Seat Leon İncelemesi

Seat Leon inceleme Resimleri
Seat Leon Nasıl Bir Araçtır?

İlk kez 1998 yılında piyasaya çıkan Leon, üçüncü nesliyle karşımızda. İkinci nesli 2005 yılında piyasaya çıkmış ve oldukça da rağbet görmüştü. İlk kez Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan, ön tampondan arka tampona kadar baştan aşağı yenilenen üçüncü nesil Leon'da, ana hatlarıyla aynı görüntü korunsa da, aracın bir önceki nesil ile arasındaki en büyük farkı kuşkusuz sahip olduğu daha keskin hatları.


Yeni Leon yepyeni bir dış tasarım sunuyor. Kaput üzerindeki çizgiler çok net görülebiliyor. Kaputun ortasından ve yanlarından gelen çizgiler fara kadar devam ediyor. Farlar ve genel yapılar köşeli ve keskin hatlara sahip. Üçüncü nesille birlikte led teknolojisi Leon'a dahil edilmiş. Far içerisinde bulunan led çerçeveler kendine özgü karakteristik bir görüntü oluşturmuş. Yeni Leon'un sis lambaları da köşeli hatlara sahip.

Ön tarafa baktığımızda ise petek dokulu ızgara farklı bir görsellik ve sportiflik sunmuş. Üçüncü nesil Leon'la birlikte bütün çizgilerde olduğu gibi ayna tasarımında da köşeli ve daha sert hatlara yer verilmiş. Ayrıca aynanın iç kısmına yerleştirilen küçük bir lamba mevcut, ve bu da sürücünün sinyal lambasının içeriden yanıp söndüğünü görmesine imkan sağlıyor.

Seat Leon inceleme ResimleriKeskin hatlar bagaj kapağına doğru devam ediyor ve arka stop lambalarında da yine köşeli daha sert hatlar karşımıza çıkıyor. Ön far grubunun içindeki tasarım arka stop grubunda da mevcut. Logoya baktığımızda logonun da küçüldüğünü görüyoruz, ayrıca bagaj kapağı da bu logodan açılıyor.
Seat Leon inceleme Resimleri
Sportif ve agresif bir yapıya sahip yeni Leon 380 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Düz yapısı ve geniş bagaj ağızı sayesinde yükleme yapmak oldukça kolay. 380 litre yetmez ise arka kapıyı açtıktan sonra koltukların yanında bulunan düğmelere dokunarak koltukları yatırabilir ve daha geniş bir alana sahip olabilirsiniz.

Seat Leon inceleme ResimleriLeon'un iç tasarımına bakacak olursak; İç tasarım da aynı dışta olduğu gibi komple yenilenmiş ve sürücü odaklı bir kokpit sunulmuş. İç mekanda kaliteli ve yumuşak malzemeler kullanılmış. Direksiyon simidinde, vites topuzu ve koltuk kenarlarında sportifliği pekiştiren kırmızı dikişler bulunmakta. Aynı zamanda koltuk kenarlarında oldukça başarılı olan yan destekler bulunmakta.

Test aracımızda, yakıt tasarrufu sağlayan start/stop sistemi mevcut. Araçta bulunan Mod tuşunda Normal/Spor/Eko/Kişisel seçenekleri bulunmakta. Yeni Leon'da yine sportif bir yapıya sahip, alt tarafı düz, kırmızı dikişlere sahip, üç kollu bir direksiyon mevcut ve direksiyonun alt bölümünde yer alan kısımda FR logosunu görmek mümkün.

Seat Leon inceleme ResimleriGöstergelere baktığımızda ise çok şık ışıklandırılmış oldukça net okunan göstergeler sunulmuş. Sağ tarafta hız göstergesi bulunuyor. İçinde yer alan benzin göstergesi ise yine bu araçta bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Manuel kadran yerine dijital kadran kullanılmış. Orta bölümde ise yol bilgisayarı var, ortalama yakıt tüketiminden yağ sıcaklığına kadar birçok bilgiyi buradan okumak mümkün. Sol tarafta ise devir saati ve aracın hararet göstergesi mevcut. Benzin ibresinde olduğu gibi bu gösterge de dijital yapılmış ve ledlerle süslenmiş.
Seat Leon inceleme Resimleri
Arkada geniş ve ferah bir alan sizleri bekliyor. Her ne kadar dışarıdan böyle bir yapısı olduğu gözükmese de diz mesafesi ve baş mesafesi yeterli düzeyde.

Bir önceki nesline göre 90 kg hafifletilen Leon'da 1.2 lt, 1.4 lt benzinli motorların yanı sıra 1.6 lt'lik dizel motor seçenekleri de mevcut. Test aracımızda 1.4 lt'lik TSI motor yer alıyor ve bu motor 140 beygir güçletirken 250 nm değerinde tork değeri sunuyor. Gücünü 6 ileri manuel şanzımanla yere aktaran 1.4 TSI motor, maksimum saatte 212 km'lik bir hıza ulaşıyor.

Leon'un fiyatlarına, kullanıcı yorumlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <3/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <4/5
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<4/5>  
Notumuz:  3,5/5  

Seat Leon Kullanıcı Yorumları
Seat Leon Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder