Volvo V40 İncelemesi

Volvo V40 inceleme ResimleriVolvo V40 Nasıl Bir Araçtır?
Rekabetin sıkı bir şekilde yaşandığı C sınıfı hatchback segmentinin önemli bir oyuncusu olma yolunda hızla ilerleyen V40 bugün inceleme konumuz olacak.

Volvo V40 inceleme Resimleri
Volvo V40, sportback olarak adlandırılan bir gövde yapısına sahip. Volvo yetkilileri tarafından müşterilerin görüş ve önerileri alınan ve bu görüşler doğrultusunda şekillenen V40, sınıfında oldukça güçlü rakiplerle rekabet ediyor.

V40 İngiliz tasarımcı Peter Horbury'nin, Geely'e geçmeden önce tasarladığı son Volvo modeli. V40 modifiye edilmiş Ford C1 platformu üzerinde üretilmiş.

Dış tasarımda V şeklindeki kaput ve önde yeterli havayı alabilecek kadar geniş bir ızgara mevcut. Ön çizgilerin geniş durması için alt kısıma led gündüz farları yerleştirilmiş. Ön taraftan başlayan çizgiler arka tarafa doğru devam ederken, kaputtaki çizgi arkaya doğru alçalarak devam ediyor. Bu da aracın daha dinamik bir görüntüye ulaşmasını sağlıyor.

Volvo V40 inceleme ResimleriVolvo'nun değişmezleri arasında yer alan "güvenlik ve konfor" olayına yine çok dikkat edilmiş. Aracın bir başka özelliği ise kişiselleştirilebilmesi. İçerideki led aydınlatmalarından renklere kadar birçok çeşit ve donanımlar var. Koltukların özellikle rahat olmasına çalışmışlar. Dijital gösterge paneli bütünüyle yenilenmiş. Kişiselleştirilebilen görünüm ve bilgiler, zaten karmaşık olmayan sürücü deneyimini daha da zenginleştirmiş.

Her ne kadar diğer Volvo modelleriyle benzer özellikler taşısa da, özellikle kadranın dijital yapısı ve kişiselleştirilebilmesi farkı ortaya koyuyor. Orta konsolda fazla hiçbir düğmeye yer verilmemiş. Tamamıyla kullanıcı odaklı, rahat ve kolay bir kullanım sağlanmış.

Vites topuzunun üzerinin cam gibi olması hoş detaylar arasında. Panoramik cam tavanı da içerisinin daha ferah daha aydınlık görünmesini sağlamış.

Volvo V40 inceleme ResimleriKüçük bir araç gibi görünse de aracın içinde ferah bir alan oluşturulmasına dikkat edilmiş. Bunun içinde düz ve geniş çizgiler kullanılmış. Aracın bagajı ise çift bölmeli yapısıyla iki katlı olarak kullanabiliyor. 4369 mm uzunluğa, 1802 mm genişliğe 1445 mm yüksekliğe sahip aracın bagaj hacmi ise 335 lt.

Şerit takip asistanından adaptif cruise controle kadar birçok özellik de V40'da yer almış. Ayrıca araçta sürücü yorgunluk asistanı ve çarpışma önleyici sistemlerde bulunuyor.

Dünyada bir ilk olarak V40'da, şehir içi güvenlik sisteminde çarpışma hızı 50 km'ye çıkarılmış. 50 km'ye kadar olan hızlarda önünüzdeki araç durduğunda siz fark etmeseniz bile araç otomatik olarak fren yapıyor ve çarpışmayı önlüyor.

Volvo V40 inceleme ResimleriBir başka önemli yenilik ise kaputun altında bulunan hava yastığı. 20 ile 50 km arasındaki hızda önünüze çıkan bir yayaya çarparsanız, kaput yukarı doğru kalkıyor ve hava yastığı çıkıyor. Bu sayede yayanın araca çarparak ölmesi ya da yaralanması önlenmeye çalışılıyor. Tabi bu donanım opsiyon olarak sunuluyor. Ayrıca direksiyonun altında bulunan hava yastığı kaza anında şişerek sürücünün dizlerini koruyor.

Motor seçeneklerinde S60'ın izlerini görmek mümkün. Görev yapan ünitelerin tamamı turbo beslemeli. T3 ve T4'de görev yapan 1.6 lt hacimli ünite sırasıyla 150 ve 180 beygir güç üretebilirken, maksimum tork değerleride 240 ve 270 nm olarak açıklanmış. Aracımızda 6 ileri vitesli olan tam otomatik şanzıman bulunuyor.

Aracın performansı ise özellikle benzinli versiyonlarda gayet başarılı. 0'dan 100 km'ye 8.8 saniyede ulaşan benzinli motorlar gerçekten heyecan verici bir deneyim sunuyor. Dizel versiyonlarda ise bu değer 12 saniye civarında.

Yakıt tüketimi makul seviyelerde. Fabrika verilerine göre V40'ın T3 versiyonu şehir içi 6.8 lt, şehir dışı 4.6 lt, ortalama ise 5.4 lt tüketim değerlerine sahip. Dizellerde ise ortalama tüketim 3.6 lt gibi çok iyi değerlere sahip.

Motorların hepsi standart olarak start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi ile birlikte sunulmakta.

V40'ın fiyatlarına, kullanıcı yorumları ile çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <3/5>     Dizel: <4/5>            
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>     Dizel: <4/5>
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<4/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<5/5>  
Notumuz:  4,0/5   

Volvo V40 Kullanıcı Yorumları
Volvo V40 Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder