Yeni Vw Caddy İncelemesi

Merhaba Arabainceleme.com takipçileri. Test yazıları için kısa bir ara vermiştik şimdi tekrar yeni testler ile karşınızdayız. Bu haftaki test konuğumuz hem ailelerin hem de ticaret ile uğraşanların ilgisini çekmeyi başaran ticari sınıfın temsilcisi Caddy.Merhaba Arabainceleme.com takipçileri. Test yazıları için kısa bir ara vermiştik şimdi tekrar yeni testler ile karşınızdayız. Bu haftaki test konuğumuz hem ailelerin hem de ticaret ile uğraşanların ilgisini çekmeyi başaran ticari sınıfın temsilcisi Caddy.



Test aracımız Yeni Caddy 1.6 TDI 102 hp Manuel Trendline.

Test aracımızın liste fiyatı ise 62.620 TL. Caddy’nin daha üst donanımlı ve otomatik şanzımanlı versiyonunu almak isterseniz ödemeniz gereken tutar ise 78.000 TL.

TASARIM

Caddy, 2015 yılı içerisinde yeni kasa olarak lanse edildi ancak bu tam olarak yeni kasa değil. Vw caddy için özellikle iç mekânı kapsayan bir makyaj yapmayı tercih etti. Ön kısımdan başladığımızda en belirgin değişim farlarda ve ızgaralarda görünüyor. Eski kasaya göre daha iyi göründüğünü söyleyebilirim.

Yan tarafa geçtiğimizde ise değişen tek şey ticari havasından kurtulmuş yan aynalar. Daha küçük ve keskin kenarlı bir tasarım uygulanmış. Değişen ön tasarımla birlikte binek bir araç gibi.




Arka tasarım ise eski kasanın yuvarlak hatlarından kurtulmuş ve daha keskin bir ifadeye kavuşmuş ancak tasarım olarak arka taraftaki küt tasarımı beğenmedim.



Dış donanımdan bahsetmek gerekirse ise gövde rengi ile aynı renk tamponlar, aynalar ve kapı kolları yer alıyor. Eksikliğini hissetiği tek donanım alaşımlı jantlar. Test aracımızın donanımında yer alan kapak jantlar fazlası ile basit duruyor.



Kısaca Caddy yıllardır sadece makyaj ile durumu kurtarmaya çalışıyor. Rakipleri binekleşme yolunda ciddi yatırımlar yaparak büyük adımlar atarken Vw grubu kendisine fazla güveniyor olacak ki henüz büyük bir adım göremedik.

Üstüne Vw’in herkese hitap eden tasarım yüzü eklenince farklılık görmek zor. Bu sebeple beklentinin altında kalıyor. Rakipleri artık Ticari havasından tam anlamıyla çıktı.





İÇ MEKÂN



Direksiyona geçtiğimizde bizi binek bir otomobile yakın tasarım anlamında başarılı ve markanın diğer modelleri ile benzer bir iç mekân karşılıyor. Gösterge de markanın diğer modelleri oldukça benzer. Okunaklı ve modern bir görünüme sahip. Araçla ilgili tüketim ve sürüş bilgilerini ise ortada yer alan büyük ekrandan görmek mümkün. Yeterli bilgilendirmeye sahip.

İlk olarak malzeme kalitesinden bahsetmek gerekirse yeni Caddy’de eskiye göre değişim yok. Fazlaca sert plastik kullanılmış. Fiyatına göre kıyaslarsak kalite daha yüksek olmalıydı ancak ticari sınıfta rakipleri de farksız değil.





Test aracımız henüz 3 bin km’deydi. Daha yeni olmasına rağmen özellikle pürüzlü ve bozuk zeminlerde trim sesleri gelebiliyor. Sert plastik aslında kabul edilebilir. Özellikle ticari araçlarda sağlamlık açısından daha faydalı ancak trim sesleri can sıkıcı.





Eskiye göre kıyaslarsak konsol ciddi anlamda iyileşmiş. Eski bilgilendirme ekranı yerine aracı çok daha modern gösteren 5 inç ekran eklenmiş. Ayrıca ekrandan telefonunuzu takip etmek mümkün. Test aracımız Trendline olduğu halde bluetoth olması gerçekten güzel. Özellikle ticaret için sürekli araç kullanan araç sahipleri için çok faydalı bir donanım. Hemen yan tarafında bulunan torpido gözü yeterince büyük ve soğutmalı. Yine kapı içleri, vitesin ön kısmı, bardaklılar gibi yeterince saklama gözü bulunuyor. Tercih eden kitle için faydalı bir durum.



Benim yeni caddy için değinmek istediğim özellikle donanım. Vw donanım anlamında oldukça iyileşmeye gitmiş. Test aracımızda yukarında bahsettiğim üzere bluetoth, yağmur ve far sensörü gibi konfor donanımları, 5 inç multimedya ekranı ile birlikte sunulan sd kart, aux ve usb girişi gibi özellikler sunuluyor. Benim test aracında eksikliğini hissettiğim iki donanım dijital klima ve hız sabitleyici ise comfortline donanım ile sunuluyor ancak comfortline donanım dahi rakipleri ile karşılaştırıldığında donanım anlamında yetersiz kalıyor. Bazı modelleri daha uygun fiyata daha donanımlı almak mümkün.

Caddy sınıfının hakını vererek kullanıcılar için bolca eşya gözü ve cepler sunuyor. Kapı içlerine 1.5 litrelik şişeler rahatlıkla sığıyor. Vitesin hemen arkasında telefon, cüzdan vb. malzemeler koymak için yeterli büyüklükte bir alan yer alıyor. Ayrıca bardaklıklar oldukça işlevsel.

Torpido gözüne baktığımızda ise daha büyük olmasını gerektiğim bir hacim karşılıyor bizi. Artısı ise soğutmalı olması. 




Arka koltuklara doğru geçtiğimizde ise başarılı bir genişlik bulunuyor. Diz mesafesi başarılı, koltuklara diziniz değmeden rahatça oturmak mümkün ancak koltukların dik ve sert yapısı konforsuz. Yine rakiplerine göre ciddi eksik gördüğüm açılmayan yan camlar. Düşük gelirli ailelerin tercihi bu sınıf olunca yan camların açılmaması tercih aşamasında kötü rol oynuyor.







Arka koltukla için düşünülen klima çıkışları ise gerçekten takdir edilesi. Çoğu binek araçta dahi bulunmayan çıkışların ticari bir modelde yer alması gerçekten güzel bir özellik. Bagaj hacmine değinirsek sınıfının iyilerinden. 750 litre hacme sahip bagaj ihtiyaçları yeterince karşılıyor. Koltukları da yatırınca bu hacim 2852 litreye kadar çıkıyor. Pandizotun ise sürgülü olması işlevselliği son derece artırmış. Yükleme durumunda sökme-takma ve pandizot için yer bulma derdi yok.





Toparlarsak Caddy en büyük değişimi iç mekânda yaşamış. Bir ticariye göre daha modern bir hava var. Bazı sıkıntıları yok değil, markaya yakışmayan trim sesleri ve rahatsız arka tarafın acil olarak ele alınması gerekiyor.

SÜRÜŞ VE YALITIM

Sürüşe başladığımızda ilk dikkatimi çeken test aracımızda bulunan TDI motorun sesli çalışma karakteri oluyor. Motor ısındığında ses azalıyor ancak devir yükseldikçe sesi kabinde duymak mümkün. Daha da düzeltilebilir ancak rakipleri bu konuda ne yazık ki daha geride.

Caddy rahat bir sürüşe sahip. Yüksek oturma pozisyonu sizi yeterince iyi saran ön koltuklar, ferah iç mekân Caddy’nin artıları ancak ön taraftaki konforu arka koltuklarda yaşamak zor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi zaten dik ve sert bulduğum arka koltuklar makaslı arka süspansiyona sahip test aracımızda konforsuz oluyor. Ticari sınıfında bir çok model artık bağımsız süspansiyon kullanıyorken Caddy bu konuda geride kalıyor. Süspansiyondan bahsetmişken yol tutuş anlamında yeterli bir model. Yüksek yapısına rağmen virajlarda başarılı ancak daha yüksek hızlarda tedirgin ediyor ve kayma gerçekleştiriyor.

Yüksek hızlara çıktığımızda Caddy rakiplerinin arasında yalıtım hususunda en iyilerden. Yol sesi altındaki sert hamurlu lastiklere rağmen oldukça az. 110 km hızdan sonra kabinde duyulan rüzgar sesi ise bu sınıf için gayet normal.

MOTOR ve YAKIT TÜKETİMİ

Test aracımız 1.6 dizel motora sahip. 102 hp gücünde ve bu güce 4400 d/d ‘ da veriyor. Ayrıca 1500-2500 d/d arasında 250 nm tork verisine sahip. Malum ülkemizde bu motora sahip Caddy'nin satışı durduruldu. Emisyon değerlerinin yanıltıcı olması ve ülkemiz standartlarını karşılamaması sonucu euro 6 normlarını karşılayana kadar satışı olmayacak.

Bu motor test aracımızı taşımakta zorlanmıyor ancak kesinlikle daha iyi olabilirdi. Benim yeni kasada beklentim Vw’in yeni 120 hp gücündeki dizel motoru kullanmasıydı ancak ne yazık ki bu kasada göremedik. Yeni Caddy 12,9 saniyede 100 km/h hıza ulaşıyor. Son hızı ise 168 km/h olarak sınırlanmış.



Şehir dışı sürüşlerde test aracımızda bulunan 5 ileri manuel şanzıman can sıkıyor. Araç hız arttıkça hem daha gürültülü hem de yüksek tüketime sahip oluyor. 6 vites kesinlikle şart.


Testimiz sırasında küçük kısmı şehir içi, genellikle şehir dışı şartlarda normal bir kullanım tarzı ile 6.1 litrelik tüketim elde ettik. Üstte de bahsettiğimiz gibi ekonomik ve çevreci olmayan bu motor kullanıcıyı tüketim anlamında memnun etmeyebilir.





Tüketim anlamında motordan bahsetmek gerekirse beklentilerimin altında bir motor. En azından 120 hp lik yeni motor kullanılmalıydı. Tüketim de test aracımızın sahip olduğu 1.400 kg lık ağırlığa rağmen olması gerekenden yüksek.


Testimiz boyunca klimanın açık olduğunu belirtmek isterim. Klima soğutması ise gayet güzel. Sıcak havaya rağmen test aracımız ile keyifli bir test hazırlardık.

Sonuç olarak caddy bildiğimiz caddy olarak yoluna devam ediyor. Tasarımda yapılan değişiklikler her ne kadar yeterli gelmese de iç mekândaki olumlu yöndeki değişim ise durumu kurtarıyor. Fiyat anlamında ise rakipleri ile benzer seviyede ve tercih edilebilir bir model. Ayrıca otomatik şanzıman seçeneği ile elinde büyük bir koz bulunduruyor.

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder