Elektrikli Kia Soul EV

Kia, geçtiğimiz yıl içerisinde güncellediği Soul modelinin, elektrikli versiyonunu Chicago Otomobil Fuarı'nda sergiliyor.


Soul EV, çift renkli gövdesi ve şarj bağlantı bölümünü içeren ön ızgarası ile dikkat çekiyor. LED gündüz farlarına, "Eco Electric" logosuna ve 16 inçlik alaşım jantları çevreleyen süper düşük yuvarlanma dirençli lastiklere sahip olan Soul EV'un kumaş koltuklarında ve iç mekanının farklı bölgelerinde mavi renkli detaylar öne çıkıyor.

GPS navigasyon, geri görüş kamerası ve özel klima kontrol sistemine sahip olan araçta, elektrikli sürücü koltuğu, cruise control, Bluetooth bağlantısı ve aracın enerji akışı ile şarj süresi hakkında bilgi sağlayan bir 3.5 inçlik OLED ekran yer alıyor.

Elektrikli araca dönüşüm sırasında arka koltuk diz mesafesinde ve bagaj hacminde az da olsa kayıplara uğrayan Soul 110 hp güç ve 284 Nm tork üreten bir elektrik motora sahip. 0'dan 100 km/s hıza 12 saniyede ulaşabilen ve 145 km/s son hıza sahip araç, 27 kWh kapasitesi lityum-iyon polimer bataryaları ile tek bir şarjla yaklaşık 130 ile 160 km arasında bir menzil sağlıyor. 120 volt prizde 12 saatte, 240 voltluk rpizde ise 5 saatte şarj olabilen Soul EV, ilk olarak yılın üçüncü çeyreğinde Amerika'nın Kaliforniya, New York, New Jersey, Maryland ve Oregon bölgelerinde satışa sunulacak.


Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder