Hyundai Accent Blue İncelemesi

Hyundai Accent Blue inceleme Resimleri
Hyundai Accent Blue Nasıl Bir Araçtır?

Bugünkü inceleme konumuz Hyundai Accent Blue.


Hyundai markasının çok tutan modeli Accent'in yeni yüzü olan araç, Accent'ten tamamen farklı olan dış görünüş, donanım ve konfor özellikleri ile dikkat çekiyor.

Kompakt sedan gövdeye sahip olan yeni Accent Blue, bu tasarımı ile hedef kitlesi arasına gençleri de koymuş gibi görünüyor.

Hyundai Accent Blue inceleme ResimleriDış görünümdeki coupe tarzı sedan tasarımı yeni Accent Blue'nın hatlarını şekillendiren en temel öğe olmuş. Kartal gözünü andıran farlar, L şeklindeki sis farları ve markanın karakteristik altıgen ızgarası Accent Blue'nun ön tasarımını belirlemiş.

Araçta sade ama bir o kadar da heybetli duruş, ön sis farlarından arka stop lambalarına kadar uzanan çizgi ile tamamlanmış.

Hyundai Accent Blue inceleme ResimleriAynı dizaynın farklı bir versiyonu iç mekanda kullanılmış. Y formundaki ön konsol sürüşe denge hissi sağlarken, iç mekanda kullanılan yeni tip göstergeler, parlak siyah ve metalik renkler, otomobile yenilikçi ve teknolojik bir görünüm kazandırmış.

Hyundai Accent Blue inceleme ResimleriHyundai Accent Blue inceleme ResimleriÖnceki Accent Era'dan 70 mm daha uzun olarak 2.5 metrelik dingil mesafesine sahip olan Accent Blue, 1.1 metrelik iz açıklığıyla da ön ve arkada seyahat edenler için daha geniş bir alan sunmuş. Accent Era'dan 5 mm daha geniş ve 90 mm daha uzun olan Accent Blue 4.3 metre uzunluğa, 1.7 metre genişliğe, 1.4 metre yüksekliğe, 1135 kg boş ağırlığa ve 465 lt bagaj hacmine sahip. Yüksekliği 13 mm azaltılarak kompakt sedan çizgileri desteklenen Accent Blue bu sayede de aerodinamik olarak iyileştirilmiş ve yakıt tüketiminde de düşüş sağlanmaya çalışılmış.

Hyundai Accent Blue inceleme ResimleriHyundai'nin blue drive isimli ekonomik ve çevre dostu programı kapsamında yer alan ürün ve teknolojilerin kullanıldığı motorda, binen yükü azaltmak amacıyla, aküye giden güç kontrol edilmekte. Böylece araç yavaşlarken veya rölantideyken yakıt tüketimi ile emisyon düşürülürken, hızlanma sırasında ise performans artışı hedeflenmiş. Bu sistem ile birlikte sürtünmeyi azaltıp daha iyi yol tutuşu sunan silika lastikler kullanılmış. Ön tampondaki ağızlık ile arka deflektör sayesinde sürtünme katsayısı düşürülmüş. Tüm bunlar daha az yakıt tüketimi ve daha yüksek performans için yapılsa da Accent Blue'nun rakiplerinden gözle görülür bir yakıt tüketimi farklılığından maalesef söz edemiyoruz.

Hyundai Accent Blue inceleme ResimleriBir önceki Accent'lerde gözlemlenen arka amortisörlerdeki yaylanma ve yol tutuş problemi bu araçta iyileştirilmiş ve daha sarsıntısız bir sürüş yaşanması sağlanmaya çalışılmış.

Accent Blue'nun %58,6'sında kullanılan yüksek mukavemetli hafifletilmiş çelik sayesinde aracın şase ve kaportası daha da sağlamlaştırılmış ve ayrıca ağırlığında da bir hafifleme sağlanmış.

Aracın fiyat bilgilerine, çarpışma ve gücenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©


Performans: <3/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>  Dizel <4/5>
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<3/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,0/5     

Hyundai Accent Blue Çarpışma ve Güvenlik Testleri
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

3 yorum:

  1. Araç güzel ama Koreli araçların dizelleri bile çok yakıyor..

    YanıtlaSil
  2. Evet katılıyorum, gerçekten Kia ve Hyundai'nin dizelleri bile çok yakıyor sanki ama diğer yönlerden bahsedersek rakiplerinden kesinlikle geride değiller.

    YanıtlaSil
  3. Güzel Araba Güzelll!!

    YanıtlaSil