Mercedes A180 İncelemesi

Mercedes A180 Resimleri

Mercedes A180 Nasıl Bir Araçtır?


Mercedes A180 Resimleri
Merhabalar, Mercedes-Benz başlangıç modeli A180 testi ile karşınızdayız.

Markayı Premium C sınıfında temsil eden modelin başlangıç fiyatı 84.000 TL. Test aracımız Mercedes-Benz A180 CDI 7G-DCT AMG paketiydi. Akıllı far sistemi ve sunroof gibi opsiyonları olan aracımızın fiyatı ise 120.000 TL.

DIŞ GÖRÜNÜŞ

Mercedes A180 ResimleriMercedes A180 ResimleriA serisi tasarım olarak başarılı bir model. A serisi ile yıllarca vakit kaybeden marka, yeni kasa ile kendini toparladı ve rakipleri A3 ve 1 serisi ile yarışır hale geldi. Bu yarışta ise şimdilik gayet önde.

Mercedes A180 ResimleriMercedes A180 ResimleriTasarım olarak kendisine baktıran araç, test aracımız olan AMG paket ile kendisine baktırmaktan ileriye gidip kendisine hayran bırakıyor. Aslında küçük motor ve yakıt tüketimine yönelik bir model olmasına rağmen çift egzoz çıkışı, büyük amg jantlar, araca spor hb duruşu katıyor. Bu araçta mutlaka tercih edilmesi gereken bir sistem bi-xenon farlar. Aydınlatma olarak başarılı olan araç, Led gündüz farları ile daha modern görünüyor.

Toparlamak gerekirse A serisinin sadece tasarımı bile alınması için bir sebep.

İÇ MEKAN

Mercedes A180 ResimleriMercedes A180 Resimleriİç mekanda hem övülecek hem de eleştirilecek çok şey var. Biz önce olumlu yönlerinden başlayalım diyorum. Özellikle spor koltuklar oldukça iyi. Virajlarda sizi yerinden oynatmayan koltuklar sizi iyi kavrıyor ve rahat ettiriyor. Ancak koltukların bütün ve dışa kıvrımlı yapısı, arka koltukta oturanlar için hem görüşü kısıtlıyor hemde diz mesafesini azaltıyor. Ancak bu durum çok rahatsız edici boyutlarda değil.

Mercedes A180 ResimleriGösterge grubu beyaz tabanlı ve AMG pakette geliyor ki görünümü, takibi başarılı ve modern görünüyor. Ekranda yol bilgisayarı verileri ve sürüş bilgilerini görebiliyorsunuz. 

Mercedes A180 ResimleriGelelim bu araç için çevremden en çok eleştiri aldığım konu olan multimedya ekrana. Görüntü kalitesi olarak kaliteli olan ancak Mercedes'in eleştirilere rağmen vazgeçmediği bu ekran Çin malı tabletler gibi duruyor. Radyo ve telefon bilgilerini kontrol edebildiğimiz ekranda geri görüş kamerası da bulunuyor. Dikkatimi çeken ise müzik kapalıyken kapalı olan ekranda kameradan faydalanamıyorsunuz. Bu bizden eksi alan bir husus oldu.

Mercedes A180 ResimleriEn beğendiğim özellik ise vitesin direksiyon arkasına alınmasıydı. İki koltuk arasında büyükçe yer açan bu uygulama, ortamı ferahlatmış. Aynı zamanda direksiyon arkasına alınan vitesin kullanımı oldukça pratik.

Kalite

Mercedes A180 ResimleriMercedes A180 ResimleriKalite ve kullanılan malzemeden bahsedersek aracın içinde oldukça kaliteli bir ortam var, genel anlamda yumuşak plastik kullanılan araçta yer yer işçilik hataları ve sert plastiğe rastlanıyor ancak sürüşte ses yapmadığı için sıkıntı yok. Tabi ileride ne olur bilinmez.

Mercedes A180 ResimleriMercedes A180 ResimleriGenişlik olarak sınıf standartlarında bir genişlik sunan araç, arkada yeterli diz ve baş mesafesi sunamıyor. Tasarım için bir nebze ödün verilmiş. Bagaj hacmi 341 litre ile rakiplerinin gerisinde kalıyor. Büyük fren lambalarından dolayı dar bir yükleme ağzı sunuyor. Bu yönden rakiplerinden geride.

Yalıtım olarak motor ve yol sesini içeriye almayan araçta 140 km/h'den sonra sunroof vb. yerlerden rüzgar sesi duyuluyor. Kısaca yalıtım olarak başarılı ve oldukça sessiz olan bir araç.
Mercedes A180 Resimleri
Kısaca iç mekan olarak gayet kaliteli olan araç, iç hacim olarak geride kalıyor. Genel itibariyle bazı eksiklileri göz ardı edilebiliyor. Bu araç gayet tercih edilesi ancak aileler için pek uygun değil. Aileler markayı Mpv sınıfında temsil eden B180'i tercih edebilir.


MOTOR, YAKIT TÜKETİMİ, PERFORMANS VE YOL TUTUŞ

A serisi 3 benzinli ve 1 dizel motor ile satılıyor. Test aracımız 1.5 109 hp cdi motora sahip. Renault'dan alınan bu motor beğenimi en çok yakıt tüketimi ve şanzıman ile uyumundan kazandı. 260 nm torka sahip olan 109 hp lik aracın 0-100 değeri 11.6 saniye. 1400 kg boş ağırlığa sahip olan araç nazlanmadan hızlanıyor ancak alt devirlerde dci motorlarda görülen turbo boşluğu bu araçta da yaşanıyor. Ancak maksimum torku verdiği devirden itibaren rahat hızlanıyor.

A serinde 7 G-tronic çift kavramalı şanzıman kullanılıyor. Vites geçişleri hızlı olan araç hem performansı törpülemiyor hem de konfor sağlıyor. Sıkıştığında, vites küçültürken ve yüksek devirlerde bazen kararsızlık yaşanıyor.

Mercedes A180 ResimleriBirde aracın yakıt tüketimine değinelim ki gayet memnun edici. Ekonomi amaçlı motor görevini yerine getiriyor. Test sürüşünde hem şehir içi kullanıımda, hem de şehir dışı kullanım ile 5.6 litre tüketim yakaladık. Performanslı kullandığımızı belirtmek isterim. Dikkat edilirse bence fabrika verileri rahatça yakalanır.

AMG jantları, ince yanaklı lastikleri ile yol tutuşu iyi olan araç, konfordan ödün vermiyor ancak süspansiyonların çalıştığını hissediyorsunuz.

Genel olarak toparlamak gerekirse sınıfında tercih edilesi bir araç. Sunduğu motor şanzıman kombinasyonları ile rakibi az. Bu aracın satış grafikleri iyi ancak fiyatı oldukça yüksek. 120 bin fiyat etiketine göre sunduğu donanım da yetersiz olan araç, dizel otomatik kombinasyonu, tasarımı ve düşük yakıt tüketimi sayesinde satılıyor.

Enes DUYUM


Performans: <3/5>                   
Fiyat<2/5>   
Tüketim <5/5
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<4/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,75/5  
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder