Vw'in İki Modeli için Ülkemizde Satış Durdurma Kararı

Vw'de sıkıntılar büyüyor

Uzun zamandır Emisyon skandalları ile mücadele eden Vag grubunda işler düzelecek gibi değil. Bir çok ülkeden sonra ülkemizde de İki modelin satışı durduruldu. Açıklamayı Bakan Işık yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, katıldığı bir televizyon programında Volkswagen’in iki modelinin dizel versiyonunun satışlarının geçici süreliğine durdurulacağını açıkladı. 
Volkswagen’in emisyon skandalı hakkında değerlendirmelerde bulunan Işık, Türkiye’de EA189 Euro 5 dizel motor seçeneğiyle satışı sürmekte olan Volkswagen Caddy ve Volkswagen Jetta modellerinin adı geçen versiyonlarının satışlarının bu akşam itibariyle durdurulacağını duyurdu. Bu araçların satışının gönüllü olarak durdurulduğunu ve satışların teknik güncellemelerden sonra devam edeceğini belirten bakan, Türkiye’deki mevcut araçların geri çağırma operasyonunun Almanya ile eş zamanlı şekilde gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.
Bakan Işık açıklama yaptıktan sonra olay ile ilgili bir açıklama da Vw Türkiye distrübütörü Doğuş Otomotiv'den geldi. 
“Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.”
Kaynak: Anadolu Ajansı

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder