Citroen C4 Picasso İncelemesi

Citroen C4 Picasso Resimleri

Merhaba Arabainceleme takipçileri. Citroen C4 Picasso testi ile karşınızdayız. Test aracımız Citroen C4 Picasso Intensive ETG6, 7 kişilik versiyonu. 91.200 liralık fiyat etiketine sahip olan modelimiz; üzerindeki cam tavan, teknoloji ve güvenlik paketi, otomatik bagaj kapağı gibi opsiyonlar ile birlikte 100.000 TL sınırını aşıyor.


DIŞ GÖRÜNÜŞ

Citroen C4 Picasso ResimleriCitroen C4 Picasso ResimleriC4 picasso 2014 yılı içerisinde tamamıyla yenilendi. Radikal tasarımlar yapmayı seven marka, sınıfının en güncel ve farklı görünen aracını ortaya çıkardı. Markanın yeni yüzünü ilk defa taşıyan C4 Picasso göreceli olmakla birlikte başarılı bir tasarıma sahip.

Eski versiyona göre en önemli değişiklikler farların küçülmesi ve daha aşağı alınması olmuş. Led gündüz sürüş farları ile birleştirilen marka logosu tasarımı tamamlıyor.

Heybetli yapısı, büyük camları ile 7 kişilik versiyon olan test aracımız, MPV grubundan neredeyse minibüs sınıfına atlıyor.

İÇ MEKAN ve DONANIM

Citroen C4 Picasso Resimleriİç mekana baktığımızda, aydınlık bir ortam, salon gibi genişlik ve teknolojik bir alan bizi karşılıyor. Araca binerken ilk gördüğüm olumsuzluk ise arka koltuklara geçişteki rahatlığın ön tarafta olmaması. Biraz küçük olduğunu düşündüğüm ön kapı ve boşluk, iniş-binişleri zorlaştırıyor.

Citroen C4 Picasso ResimleriAracın trim kalitesine baktığımda genel olarak yumuşak plastik ve deri kullanıldığını söyleyebilirim. Ancak kaliteli malzemeye rağmen bozuk yollarda bagaj kısmından, ön göğüsten ve tavan perdesinden gelidğini tespit ettiğim trim sesleri ile karşılaştım. Bu durum benim en hassas olduğum nokta ne yazık ki.

Citroen C4 Picasso Resimleri
İlk olarak önde ortada yer alan 12 inç ve 7 inç boyutundaki iki büyük ekrandan bahsedelim. 12 inçlik dev ekran aracın gösterge ve yol bilgisayarı görevini üstleniyor. Hemen alttaki 7 inç boyutundaki dokunmatik ekran ise müzik sistemi, navigasyon, geri görüş kamerası ve klima kontolünü üstlenen oldukça fonksiyonlu bir ekran. Ancak bu kadar görev üstlenen bir ekranın dokunmatik kalitesinin daha iyi olmasını beklerdim açıkçası. Dokunmatik kalitesinin çin malı tabletler gibi olması, sürüş esnasında dokunmatik ekrandan kontrolleri yapamamak can sıkıcı ve sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor.

Citroen C4 Picasso ResimleriAracı incelemeye devam ettiğimde, büyük ön cam ve cam tavanın araca kattığı ferahlık başarılı. Ancak cam tavan alabilmek için 2500 liralık bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Burada beğendiğim bir kısmı özellikle belirteyim, otomatik vites kolunun direksiyon arkasında bulunması eski kasadan gelen bir alışkanlık ve iki koltuk arasında ciddi anlamda bir boşluk ve ferahlık oluşturuyor.

Güneşliklerin hareket edebilmesi sayesinde, aşırı güneş olmadığında güneşliği geriye çekip oldukça zevkli sürüşler elde edebiliyorsunuz. Ancak güneşliğin hareket mekanızması pürüzlü ve bozuk yollarda rahatsız edici derecede ses yapıyor.

Citroen C4 Picasso ResimleriCitroen C4 Picasso ResimleriArka tarafa geçtiğimizde ise bizi oldukça büyük bir alan kaşılıyor. Sürücü ne kadar iri ve uzun boylu olursa olsun arkadaki alan daima geniş. Dizleriniz ön koltuğa hiçbir şekilde değmiyor. Koltuk arkası masalar ise mpv grubu yani aile araçlarının vazgeçilmezi ve bu araçta yer alıyor. Yine bir diğer ayrıntı arka koltuklar için b sütununda klima havalandırması bulunması ve arkadan da ayarlanabilmesi güzel.

Citroen C4 Picasso Resimleri
Citroen C4 Picasso ResimleriSon olarak bagaja geçtiğimizde devasa bir bagaj bizi karşılıyor. 5 kişilik kullanıldığında her ihtiyaca cevap veren bagaj her 7 kişilik araçta olduğu gibi 3. sıra koltuklar açıldığında bagaj denilen bir şey kalmıyor. Ailelerin bu durumu göze alması gerekiyor.

Yalıtım ise başarılı. 110 km/s'ye kadar rüzgar sesi ve yol sesi yok. Bu güzel bir şey. Uzun yolda, sıcak asfaltta gidişi çok güzel, 110 km/s ile sabit hızda sessiz gidiliyor. Ancak 110 dan sonra büyük cam ve cam tavanın etkisiyle rüzgar sesi ile yolculuğa devam etmek zorundasınız.

MOTOR, ŞANZIMAN, YAKIT TÜKETİMİ VE YOL TUTUŞ

Araç 1.6 e- HDI dizel motora ve 270 nm torka sahip. Ani hızlanmalarda 285 nm'ye kadar çıkıyor ve bu değerler 1.5 tonluk test aracımızı taşımakta zorlanmıyor.

Citroen C4 Picasso ResimleriŞanzıman yine eskiden beri kullanılan otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Eski kasada Mcp ismiyle sunulurken yeni kasada ETG6 ismi ile sunuluyor. Bazı iyileştirmeler yapılmış ancak yine de çok büyük şeyler beklememek gerek. Aracı teslim aldığımda yol bilgisayarını sıfırlamadan önce 46 km ortalama hız ile 6.6 litre tüketim verisi vardı ve bu değer 570 km lık kullanım sonucu elde edilmişti.

Citroen C4 Picasso ResimleriCitroen C4 Picasso ResimleriTest sürüşünde ortalamayı sıfırladım. Çevre yoluna çıktım 63 km ortalama hızla 6.2 litre tüketim var. Daha sonra şehir içi performanslı kullanımda 29 km ortalama hız ile 9.2 litre tüketim vardı. Tüketimi biraz fazla bulduğumu belirtmek isterim. Sakin kullanım ile biraz daha düşürülebilir ancak fabrika verileri bu araç ile zor. Start&stop'un çalışması güzel ancak klimayı açınca hemen devreden çıkıyor. Rakibi bazı araçlarda bu durum ile karşılaşmadım.

Yol tutuşa gelecek olursak, yerden yüksek ve konfor için yumuşak süspansiyona sahip bir araç. Konfor açısından aile için görevini yerine getiriyor ancak bu konfor için yol tutuştan bir nebze ödün verilmiş. Ani manevralarda ve virajlarda gövde salınımı yaşanıyor ve sizi tedirgin edebiliyor ancak ileri durumlarda Esp'nin erken müdahalesi ile yoluna devam ediyor.

Toparlamak gerekirse; trim sesleri ve ufak tefek sorunlar dışında tercih edilebilir bir model ancak donanım olarak yeterli seviyede alınmak istendiğinde fiyat etiketi 100 bin tl bandını da aşıyor ve tercih ederken “acaba” sorusu akıllara geliyor. Zaten fiyat bazında düşünüldüğünde diğer durumlar ister istemez geri planda kalıyor.

Araç ile ilgili sorularınızı 'enesduyum1995@gmail.com' adresinden tarafıma iletebilirsiniz. Bir sonraki testimizde görüşmek üzere.


Performans: <3/5>                   
Fiyat<2/5>   
Tüketim <3/5
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<4/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<4/5>  
Notumuz:  3,4/5  


Enes DUYUM

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder