VW Cross Blue Üretimi 2016'da



Volkswagen; CrossBlue üretimine, 2016 yılının sonlarında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Chattanooga fabrikasında başlanacağını duyurdu.


İlk olarak geçen sene Detroit Uluslararası Otomobil Fuarı'nda konsept tanıtımı yapılan Volkswagen CrossBlue, 2016 yılının sonlarına doğru üretim bandında olacak. Bu yeni model, Passat'ın ABD versiyonuyla beraber VW'nin Chattanooga (ABD) fabrikasında üretilecek. 7 kişilik SUV, 900 milyon dolarlık bir yatırım sağlayacak ve 2.000 kişiye iş imkanı da sunacak.

Şimdilik sadece ABD pazarı için düşünülen CrossBlue, üretileceği fabrikanın 50.000 m² daha genişlemesini sağlayacak, ayrıca aynı yerde Volkswagen; Ulusal Araştırma & Geliştirme ve Planlama Merkezi'de kuracak.

Araba hakkında henüz detaylı bilgi verilmese de, aracın ortada 3 kişilik standart koltuk ve arkada 2 kişilik stadyum-tipi(katlanan) koltuklara sahip olacağını konsept modele bakarak söylemek mümkün. MQB platform üzerinde yükselecek yeni SUV, aşağı yukarı konsept modelindeki gibi 4986 mm uzunluğa, 2014 mm genişliğe ve 1732 mm yüksekliğe sahip olacak.

2016 yılının sonlarına doğru üretime başlanacağından, aracın satışına 2017 yılının ortalarında başlanması bekleniyor. Ayrıca konsepti CrossBlue adıyla tanıtılan aracın piyasaya aynı isimle sunulup sunulmayacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder