Toyota Corolla İncelemesi

Toyota Corolla Nasıl Bir Araçtır?


47 yıllık geçmişe sahip olan ve 11. nesliyle Türkiye'de üretilerek piyasaya sunulan Corolla,  farklı bir tasarım yapısına ve anlayışına sahip. Tüm dünyada ve de ülkemizde en çok satan araçlardan biri olan Corolla, markanın yeni tasarımı anlayışının bir ürünü olarak dizayn edilmiş.

1.33 ve 1.6 lt benzinli ile 1.4 lt dizel motor seçenekleri sunulan araçta, manuel ve otomatik vites seçenekleri de mevcut. Benzinli modellerde Multidrive2, dizel ünitede ise Multimode 6 ileri şanzıman kullanılmış.

Toyota Corolla inceleme ResimleriAraç yeni dizaynı, genişliği, konforu, pratikliği ve düşük yakıt tüketiminin yanı sıra arttırılan güvenlik donanımları ve sürüş dinamikleriyle de dikkat çekiyor. Araç, markanın yeni tasarım dilini en iyi yansıtan otomobillerden biri gibi gözüküyor.

Yeni Corolla'da Toyoto'nın KeenLook yani keskin bakış, gündüz yanan led farları ve Under Priority öncelikli dizaynı ile birlikte ön ızgaraya daha çok önem verilmiş. Böylelikle Yeni Corolla’nın ilk bakışta prestijli görünümü gözler önüne serilmeye çalışılmış.

Araç 4.6 metre uzunluğunda, 1.7 metre genişliğinde ve 1.4 metre yüksekliğinde. Bir önceki nesile göre 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve tavan yüksekliği 5 mm daha alçak.

Gövde yapısının bazı bölümlerinde daha hafif metal kullanımı ile sağlamlık artırılırken genel ağırlıkta bir miktar düşüş sağlanmış. Optimize edilmiş daha hassas elektronik direksiyon sistemi ile direksiyon hakimiyeti ve duyarlılığı artırılmış. Yeni Corolla, İnci beyazı, Avangart  Bronz, Koyu Mavi ve Koyu Gümüş olmak üzere 4 yeni renk ile birlikte 9 renk seçeneği sunuyor.

Toyota Corolla inceleme Resimleri
Aerodinamik sürtünme katsayısı 0,29 cd’den 0,27 cd’ye düşürülen Yeni Corolla, kabin sessizliği, yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerini minimum seviyelerde tutmak için tasarlanmış. Aracın üzerindeki hava akımını yumuşatmak için geliştirilen tavan hattı yeni tasarımın ayrıntıları olarak öne çıkıyor. Ön sis farlarının konumu ile ön ve arka tamponların tasarımı “aero-corners” hava türbülansını engellemek için kombine edilmiş. Formula 1 teknolojisi  “sakana aero” temel alınarak, dizayn edilen kanatçıklara, otomobilin dengesi ve kontrolünü sağlamak için yan aynalarda ve arka farlarda yer verilmiş. Ön spoiler ve düz alt zemin ile Yeni Corolla’nın altındaki hava akımının optimize edilmesi sağlanmış.

Aracın dingil mesafesinin 100 mm artırılarak 2.7 m’ye çıkarılması Yeni Corolla’da yolculara konforlu bir ortam sağlamak adına önemli bir adım olarak görünüyor.

Toyota Corolla inceleme ResimleriBu yeni tasarımdaki arka koltuk diz mesafesi de 92 mm artırılarak 706 mm ile sınıf lideri pozisyonu elde edilmiş. Yeni Corolla’nın sürücü pozisyonu da kapsamlı bir şekilde revize edilmiş. Koltuk yükseklik ayarı 15 mm artılarak 60 mm’ye, koltuğun ileri geri kayma ayarı da 20 mm uzatılarak 260 mm’ye ulaştırılmış.

Direksiyon simidinin açısı da 24 dereceden 22 dereceye inmiş. Böylelikle sürücünün daha ergonomik bir sürüş pozisyonuna sahip olması ve dar alanlarda daha rahat dönmesi hedeflenmiş.

Aracın bagaj kapasitesi 452 litreye çıkarılmış. Kaporta ile tampon arasına ekstra absorbe edici materyaller yerleştirilerek daha az sessiz bir ortam sağlanmaya çalışılmış.

Yeni Corolla, şıklık ve kaliteyi iç tasarımada yansıtmaya çalışmış. Fil dişi ve siyah olmak üzere iki farklı iç kabin renk seçeneği ile sunulan Yeni Corolla’da giriş, orta ve üst versiyon seçeneklerde bulunuyor.

Toyota Corolla inceleme Resimleriİyileştirilen sürüş pozisyonunun yanı sıra, ergonomik ve kolay kullanım için direksiyon üzerine yerleştirilen düğmeler sürücüye büyük kolaylık sağlıyor.  Çok amaçlı düğmeler ile vites değiştirme, telefon, müzik, hız limiti, ekran ayarı gibi birçok kontrol tek noktadan yapılabiliyor. Araç, yeni dizayn anahtarıyla smart entry & start sistemine yani akıllı giriş ve çalıştırmayla ve otomobilin sağ ve sol bölgesinde ayrı sıcaklık kontrolü sağlayan dual zone-çift bölgeli klima sistemine de sahip.

İçeriden bagaj açma düğmesi ve smart entry özelliğine sahip modellerdeki dışarıdan bagaj açma düğmesi rahatça yükleme ve boşaltma imkanı tanıyor.

Aracın donanımlarında opsiyon olarak bulunan, Kolay-Akıllı Park Destek Sistemi olan Simple – Intelligent Park Assist ile, ön ve arka yan tamponlar üzerinde bulunan sensörler kullanılarak sürücü çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edebiliyor. Araç ayrıca otomobilin kitlenmesinden sonra 30 saniye süresince yanmaya devam edecek far sistemi Follow Me Home ile de donatılmış.

Yeni Corolla multimedya uygulamarıyla da iddialı görünüyor. Kullanıcılar dokunmatik multimedya ekrana sahip, Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2 ile son teknolojik özelliklerden yararlanabilecekler.
Toyota Touch'ın, 6,1 inçlik 800x 480 çözünürlüğe sahip dokunmatik ekranı bulunuyor. Bu sistem AM/FM radyo, CD/MP3 çalar, Bluetooth, cep telefonu bağlantısı ile müzik dinleme imkanı, USB vasıtasıyla müzikçalarlar ile bağlantı kurulması gibi özellikleri bir arada sunmuş ve ayrıca geri görüş kamerası da bu sistemden izlenebiliyor.

Toyota’nın Go navigasyon sistemli Touch 2 teknolojisi, bir önceki neslinin daha da geliştirilmiş hali. Ekranı daha rahat görebilmek için otomatik yakınlaştırma, mirror link gibi son teknolojiler ile geliştirilen Go navigasyon sistemi aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 20 dilden kontrol edilebiliyor.

Güvenlik ve donanımlarıyla da iddialı olmak isteyen Japon markası, aktif ve pasif standart güvenlik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Bunlar arasında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Elektronik Çekiş Kontrol sistemi, Araç Denge Kontrolü ile Yokuş Kalkış Destek sistemleri bulunuyor.

Bununla birlikte araçta çarpışma güvenliği performansı  maksimize edilmiş ve defalarca yeniden teste tabi tutulmuş. Enerji absorbe edici donanım ve sağlamlaştırılmış kabini sayesinde ön arka ve yan çarpma performansı da Yeni Corolla çok daha sağlam kılınmış.

Toyota Corolla inceleme ResimleriYeni Corolla’nın 6 ileri manuel şanzımanlı 1,33 lt benzinli versiyonunda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi değeri 5,6 litre olarak gerçekleşirken, CO2 emisyonu da 129 gr/km olarak ölçümlendi. Manuel şanzıman seçeneğine oranla daha düşük yakıt tükemi sunan CVT şanzıman seçeneğine sahip 1,6 Valvematic benzinli Multidrive S versiyonda ortalama yakıt tüketimi de yüzde 27 azaltılarak 5,6 lt olurken, CO2 emisyonu da manuel şanzımanlı modele göre 9 gram daha düşürülerek 130 gr/km olarak hesaplanmış. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel ya da 6 ileri multimode şanzıman seçeneği ile sunulan ve Euro 5 normlarına uyumlu 1,4 lt dizel motora sahip versiyonsa tam bir yakıt cimrisi.

Toyota Corolla'nın fiyatlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com  ©

Performans: <3/5>                 
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>   Dizel <4/5>  
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,3/5

Toyota Corolla Kullanıcı Yorumları
Toyota Corolla Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder