Yeni Opel Astra resmi olarak tanıtıldı!

Dün sabah Opel, yenilediği Astra'nın görüntülerini internete sürmesinin hemen ardından K kasa kodlu Astra'yı resmi olarak tanıttı.

Tasarımında Monza konseptinin esintilerini görmeyi beklediğimiz Astra K bizi yanıltmadı. Konsept haricinde, kardeşi Corsa'dan da ödünç aldığı bazı tasarım elementleri ile birlikte araç dışarıdan bayağı iddialı görünmekte.

Selefine göre hemen hemen aynı boyutlara sahip gibi dursa da alçaltılmış tavan çizgisi ve tamamen yenilenmiş C sütunu aracın farklılığını vurguluyor. Yan aynaların yeniden konumlandırılmış ve sinyal uyarıcıların bu aynaların ucunda değil de çamurluğa yerleştirilmiş olması ise dikkatimizi çeken unsurlardan ikisi. Opel'in farlarda kullandığı yeni IntelliLux LED Matrix Teknolojisi ve siyah gölgelendirme ile oldukça keskin bakışlar elde edilmiş. Ayrıca stop lambalarında kullanılan LED aydınlatmalar ile segmentinin ötesinde bir görünüm kazandırılmış.

İç mekanda ise, Astra'nın, son dönemde moda olan lüks ve sadeliğin etkisi altına girdiğini görmek mümkün. Firma, selefi olan J kasadaki tuş kalabalığından Google'ın Android Auto ve Apple'ın Car Play'ini destekleyen dokunmatik bir bilgi-eğlence sistemi kullanarak kurtulmuş. Devir ve hız kadranları arasına konumlandırılmış elektronik gösterge ise artık siyah arka planlı turuncu fontta değil. Makyajlı Insignia'da kullanılan firmanın yeni direksiyonuna Astra'da da yer verilmiş ve yeni direksiyon, iç mekandaki havayı çok şık bir şekilde tamamlıyor.

Eylül'deki Frankfurt Motor Fuarı'nda prömiyeri yapılacak olan ve ükemizde oldukça sevilen Opel Astra'nın, bu yeni modeli ile doğru motor+şanzıman kombinasyonları buluşturulursa ciddi satış rakamları yakalayacağından hiç şüphe etmiyoruz.







Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder