2014 Honda CR-V İncelemesi

Honda CR-V inceleme ResimleriHonda CR-V Nasıl Bir Araçtır?
Honda CR-V 1.6 litrelik dizel motoruyla bugünkü inceleme konumuz.


Honda, CR-V'yi ilk kez Cenevre otomobil fuarında tanıtmıştı. 1.6 litrelik i-DTEC Earth Dreams teknoloji adlı dizel motorunu Türkiye'de de satışa sundu. Bu motor 120 beygir gücünde ve 2000 devir dakikada 300 nm tork değerine sahip.

Yeni CR-V'de yapılan yeniliklerin en başında motoru dahil birçok parçanın hafifletilmesi olmuş. Hem dış tasarım yenilenmiş hem de araç daha hafifletilerek yepyeni bir motorla kullanması daha keyifli bir hale getirilmiş.

Honda CR-V inceleme ResimleriYeni Honda CR-V, 4570 mm uzunluğa, 2095 mm genişliğe, 1685 mm yüksekliğe ve 589 lt bagaj hacmine sahip. Aracın boş ağırlığı ise 1536 kg.

Ön tasarımda farlar ve farlara entegre olmuş ortadaki panjur dikkat çekiyor. Önde bulunan üç adet krom ızgara aracın daha geniş görünmesini sağlamış. Hemen devamında ise led gündüz farlarına yer verilmiş.

Honda CR-V inceleme ResimleriAracın arka tarafında yan çamurluğa doğru devam eden stop lambalarını görüyoruz.  Hemen arka camın üzerinde tavan spoyleri bulunuyor. Bu da aracın daha dinamik, daha sportif durmasını sağlamış. Bagajın alçak yükleme eşiği sayesinde eşyaları yüklemek oldukça kolay. Perdeyi kaldırıp koltukları yatırdığınızda ise daha geniş bagaj hacmi karşımıza çıkıyor. Arka koltuk için yeterli diz ve baş mesafesi mevcut.

Honda CR-V inceleme Resimleri1.6 litrelik dizel ünitenin 119 gr karbondioksit salımı var. Yakıt tüketiminin az olması ve az karbondioksit salımı yapmasına sebep olan etkenlerden bir tanesi ECON tuşu yani ekonomik tuş. Bu tuş sayesinde sürücüye uyarılar vererek sürücünün aracı daha ekonomik kullanması sağlanıyor. Aynı zamanda start/stop sistemi de mevcut.

Gücünü 6 ileri manuel şanzımanla yere aktaran 1.6 litrelik dizel ünite, ortalamada 4.5 litrelik yakıt tüketim değerine sahip.
Honda CR-V inceleme Resimleri
Yeni CR-V, Euro NCAP güvenlik testlerinde; yolcu güvenliğinde 93, çocuk güvenliğinde 74, yaya güvenliğinde 68, güvenlik sistemlerinde ise 66 puan ile 5 yıldız almayı başarmış.

Honda CR-V'nin fiyatlarına, kullanıcı yorumlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <3/5>               
Fiyat<2/5>   
Tüketim <4/5>     
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<4/5>  
Notumuz:  3,5/5   

Honda CR-V Kullanıcı Yorumları
Honda CR-V Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder