Yeni Nesil VW Tiguan



Alman üretici Volkswagen, Tiguan modelinin bir sonraki nesli için iki farklı versiyon üzerinde çalışıyor.


Volkswagen'in iki yeni nesil Tiguan versiyonu geliştirdiği bildiriliyor. Autocar dergisi, Tiguan'ın hem 5 hem de 7 yolcu kapasiteli modellerin yapım aşamasında olduğunu bildirdi. İlk (5 yolcu kapasiteli) modelin 2015 yılındaki Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'na yetişmesi planlanıyor. Daha uzun dingil mesafesine sahip olan ikinci model (7 kişilik) ise birkaç ay sonra, 2016 yılının ilk aylarındaki Detroit Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Ayrıca gelen haberlere göre; yeni kompakt SUV, Volkswagen'in MQB platformunda yükselecek ve şimdiki modelle aşağı yukarı aynı boyutlarda olacak. 7 koltuklu model, Alman markasının gelecek modellerin daha geniş pazarlara ulaştırılması politikasına paralel olarak, Kuzey Amerika, Çin ve Avrupa'da piyasaya sürülecek.

Yeni nesil Tiguan'ın farklı seçeneklerde 4 silindirli motor versiyonlarına sahip olması bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da, daha önceki bilgilere dayanarak yeni Tiguan'nın 1.4 TSI, 110 bg'lik 1.6 TDI ve 150-184 bg arasında değişiklik gösteren 2.0 TDI motor seçeneklerine sahip olması bekleniyor. Bu motor seçeneklerinin bir çoğunu 4 çeker sistemle beraber tercih etmek mümkün olacak. Ayrıca şarjlı hibrid motorlu modellerin de yapım aşamasında olduğu gelen haberler arasında.

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder