Yeni 2019 Toyota Corolla Sedan

2019-Toyota-Corolla-Sedan

Japon markanın dünya çapında satış rekorları kıran modeli Corolla, Mart ayında tanıtılan ve Auris'in yerini alan Hatchback modelinin ardından Sedan seçeneğine de kavuştu. Üretimi Türkiye'de de yapılacak olan otomobilin, 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasada olması bekleniyor.

12. nesli tanıtılan Corolla, daha önce hiç olmadığı kadar sportif görünüyor. Önden bakıldığında Hatchback kardeşinin iddialı led farları ve büyük hava girişine sahip tamponuna kavuştuğu görülebilen otomobilin, 2700 milimetrelik aks mesafesi arka koltuklarda yine başarılı diz mesafesi sunulacağı anlamına geliyor.

CHR'da olduğu gibi TNGA platformunu kullanmaya başlayacak modelin arka kısmında yatık stoplar ve kısa bagaj kapağı korunurken, bu bölümdeki tamponun da sportif bir hava taşıdığı söylenebilir.

İç mekanda 5 kapılı kardeşiyle aynı rüzgarı estiren Corolla Sedan'da büyük bölümü dijital olan gösterge tablosu, yenilenen bilgi eğlence ekranı ve çok sade tutulan orta konsol dikkat çekiyor.

Güvenlik donanımı ile de dikkat çekmek isteyen Corolla Sedan'da Toyota safety sense yardımcı teknolojisi standart olarak sunulacak. Kablosuz telefon şarjı, 10 inç büyüklüğünde multimedya ekran ve head up display de bahsi geçen donanımlar arasında.

Türkiye'de 2 farklı motor seçeneğine sahip olarak üretilecek olan otomobilin ilk ünitesini 11. nesil araçlardan tanıyoruz. 1.6 litre hacimli atmosferik emişli benzinli motor 132 beygir güç üretebilecek ve ister 6 ileri vitesli manuel isterse de sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman yani CVT ile birlikte alınabilecek. Ülkemizde üretilecek ikinci motor seçeneği ise Chr'dan da tanıdığımız 1.8 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit ünite. Yurtdışında 1.8 ve 2 litre hacimli Benzinli motorlarla sunulacak olan otomobilin 1.2 litre hacimli turbo beslemeli benzinli ve 2 lt hacimli içten yanmalı motora sahip hibrit seçeneklerinden ise henüz bir haber yok.
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder