Dacia Lodgy İncelemesi

Dacia Lodgy inceleme Resimleri
Dacia Lodgy Nasıl Bir Araçtır?

2012 mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve ilk lansmanı Fas'ta yapılan Dacia'nın ilk mpv'si Lodgy bugün inceleyeceğimiz model olacak.


Lodgy Dacia'nın yanısıra Renault ve Nissan modelleri için de kullanılan B0 adlı ortak bir platformda geliştirildi. 5 ve 7 kişilik iç mekan seçenekleri sunan Lodgy, 5 kişilik versiyonda 4498 mm uzunluğa, 1751 mm genişliğe ve 1682 mm yüksekliğe sahip. Lodgy'nin dingil mesafesi ise 2810 mm. 7 kişilik versiyon ise yükseklik hariç 5 kişilik versiyon ile aynı ölçülere sahip, 7 kişiliğin yüksekliği ise 1679 mm.

Dacia Lodgy inceleme ResimleriDacia Lodgy inceleme ResimleriModern bir ön tasarıma sahip Lodgy, yan ve arka tasarımda ise modernlikten çok kullanışlılığa önem vermiş gibi görünüyor.

Lodgy'de diğer tüm Dacia modellerinde olduğu gibi, maliyeti arttırmamak için xenon veya led farlara yer verilmemiş.

Lodgy kullanıcılarına çok geniş ve ferah bir iç hacim sunuyor. Düz bir yapıya sahip olan ve oldukça geniş bir şekilde açılan arka kapılar kullanışlılığı arttıran başka bir özellik olmuş, bu da iç hacmin verimli bir şekilde kullanılmasına imkan veriyor.

İç mekanda bir mpv'nin sunması gereken işlevselliğe yer verilmeye çalışılmış. İrili ufaklı, açık veya kapalı bir çok saklama gözü mevcut. Toplam üç adet bardaklık bulunan iç mekanda sert plastik kullanılmış çoğunlukla.
Dacia Lodgy inceleme Resimleri
Diğer Dacia modellerinde bulunan ve birçok kişinin eleştirisine maruz kalan cam kumanda düğmeleri, orta konsoldan alınıp kapılara yerleştirilmiş, yine aynı sekilde ayna kumanda düğmesi de sürücünün solu tarafına konumlandırılmış.

İkinci ve üçüncü sıradaki koltuklar katlanınca, 827 litre olan bagajın hacmi 2617 litre gibi rekor denilebilecek seviyelere ulaşıyor.
Dacia Lodgy inceleme Resimleri

Lodgy yeni teknolojilerle de dikkat çekiyor. Bir Dacia modelinde ilk kez yer verilen opsiyonel MediaNav isimli multimedya sistemi 7 inç'lik renkli bir ekran sunuyor. Bu renkli ekran üzerinden radyo, ortam, telefon, navigasyon, ayarlar gibi tuşlara erişmek mümkün. Ayrıca sağ üstte yer alan usb ve aux girişinden de harici cihazları buraya bağlamak mümkün.

Hız sınırlayıcı da Dacia için bir ilk olarak karşımıza çıkıyor. Hız sınırlayıcının açma kapatma butonu orta konsolun altında konumlandırılmış, sınırlayıcı kumanda butonu ise direksiyon simidinin üzerinde bulunuyor.

Dacia Lodgy inceleme ResimleriSade tasarımlı ve rahat okunan göstergelerde bulunan yol bilgisayarı ekranı da geliştirilmiş ve üç satırlı hale getirilmiş. İç mekana baktığımızda, çift renkli torpido, havalandırma kanalları ve gösterge etrafında bulunan krom kaplamalar aracın kokpitini daha şık bir hale getirmiş.

Araçta geliştirilen özelliklerden biri de klima. 7 kişilik versiyonda üç oturma sırası olduğundan, her oturma bölümü için gerekli ısıtma ve soğutma kanalları yerleştirilmiş ve klimanın gücü de buna göre ayarlanmış. Lodgy'deki başka bir yenilik ise ikinci sıradaki koltuklarda çocuklar için izofix bağlantısının bulunması.

Dacia Lodgy inceleme ResimleriYüksek oturma konumu sayesinde SUV kullanıyormuş hissi veren Lodgy, yumuşak süspansiyonlarıyla da konfor sunuyor. Önceki Daica modellerine göre ses yalıtımında da iyileştirilme yapılan Lodgy, motor ve yol sesini diğer modellere göre daha az içeri alıyor.

5 ileri manuel şanzımanı olan Lodgy'de vites geçişleri başarılı. Performans konusunda zayıf olan Lodgy, yakıt ekonomisinde ise kullanıcılarını sevindirecek değerlere sahip.

Lodgy geniş bir görüş alanına sahip, oldukça ferah ve net bir şekilde etrafı görmeniz mümkün.

Lodgy'nin fiyatlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <2/5>                   
Fiyat<4/5>   
Tüketim <4/5
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<2/5>
Güvenlik<3/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,0/5  

Dacia Lodgy Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder