Ve İşte 2015 Honda Jazz

Honda Jazz 2015 Resimleri

3. nesil Honda Jazz'ın Avrupa'da satışa çıkacak olan versiyonu, Almanya'da test edilirken görüntülendi.


Japon üretici Honda'nın daha önce görücüye çıkan modeli Jazz'ın ABD versiyonundan sonra şimdi sıra Avrupa versiyonuna geldi. Almanya sokaklarında kamuflajsız bir şekilde test sürüşleri yapılırken görüntülenen yeni Honda Jazz, ABD versiyonuyla neredeyse tamamıyla aynı.

Yeni Honda Jazz'ın gücünü, ABD versiyonunda da kullanıldığı gibi, 4 silindirli 1.5 litre DOHC i-VTEC motordan alması bekleniyor. Bu motor ABD pazarında 130 hp beygir gücü ve 154 nm maksimum tork değerleri ile sunulurken, Avrupa pazarında daha düşük hp ve tork değerleri ile piyasada olacağı gelen haberler arasında. Şanzıman olarak da, 6 ileri manuel ve CVT (otomatik vites) kullanılması bekleniyor.

Japon pazarında hybrid motor seçeneği de bulunan Jazz'ın bu motorunun Avrupa pazarında da kullanılması muhtemel görünüyor. Honda'nın bu motoru, 1.5 litre 4 silindirli ünite ile yüksek verimli bir elektrik motoru, çift kavrama 7 ileri şanzıman ve aracın 100 km'de sadece ortalama 2.7 litre yakıt tüketmesine büyük katkı sağlayan bir lityum-iyon pil kullanıyor.

Avrupalı 2015 Honda Jazz'ın resmi tanıtımının, bu yılın Ekim ayında Fransa'da düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda yapılması bekleniyor.

İlk kez kamuflajsız görüntülenen yeni 2015 Honda Jazz'ın ilk resimleri;

Honda Jazz 2015 Resimleri

Honda Jazz 2015 Resimleri

Honda Jazz 2015 Resimleri

2015 Honda Jazz'ın ABD versiyonundan kareler;

Honda Jazz 2015 Resimleri

Honda Jazz 2015 Resimleri

Honda Jazz 2015 Resimleri

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Fena değil, motor seçenekleri de iyi olursa alınır.

    YanıtlaSil
  2. Avrupalı araç üreticileri 1,2 90 hp araçtan 160 nm tork üretirken, honda yeni çıkacak araçta 1,5 cc aracında 132 nm güç üreten bir motor yerleştirmeyi düşünüyor. Japonlar malesef bu kez teknolojinin gerisinde kaldılar. jazz ile uzun yol yaptım ve yokuşta resmen bayılıyır adeta yürüyor. Doğrusu tam bir hayal kırıklığı.

    YanıtlaSil