Yeni Ford Mondeo Nihayet Geliyor



Otomobilseverlerin merakla beklediği Ford'un D sınıfı modeli yeni Mondeo, nihayet Ekim ayında Avrupa yollarına çıkacak.


Gelişi yılan hikayesine dönen yeni nesil Ford Mondeo'nun, Avrupa satışı ile ilgili tüm detayları belli oldu. Başlangıç olarak baz donanımın satışa sunulmayacağı kaydedilen yeni Mondeo, önümüzdeki yılın başı itibariyle de, hybrid motor da dahil olmak üzere yeni benzinli ve dizel motor alternatiflerine de sahip olacak. Yeni Mondeo, motor seçeneklerinin yanında şanzımanında da yenilikler ile gelecek.

Mevcut modele göre daha fazla konfor ve daha fazla donanım sunan yeni nesil Mondeo, ilk olarak Trend ve Titanium donanım paketleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. 2015 yılının başlarında ise en alt ve en üst donanım seviyeleri de modelle beraber sunulacak. Ayrıca yeni gelecek araçlar da dört tekerlekten çekiş sistemi de, tüketicilere sunulacak.

Yeni Mondeo'nun motor seçenekelerine baktığımızda, aracın vergi avantajına sahip 1.5 litre hacminde ve 160 hp beygir gücünde Ecoboost motora sahip olduğunu görüyoruz. Bu seçeneğin yanında araç, 2.0 litre hacminde 203 ve 240 hp güç üreten motor seçeneklerine de sahip. Önümüzdeki yıl ise bu seçenekelere, Ford'un ödüllü motoru 1.0 litrelik Ecoboost motor da eklenecek. Dizel cephesinde ise, 115 hp'lik 1.6 litrelik motorun yanında, 150 hp ve 180 hp beygir gücüne sahip 2.0 litrelik dizel üniteler kullanıcılarını bekliyor olacak. Bu benzinli ve dizel motorların yanında, yeni Mondeo, 2.0 litre hacminde bir hybrid motor seçeneğine de sahip olacak.

Özellikle Türkiye'de en çok sevilen ve tercih edilen kombinasyon olan 1.6 dizel motor ile otomatik şanzıman birlikteliği maalesef ilk etapta sunulmayacak. Bu motor haricindeki tüm seçeneklerde otomatik şanzıman seçeneği mevcut olacak.

Almanya'daki başlangıç satış fiyatı 27.150 Euro olarak belirlenen yeni Mondeo'nun ülkemizdeki satışına ise yıl sonunda veya 2015 yılının hemen başında başlanması bekleniyor.

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder