 ile kısa bir test sürüşü yaptım. Dış tasarımı gerçekten çok güzel, Mazda aşmış kendini bu konuda. Motoru çok sessiz çalışıyor, ses neredeyse hiç yok. Vites geçişleri iyiydi, performans idare eder, performans konusunda çok etkilenmedim açıkçası. Direksiyon hissi güzeldi, direksiyon üzerinde hız sabitleyici tuşları ve de ses açma kapama tuşları bulunuyor. Ayrıca direksiyon yanlarında bulunan F1 vites kulakçıkları çok başarılı olmuş. Araçta head-up gösterge ekranı bulunuyor, ön camdan hızınızı ve navigasyon göstergelerini görebiliyorsunuz. Koltuklar da rahattı. Aracın en büyük olumsuzluklarından biri fiyatı, fiyatlar yüksek bence, bu fiyatlara alınabilecek dizel alternatifler varken Mazda'nın çok iyi satış rakamlarına ulaşacağını düşünmüyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Onur Can G. <18.04.2014>: Araçla kısa bir test sürüşü yaptım. İç ve dış tasarımı güzel, koltuk kumaşı biraz daha iyi olabilirdi. Aracın performansı iyi, motor turbo değil ama yüksek devirlerde turbo sesi gibi bir ses çıkıyor, hoşuma gitti gerçekten. Göstergeler çok şık, kokpit sade ve kullanışlı. Arka diz mesafesi yeterli, bagaj da aynı şekilde yeterli görünüyor. Sunroofun opsiyon olarak bile olmaması kötü olmuş, ayrıca en üst donanımda manuel vites seçeneği yok. Test ettiğim araç otomatik vitesti, manuelde performansın biraz daha iyi olacağını düşünüyorum. Opsiyon olarak dolu bir araç. Ses yalıtımı da fena değil, önceki araçlarına göre iyileştirme yapılmış.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Veysel <22.04.2014>: Aracı test ettim ben de. Artıları; Performansı iyi, donanım açısından çok zengin diyebilirim. Dış tasarımı da herkes gibi benim de çok hoşuma gitti. Direksiyon hissi, tepkileri çok güzel, tüketim test sürüşünde 8 litreyi gösteriyordu. İç mekan sade, arka koltuk diz mesafesi iyi sayılır. Eksileri; Kotuk kumaşları çok kaliteli değil maalesef. Cam butonlarında aydınlatma olmaması çok ilginç, ayrıca şoför tarafı hariç diğer üç cam tek dokunuşla kapanmıyor. Fiyatlar 3-5 bin daha aşağı olmalı bence.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Salih <09.05.2014>: Bir kaç gün önce araçla test sürüşü yaptım. Test aracı 1.5 Sedan otomatik vites Reflex doanımlıydı. Dış tasarım olarak güzel ancak hatchback versiyonu bence çok daha güzeldi. İç tasarım genel anlamda başarılıydı. Sade ve hoş görünüyor, göstergeler güzel, direksiyon da aynı şekilde. Koltuk kumaşı, cam açma kapama tuşlarının ışıklandırılmamış olması böyle özenilerek yapılmış bir araç için maalesef olumsuz diyebileceğim yönleri. Aracın vites geçişleri çok iyi, yol tutuşu gayet başarılı, atmosferik motor olmasına rağmen performans tatmin edici. Konforlu bir araç, yalıtım başarılı olmuş, aracı baya zorlamama ve genelde şehiriçinde kullanmama rağmen tüketim 8 litre civarındaydı. Genel olarak konuşmak gerekirse araç başarılı olmuş, ancak Mazda fiyat konusunda biraz daha düşünmeli. Fiyatlar biraz yüksek gibi bence.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Gürhan <29.05.2014>: Mazda 3 iki aydır kullanıyorum kesinlikle mükemmel doğru karar tavsiye ediyorum
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Erdinç <30.06.2014>: Araçla test sürüşü yaptım, test aracı otomatikti. Vites geçişleri iyi sarsıntısız. Motoru sessiz çalışıyor, ses yalıtımı başarılı. Araç gerçekten baya rahat ve konforlu. Malzeme kalitesi iyi, iç tasarım oldukça şık, performansı hayli tatmin edici, turbo motor olmamasına rağmen hiç farkı yok. Gaz ve direksiyon tepkileri çok iyi. Kendi sınıfındaki bir çok araçtan çoğu yönüyle çok daha başarılı. Kısacası her yönüyle çok beğendim.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Adsız <08.07.2014>: Aracı power donanımını geçen hafta test ettim. Araç üst seviye özelliklere sahip. Alt donanım fiyatları uygun fakat üst donanımının fiyatı bana da yüksek geldi. Aracın ses sistemi ve head up hız göstergesi çok hoşuma gitti. İçeriye ses alıyor fakat çok rahatsız etmiyor. Aracı kesinlikle tavsiye ediyorum
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Lanthis <27.07.2014>: Yeni mazda 3 ' ü dün test etme imkanı buldum. Düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Test ettiğim araç kırmızı, reflex donanım, sedan kasa araçtı. Öncelikle dış görünüşünden bahsetmek lazım. Şuanda ülkemizde bulunan C segment sedan araçlar içinde( audi A3 sedan hariç ki D segmentine daha yakın aslında) en iyi dış görünüme sahip araç. Ön ızgarası, yan yüzeydeki çizgileri tam anlamıyla kusursuz, aracın arkasında bazı sedan modellerinde olan basık hissi vermemiş. Sportif bir yapı olmuş. Onun için duş tasarım 10 üzerinden 9. Kapı saç kalınlığı benim görüşüme göre ince olmuş. Kapının kapanması sırasında tam anlamıyla tok bir ses duyulmamakta. Bu aslında çok önemli değil ama diğer Japon araçlarından daha ince ( Toyota, Honda ) olması bana göre eksisi. Mitsıbishi lancerın kapı kalınlığına benzer. Sürücü kapısı iç yüzeyi düzensiz ve kalitesiz hissi vermekte. Özellikle iç yüzeyde kapı açma kolu sert kalın plastikden yapılmış olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Inanın bir bayan tarafından bir kaç ayda boyası kalabilir. Açıkçası ben metalden yapılmış olmasını beklerdim. Koltuk döşemesi arabaya yakışmayan ölçüde. Kumaş kalitesiyle alakası olmayan bu zayıflık. Arabayı uzun süre kullanmayı düşünen kişileri üzebilir. Çünkü bir kaç yıl içinde esneme ve koltuk köşesinde sıkıntı yaşanabilir. Koltuk döşeme opsiyonun olmaması gerçekten üzücü. Örneğin mazda 6 da bu dediğim özellikler çok iyi. Kapının iç tarafındaki açma kolu metal alaşımdan yapılmış ve koltuk döşemeleri giriştiği deri ve kalite hissi vermekte. Bir çok araçta olan el freni mazda 3 çok büyük ve kokpitte kötü görüntü oluşmakta. Torpido gözü detaysız ve sert plastik malzemeden yapılmış. 7 inclik ekranı mercedesin ki gibi düşünmüştüm. Ama onun kadar iyi değil. Çünkü etrafında hiç bir şey yok ve kötü bir görüntü oluşturmakta. Onun için her kadar iç tasarımı selefine göre iyi olsada basit ve küçük ayrıntılar düşünülmemesi kötü olmuş. Arka diz mesafesi yeterli. Fakat arka kapı iç yüzeyindede özensiz işçilik devam etmiş. İç tasarıma 10 üzerinden 6 .
Otomatik vites olarak kullandığım araç hızlanması, vites tepkileri güzel. Eğer ilk 3 viteste aracı çok zorlamazsanız vites geçişlerini hiç hissetmiyorsunuz. Araç slalom yapma durumunda ve ani frenlerde gayet başarılı. Virajlarda savurmuyor. Yol tutuştu gayet iyi. Eğer ani şekilde hızlanmak isterseniz. Ilk 3 vites tork konvertürlü olduğu için motor sesi fazla olmakta ve vites geçişleri azda olsa hissedilmekte. Araç hızlanırken görüş açısından fazla hızlanma hissi oluşmakta. Örneğin saatte 100 km ile giderken çok hızlanmışsınız hissini verebiliyor. Bu aracın sportifbir hava olması açısından yapılmış olabilir. Bir eksik noktayı belirtmek gerekiyor. Otomatik şanzımanda kaçıncı viteste olduğunuzuekrandan göremiyorsunuz. Görmek için triptonik seçeneğe geçmeniz gerekmekte. Ve bana göre çok saçma olmuş. Yol görüş açısı aynı segment araçlar içinde ilk 5 girer. Arabayı çok zorladığım ve vites geçişlerine uymadığım anlarda 11 lt ama uyumlu olunduğunda 5-6 lt tüketim gördüm. Eğer dikkatli kullanılırsa gerçekten az yakabilecek bir araç. Tüm özellikler itibariyle motor, yol tutuş, otomatik şanzımanın kararlılığı, yakıt tüketimi konusunda 10 üzerinden 8.
Diğer bazı dezavantajları da belirtmekte yarar var. Mesela kişisel opsiyon yapamıyorsunuz. Bu ciddi bir dezavantaj. Çünkü aracın power paketinde gelen 18 inç jantlar ülkemiz yol koşullarına uyduğun değil. Ve firma değişimde kişinin kendisinin yapabileceğini söylüyor. Yani 18 inç jantı ben size vereyim siz bana 16 verin diyemiyorsunuz. Sonuç olarak yeni mazda 3 ile ilgili şu fikri edindim. Eğer motion paket gibi baz donanım alacaksanız çok uygun bir araç. Ama konfor istiyorsanız ve aracın iç kokpiti sizin için önemliyse 70 tl fiyat aralığında daha kaliteli araçlar mevcut.
Tavsiye eder misiniz?: Evet 


Emre <28.07.2014>: 2 aydir, mazda 3 sedan power sense kullaniyorum, bu siniftaki araclarin hepsini kullandim, corolla guzel bir arac olmus, ama sanzimani hic keyif vermiyor, honda civic oturma pozisyonu sanzimani son derece basarisiz, ayrica yakit cok fazla tuketiyor, zaten hyundai ve kiayi bu sinifa sokmuyorum. Vw golf iyi bir arac, hatta eksigi yok, ama heyecan vermeyen, donanimi cok az olan bir arac, ayni paraya araclar arasinda en iyi donanima sahip arac mazda 3tu, mazdanin koltuklari cok rahat, surus pozisyonu cok basarili, aracin cok keyifli bir surusu var, yakit istanbul icinde karisik 7 litre tuketiyor, guvenlik donanimlari cok basarili, ozellikle uzun yolda hiz sabitlemeyi ayarladiginizda frene bile basmiyorsunuz, arac kendisi hizlanip yavasliyor, cok keyifli cidden. Muzik sistemi bose, bayagi basarili, ayrica aracta internet uzerinden radyo da dinleyebiliyorsunuz, direksiyon sistemini cok begendim,arac bmw 3 serisinden daha az ruzgar ve yol sesi aliyor, arac resmen kucuk boyutta bir lexus gibi olmus, keyifle kullaniyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Memet Faruk <25.08.2014>: Ben de mazda 3 ile Adanada test sürüşüne çıktım. Araba gerçekten güzel, tabiki ilk önce yakit tuketimine baktm ortalama 7 lt gosteriyordu, arabanın yol tutusu, suruş keyfi, direksiyon hissi gayet başarılı, tek sevmediğim yanı sunroofu olmaması ;)
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Mete <01.09.2014>: Sedan 1.5 Reflex AT. Aracı teslim aldıktan sonra ilk 500 km sürüş izlenimlerini sizlerle paylaşıyorum. En çok merak edilen konulardan birisi yakıt tüketimi konusu olsa gerek. 100 km’si şehir içinde ve kalan 400 km’si şehir dışında olmak üzere klima açık şekilde aracı zorlamaksızın yapılan toplam 500 km’nin sonunda gerçek tüketim miktarı ; 7,5 litre/100 kilometre. Bunun TL karşılığı ise benzinin 5 TL/litre güncel fiyatı ile 37 kuruş/kilometre. Bu değerler ilk 500 km için bu şekilde gerçekleşti. Daha sonrasında yakıt değişiminin olup olmadığını oluyorsa ne mertebede olduğunu tekrar paylaşırım.
Estetik görünümü yüksek olan Mazda 3 ün olumlu ve olumsuz yönlerinden de bahsetmem, sizler için fikir sahibi olmanızda yardımcı olabilir. Öncelikle yol tutuşunun başarılı olduğunu belirtmek istiyorum. Bu konu, emniyetli sürüş açısından oldukça önemli.  İlk hızlanmalarda atak olmasa da, ara hızlanmalarda  esneklik anlamında yeterli görünüyor. Frenler  aracın dengeli şekilde yavaşlamasını sağlayabiliyor. Dış ortam sesi , düzgün olmayan asfaltta kendini belirgin şekilde hissettiriyor. Kliması verimli çalışıyor ve istenen ortam sıcaklığını temin edebiliyor. Kör nokta uyarı sistemi , dalgınlıklara karşı etkili bir güvenlik sistemi. Otomatik moda kullanılırken ekranda hangi viteste olduğunuzu göremiyorsunuz. Manuel viteste ise, mevcut vites ve eğer bulunduğunuz vites uygun hesaplanmamışsa, bulunmanız gereken vites okla gösteriliyor.  Sürücü koltuğu , bel desteği ile beraber sürüş konforuna yeterli katkıyı sağlayabiliyor. Emniyet kemerlerinin öngerme kuvvetleri , rahatsız edici seviyede değil.  Yan aynaların alışılagelmişten büyük olması, görüş kolaylığı sağlarken dış ortan sesinin artmasına da sebep oluyor.  Direksiyon hassasiyeti konforlu ve emniyetli sürüş için uygun. Kasislerde süspansiyon sisteminin tepkimeleri yeterli. Sürücü koltuk mesafesi ortalama boydaki sürücüler için yeterli ve rahat. Ön görüş açısı yeterli.  Ön konsoldaki monitör, yol görüşünü olumsuz etkilemeyecek şekilde konumlandırılmış. Monitör kullanımı kumanda kullanımı iyi konumlandırılmış olduğu gibi estetik olarak da başarılı. Estetik kaygılardan dolayı bagaj kısmının girişi mecburen daralmış. Eğer çok valiziniz olacaksa yerleştirmesi büyük bir bagaj kapağı girişine nazaran daha zor olacaktır.
Sonuç olarak 84 yılından beri farklı araçlar kullanmış bir sürücü olarak aracı genel anlamda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Eğer benzinli araç takıntınız yok ise lansman fiyatları ile tercih edilebilecek bir araç. Biz, diğer arkadaşların deneyimlerini okuyarak fikir sahibi olmuştuk. Sizler içinde bu yazının aydınlatıcı olmasını umarım. Emniyetli sürüşler, sağlıklı günler.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Adsız <26.09.2014>: Arkadaşlar bugün test etme imkanım oldu, 1.5 power modeli idi otomatikti, vites geçişinde sıfır problem, hızlanması bence kötü bir honda civice göre ama tüm japon arabalarından 10 kat konforlu, agresif yapısı gereği gençlere daha çok hitap ediyor bence bu rakama alınabilecek en muhteşem c segmenti araçtır.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


İsmail Terazi <30.09.2014>: 2014 mazda 3 bugun kullandım. Tek kelimeyle harika bir araç. Lüks bir araba kullanıyormus hissi veriyor. Araç içi muhtesem, dışı harika, motoru yeterli...
ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Murat <12.10.2014>: Mazda 3 Power Sense. İnsanlar seçici olmalı, mazda 3 de aynen böyle bi şey kesinlikle tek düze olayı bu araçla tarih olmuştur, trafikte gözünüzü yoldan ayırmayın, mazdaya takılırsa hakimiyetinizi kaybetmeyin saygılar.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Ulaş <01.07.2015>: Mazda 3 Sedan Power Sense. Merhabalar
Öncelikle şu konuya bir değinmek istiyorum. Mazda şirketi kısa bir süre önce ford sirketine bağlı idi . Mazda yeni bir politika yaparak fordla olan ortaklığını sonlandirdi . Günümüzde çoğu araba firmaları birleşerek büyüyor . Mazda kendi başına bunu yapabilicek potansiyeli olduğu için kendi basina buyumek istedi. Ve bundada başarılı oldu diyebilirm . Bazı kullanicilar mazda çok satılmıyor gibi şeyler diyor. Mazdanin yılda 1.5 milyon arac uretme kapasitesi var . Ve Türkiye de kullanicilar aylar öncesinden satin aliyor ve aylarca arabayi bekliyor . Turkiyeye avrupa pazarinda düşen mazda 3 miktari yaklaşık 1.500 civarında ve bunların çoğu aylar oncesen satildi diyebilirim . Mazda euro ncap dan 5 yildiz aldi . Avrupa ve dunyada ödülleri silip supurdu . Bu yeni kodo felsefesi hareketin ruhu sayesinde. Mazda c segmentine göre ust duzey bir araba. Yol tutuşu motor hacmi ve motor sıkıştırma oranı ile dünyada rekor kirdi ve hala kimse yaklasamiyor yanına. Mazdalar ince işçilik yuksek teknik teknoloji ile calisiyor ve hayattan esinlenerek bunlari gerçekleştiriyor . Mazdanin co2 emisyon orani bakarsaniz çok düşük çevre dostu . Mazda kullanicilarina tavsiyem i-stop ozelligi frene tamamen basinca gerceklesiyor . Arka araç izleme RVM geri vireste kör nokta uyari sistemi . Adaptive cruise hmi multimedya arayüzü internet radyosu ve internet baglantilari . Gosterge arkasinda bir ekranda arac bilgileri sayesinde ust duzey güvenlik saglayarak yolla iç içe olmanizi sağlıyor . Suanda mazda 3 den daha iyi yol tutuşu sağlayan bir c segmenti araba olcagini kesinlikle inanmıyorum. Ses yalıtımı iyi değil o kadar da kötü değil ama . Vites geçişleri mükemmel. Adaptive far ve sis fari sistemleri . Bose müzik sistemini bir kere son ses acmak istemistim açtım ve hemen geri kapattim ses asla boğuk gelmedi o kadar yüksek oldu ki kulaklarim acıdı . Mazda sonuç olarak devrim yapmış. Donanimi ile de duruşu görüntüsü ile de . Benim yeni mazda 3 alacaklara tavsiyem 2016 yi beklesinler sunroof da gelicek diye duydum . Ve birkaç eksikler giderilicek . Alışılmışın ötesinde bir araba istiyorsaniz MAZDA 3
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Kagan han <11.12.2016>: Mazda 3 Power Sense. Mükemmel araç sorunsuz araç. c segmentinde devrimdir. avrupanın lideri olan bu aracı almanyada tutmayan sevilmeyen wv ile karşılaştırmak bile ayıp .40 yaşındayım 91 model 626 dan başlamak üzere 4. mazda mı aldım bu ay. bu arada 407 c5 nissan suv vw gibi araçlarda kullandım. hiçbiri mazda değil diğerleri konuşur mazda yutkunarak izlettirir. Saygılarımla.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Ünal <18.12.2016>: 2014. Bu aracı yeni aldım. Ancak almadan önce abim de araba alacağı için bir çok markanın c segmenti otomobilin test sürüşlerini yaptık. Audi A3, guilietta, golf, leon fr, megan, focus, auris ve corolla, civic ve egea yı test ettik. Tabi mazda3 de ikimizde en çok mazda yı beğendik d segmentinde bir araç gibi herşeyin çok titizlikle yapıldığı bir araç ben ikinci el aldım. kesinlikle tavsiye ederim
Tavsiye eder misiniz?: Evet


İsmail <16.07.2018>: İki tane Mazda 3 kullandım. Elimde olmayan sebeplerden dolayı sattım. Kullandığım markalar arasında bence en sağlamı.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Latif Y. <23.05.2019>: Bende 2013 mazda3 impressive vardı. Şu an ki kasanın bir önceki kasası. Yol tutuşu, savrulmadan virajlardan çıkışı, süspansiyonu, direksiyonun tepkileri, dış görüntüsü ve en önemlisi hatasızlığı beni mest etti. Şu anda da 2015 mazda 3 power modelini aldım. Yine hayran kaldım mazdaya. İyi ki almışım çok memnunum. Yakıt dizel gibi az yakıyor. Tabiki de tavsiye ediyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Evet



Siz de Yeni Mazda 3 kullanıcısıysanız, test sürüşü yaptıysanız veya herhangi bir şekilde kullandıysanız, yorumlarınızla yol gösterin. Kullanıcı Yorumu Ekle
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

15 yorum:

  1. Tavsiye etmiyorum neden sekil durus iyi ama gerisi boş araba mazda satilmamasinin sebebi bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komiksin bence mundar diyorsun alabilsen ooooo:)

      Sil
    2. Kedi eremediği ete murdar dermiş.Mazda kadar güvenli ve keyif verici bir araç görmedim.

      Sil
  2. nasıl bir yorum bu?

    YanıtlaSil
  3. lütfen bu arabayı kullananlar,test edenler vs...yorum yazsınlar.Böyle bir arabayı kötülemek art niyetten başka birşey değil.Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

    YanıtlaSil
  4. Adsız 14:58, zaten yukarıdaki yorumlarda arabanın ne kadar iyi olduğu belirtilmiş, tavsiye oranı %91'lerde, test eden kullanan ne olduğunu görmüş yani..

    YanıtlaSil
  5. mrb 2011 model mazda 3 hb 1.6 impressive kullanıcısıyım, sedan bir araba ve daha az yakan bi araba istiyorum, e mazda kullanıcısı olarak da yine mazda istiyorum ilk planda, aracımdan çok memnunum. denizlide mazda bayisi kapandığı için yeni mazda 3 ü görme ve test etme şansım olamadı malesef. o yüzden özellikle yeni mazda 3 sahibi olan, kullananlardan en başta yakıt açısından yardımcı olmalarını ve bilgi vermelerini rica ediyorum

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar;bakın acizane fikrim ,türkiyede otomobil satın almak demek ;maaalesef satarsam zarar etmesin dediğiniz araç demek,tamam piyasası yok Türkiye;de bu doğrudur ama şunuda unutmasak derim ben reklam yönlendirme kota talep TÜRKİYEDE Kİ YABANCI SERMAYELİ pazar payını elde tutan holdingler varken çözüm,e gelirsek uyanalım arkadaşlar japonlar koreliler nasıl ki barışmanço konserlerinde kitlelerle ona eşlik ettilerse bizlerinde artık uyanma vaktimiz dostlarımız ve emekçilerine gereken katkıyı taleplerimizle vermemiz ve bu tek düze araç logalarından sıyrılıp çağa ayak uydurmamız,her bir vatandaş olarakpiyasaya renk getirmemiz,bu kadar araç trafiğinde şart oldu artık saygılar

    YanıtlaSil
  7. Ticari ve teknik detayları bir yana japon kültüründe yüz kızarma, utanma var. Aracın imal edildigi ülkenin toplum bilinci yanlışı kabul etmiyor. Ben avrupa araclar kullandım yedek parca satma mantıgındalar zırt pırt onu bunu değiştir. Mazdada hondada böyle bişey görmedim. Verdiğim parayı kat be kat hak eden araba yapanın ellerine saglık olsun dedirtiyor. Japon yapıyorsa yamuk yok agalar.

    YanıtlaSil
  8. 2009 mazda 3 arabamı 4 yıl sorunsuz kullandım bir araba 4 yıl nası problem çikarmaz hayret ediyorum. bana göre dünyanın en iyi otomobil markası mazda.

    YanıtlaSil
  9. en sağlam en şık en sorunsuz araç 4. mazda mı aldım 40 yaşındayım hiç bir araç eline su dökemez. avrupanın çöpü wv yanından bile geçemez. başkaları konuşur mazda yutkunarak izlettirir.

    YanıtlaSil
  10. 2 yıldır kullanıyorum sıfır almıştım power modeli gayet memnunum servis ve vergisi çok iyi üzmüyor linea ve fuluens serviste daha çok üzüyordu eğer bmw audi veya mercedes almayacaksanız diğerleriyle kıyaslamayın bile ilk defa mazda aldım 2 yıldır da keyifle biniyorum

    YanıtlaSil
  11. Üç yıldır reflex paketli aracımı kullanıyorum. Araba yaklaşık 80.000 km oldu. Hala trim sesi bile yok. İstanbul ağırlıklı kullanıyorum. 7.8 litre ortalamam var. Acaba artık değiştirsek mi diye şöyle başka araçlara da baktık. Daha güçlü arabalar olmasına rağmen aracımızı vermeye kıyamadık. Alın yıllarca keyifle sorun yaşamadan kullanın derim

    YanıtlaSil
  12. Bu aracı bende almayı dusunuyorum. Ama performans konusunda cekincem var. Ozellikle rampa performsnsı nasıldır? Arac sollamalarda sikinti yasatiyor mu? Klima surusu cok etkiliyor mu? Araci kullanan kisilerin yorumlarini rica ederim. Bu arada ben 140 hp ve 300 tork luk dizel kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Mazda 3 tasarim olarak muthis kesinlikle dikkat cekici
    Yakit benzinde bile cogu lpg li aractan faha az yakmakta
    Teknik ozellikler yer alan yakit degerleri bence tutuyor tabiki kullanima bagli ama
    Tavsiye ederim parmakla gosterilirsiniz
    Ayricalik keyif surus yakit ve vergi sizi uzmez
    Birakin tutulmasin o ayricalik bizde kalsin

    YanıtlaSil