Yeni Range Rover Evoque Tanıtıldı

2019-Evoque İngiliz üretici Range Rover'ın en küçük modeli olan Evoque, yeni neslinde de şıklığından bir şey kaybetmemiş gibi görünüyor. Yeni modelin tanıtımı ile birlikte markanın tasarım anlayışını değiştiren ilk nesil modelin izlerini görmek mümkün. Örneğin coupelerde görmeye alıştığımız alçalan tavan çizgisi aynen korunmuş. Bununla birlikte ince yapılı led farlar ve siyah renkli stoplarda Veların izleri görülebiliyor. Güçlü görünüme katkı sağlayan ve artık tamamı gövde rengi olan çamurlukların altında sunulan jantların çapları da 17 ile 21 inç arasında değişiyor.

2019-Evoque Boyutları büyük bir artış yaşamayan ikinci nesil araç, 4.37 metre boya ve 1.9 metrenin üzerinde genişliğe sahip. Ayrıca 2.68 metreye ulaşan aks mesafesi de arka koltuk yolcuları için daha fazla diz mesafesi anlamına geliyor. Dokunmatik kumandalara sahip direksiyon simidinin yanında yeni nesil Range Rover modellerinin çift dokunmatik ekranını da sunan Evoque'un gösterge paneli de dijital. Aracın ön koltuk sırtlıklarına yerleştirilen ek şarj noktaları da ilginç bir donanım.

2019-Evoque-bagaj Bagaj hacmi 591 ile 1383 litre arasında değişebilen araç, arazide de sürücüsüne yolda bırakmıyor. 212 milimetrelik yerden yükseklik, 600 milimetrelik sudan geçiş yüksekliği sağlarken; yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 25 ve 30.6 derece. Ayrıca terrain response 2 isimli çekiş kontrol yardımcısı da her türlü yol şartında aracın ilerlemesi için uğraşıyor. Range Rover, yeni Evoque ile birlikte ClearSight Ground View adlı sistemini de tanıttı. Radyatör ızgarasına ve yan aynalara konumlandırılan kameralar sayesinde multimedya ekranına aracın ön bölümünün altında ne olduğu yansıtılabiliyor.

2019-Evoque Ayrıca içeride bulunan dikiz aynası da kamera görüntüsü kullanarak kör noktaları en aza indirebiliyor. Evoque'un kaputunun altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorlar görev yapıyor. Dizel olan üniteler 150, 180 ve 240 beygir güç çıkışı sunarken, benzinliler 200, 250 ve 300 beygir güç üretebiliyor. Giriş modelinde manuel şanzıman ve önden çekiş ikilisini sunan aracın bütün motorlarında dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ikilisi sunulacak. Ayrıca istenildiğinde bu üniteler 48 V hafif hibrit sistemi ile alınabilecek. 240 ve 300 beygir gücündeki motorların standart aksesuarı olan bu sistem, frenleme anında aracın süratı 17 kms altına indiğinde motoru durduruyor ve hem tekrar çalıştırma hem de hızlanma sırasında frenleme sürecinde depolanan enerjiyi kullanabiliyor. 3 silindirli bir motorla donatılmış, şarj edilebilir hibrit model ise 2019 yılının sonlarına doğru tanıtılacak.
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder