Volkswagen Tiguan İncelemesi

Volkswagen Tiguan Nasıl Bir Araçtır?


Volkswagen’in 2007 yılında üretmeye başladığı kompakt Crossover modeli Tiguan bugünkü inceleme konumuz olacak.

Beşinci nesil Golf ile aynı platform üzerine geliştirilen VW Tiguan, ülkemizde 1.4 TSI benzinli motorlar ve 2.0 TDI dizel motor ile satılıyor. Dizel versiyonun yüksek vergi oranları nedeniyle yüksek kalan fiyatları tüketiciyi benzinli motorlara yönlendiriyor. Tiguan’da 1.4 litrelik motor 4x2 versiyonda 122 hp güç üretirken 4x4 versiyonda çift besleme sayesinde 160 hp güç üretiyor.

Volkswagen Tiguan inceleme ResimleriXenon farlar LED gündüz farlarıyla süslenmiş. Sade görünen tasarımın sağlam bir imaj çizdiği söylenebilir. Tavan raylarıyla yüksek bir hatchback gibi görünmekten kurtulan Tiguan’in arka tasarımın da sade bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Tasarım konusunda Tiguan’ın Golf’ün etkisinde fazlasıyla kaldığını söyleyebiliriz.

Volkswagen Tiguan inceleme ResimleriEskiye oranla biraz daha köşeli hatlara sahip olan yeni Tiguan, özellikle ön kısmı krom kaplı ızgara sayesinde de sportif ve saldırgan bir yüze sahip olmuş.

18 inçlik jantların üzerinde duran Tiguan yerden 20 cm yüksekliğiyle ufak engebeleri geçebiliyor. 4426 mm uzunluğa sahip Tiguan, Ford Kuga’dan 17 mm, Kia Sportage’dan ise 14 mm daha kısa. Tiguan’in 470 litrelik bagaj hacmi beklentileri karşılıyor. Koltukları yatırarak bu hacmi 1510 litreye çıkarmak mümkün.

Volkswagen Tiguan inceleme ResimleriVolkswagen Tiguan inceleme ResimleriTiguan'ın iç tasarımı diğer Volkswagen modellerinden tanıdık geliyor. Klasik Volkswagen tasarımına sahip araçta, havalandırma kanallarının değişik yapısı dışında bir fark gözükmüyor. Renkli müzik sistemi ekranının başka hiçbir işlevinin olmaması hayal kırıklığı oluşturuyor. White&Night seçeneğinde standart sunulan cam tavan sayesinde çok ferah bir iç mekana sahip. Arka taraf oldukça geniş bir alan sunuyor.

Volkswagen grubunun motor devrimi olarak adlandırdığı TSI ünitelerden 1.4 litrelik turbo beslemeli seçeneğe sahip test aracımız 5000 d/d’da 122 hp güç elde ederken 1500-4000 d/d aralığında 200 nm tork üretiyor. 1500 kg’ın üzerindeki Tiguan’ı 10 saniyenin biraz üzerinde 100 km hıza ulaştıran motor 185 km’lik maksimum hız değeri sunuyor. 6 kademeli manuel şanzımanla gücünü ön tekerleklere aktaran motor, fabrika verilerine göre şehir içi 8.3 lt, şehir dışı 5.5 lt ve karma tüketimde 6.5 lt yakıt tüketiyor.

Volkswagen Tiguan inceleme ResimleriSessiz çalışan süspansiyonlarıyla darbeleri iyi bir şekilde emen Tiguan, iç mekanının sessizliği ile de konforlu bir araç. Yüksek hızlarda bile iç mekana çok fazla ses girmemesi en iyi özelliklerinden. ESP sistemini standart sunan Tiguan, hassas bir direksiyona ve iyi bir yol tutuşa sahip. Hızlı manevralarda minimum kaymayla yolunu bulan aracın, yüksek hızlardaki stabilitesi de gayet başarılı. Herhangi bir ek çekiş sistemine sahip olmayan önden çekişli test aracımızın arazide ise pek iddalı olduğunu söyleyemeyiz.

Volkswagen Tiguan, 2013 yılında girdiği Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrıldı.

Tiguan'ın giriş seviyesi olan 1.4 TSI Trend Fun versiyonunda standart sunulan donanımlar şöyle;

Sürücü Hava Yastığı
Yolcu Hava Yastığı
Yan/Perde Hava Yastığı
ABS (Antiblokaj Fren Sistemi)
ASR (Çekiş Düzenleme Sistemi)
EBD (Fren Güç Dağılım Sistemi)
ESP (Elektronik Denge Sistemi)
Park Sensörü 
Elektronik Park Freni
Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Holder)
Klima
Yol Bilgisayarı
Ön Kol Dayama Ünitesi
Çelik / Alüminyum Alaşım Jantlar
Start&Stop Sistemi

Bu donanımlara ek olarak sunulan opsiyonlar ise şöyle;

Cruise Control (Hız Sabitleme Sistemi)
Direksiyondan Kumanda Sistemi
Ön Kol Dayama Ünitesi
Otomatik Kararan İç Dikiz Aynası
Ön Sis FarlarıXenon Farlar
Çelik / Alüminyum Alaşım Jantlar
Sunroof / Cam Tavan

Volkswagen Tiguan'ın fiyatlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz

arabainceleme.com ©

Performans: <4/5>               
Fiyat<2/5>   
Tüketim <2/5>     
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<4/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<4/5>  
Notumuz:  3,6/5  


Volkswagen Tiguan Kullanıcı Yorumları
Volkswagen Tiguan Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder