2015 Honda CR-V İncelemesi


Merhaba değerli arabainceleme takipçileri. Yeni ve dopdolu bir test ile karşınızdayız.

Kızışan SUV piyasasında birçok iddialı model bulunuyor ancak büyük çoğunluğu aranan özellikleri Tamamıyla bulundurmuyor. 2013 yılında kasa değiştiren ve yeni 1.6 dizel motoruyla Satışa sunulan Honda Cr-v Makyaj operasyonu sonrası testimizde.

Test aracımız Honda Cr-v 1.6 D-tec 160 hp dizel motora sahip. Bu motora 9 ileri zf şanzıman eşlik ediyor. Elektronik 4 çeker sistemine sahip test aracımız executuve Donanım paketi ile 140.000 TL fiyat etiketine sahip.


TASARIM



Crv eskiden beri iddialı tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. Model Heybetli bir Yapıya sahip. Makyaj sonrası en büyük değişim ön tarafta Yaşanmış. Önde büyük farlar ve ızgara, farları çevreleyen led farlar yer alıyor. Ayrıca bolca krom detaya yer verilmiş ve gayet güzel görünüyor. Tampondaki arazi aracı özelliğini vurgulayan gri kaplamalar ise aracın sınıfını ve heybetini vurguluyor.







Yanlardan devam ettiğimizde tasarım yüksek bir omuz çizgisi ile devam ediyor. Makyaj sonrası Crv'de jantlar da güncellendi. 18 inç boyutu ile model için yeterli ancak pek beğendiğimi söyleyemem. Ucuz bir görünüm veriyor. Makyaj öncesi kullanılan jantlar daha başarılıydı.







Arkaya doğru devam ettiğimizde bir önceki neslinden miras devasa bagaj kapağı yeni kasada da yerini Alıyor. Makyaj sonrası arka tarafta pek değişilik yok. Arka Tarafın Kambur yapısı ise tasarım olarak kötü. Ön tampondaki gri kaplamalar ise arka tarafta yerini korumuş.





Doğrusunu Söylemek gerekirse Crv tasarım olarak arada kalıyor. Önden ve yandan bakıldığında etkileyici modern ve heybetli yapısı, krom detaylar gayet şık ancak arkaya geçtiğimizde bagajın kambur yapısı işleri fena halde bozuyor.

İÇ MEKAN

Direksiyona geçiyoruz. İlk izlenim olarak gayet kaliteli bir iç mekan bizi karşılıyor. Malzeme kalitesi olarak modelin c Sınıfı temsilcisi Civic hb ile çok yakın.




Üç kollu direksiyon karşılıyor bizi. Yeterli büyüklükte 3 kollu, kullanımı rahat ve malzeme kalitesi olarak başarılı. Göstergeler ise böylesi bir model için fazla küçük ve iddiasız. Ortada büyük bir Hız göstergesi içinde küçük bir yol bilgisayarı ekranı ve takip etmesi zor devir göstergesi. Fiyat ve Aracın Donanım paketi göz önüne alındığında daha özellikli ve başarılı mümkünse dijital bir Gösterge grubu olmalıydı.

Ekranların hemen altında yer alan klima Kontrolü Kullanışlı. Aracın kliması ise soğutma açısından çok iyi. Testimiz boyunca hava fazlası ile sıcaktı ancak biz hissetmedik. Klima panelinin Hemen altında ise vites topuzu yer alıyor. Tasarım olarak farklılık katmış iç mekana. Kullanım olarak garip ancak alışınca bir zorluğu kalmıyor. Örneğin aracı park moduna almak için kol değil düğmeyi kullanıyorsunuz.



Konsolda iki büyük Ekran yer alıyor. Bir ekrandan yol bilgisayarı verileri ve araç hakkında gerekli ayarları takip ederken diğer ekran bize geri görüş kamerası, bluetoth, navigasyon gibi özellikleri sunuyor. Ekran kalitesi olarak ne yazık ki her iki ekran da Zayıf. Güneş altında yazıları takip etmek zor. Yol bilgisayarını kontrol etmek ise oldukça zor. Büyük uğraşlar sonucu değerleri sıfırlayıp teste başlayabildik. Multimedya Ekranın yönlendirme tuşları ise tam anlamıyla fiyasko. Dışardan alınıp takılmış Çin malı ürünlerden farksız. 









Konsol kalitesi ise oldukça iyi. Bolca yumuşak plastik kullanılmış ve trim sesi duymak zor. Ayrıca araç kullanırken dizinizin geldiği yere yumuşak yastık Tarzı malzeme eklenmesi ise bizi şaşırttı. Ince düşünülmüş bir detay. Modelde bolca saklama gözü yer alıyor. Kapı içleri, kol dayamanın altı ve torpido yeterli büyüklükte.



Modelimiz Donanım seviyesi olarak oldukça dolu ve bu pakette aracı deri koltuklar ile satın alıyorsunuz. Koltukların kalitesi yeterli. Sürücüyü iyi Sarıyor ve yormuyor.




Arka koltuğa geçtiğimizde sınıfının ilerisinde bir diz mesafesi bizi karşılıyor. Test aracımızda yer alan cam tavan ise oldukça büyük ve modelimiz siyah iç mekana sahip olduğu halde oldukça ferah. Arka koltukta konforlu yolculuklar yapabilirsiniz. Uzun yolculuklar için Cr-v mantıklı bir model.



Aracımızdaki diz mesafesi. Boyum 1.87



Gelelim bagaj hacmine modelimiz 590 litre bagaj hacmi sunuyor. Rakiplerine baktığımzda sınıfının iyileri arasında. Kıyasıya rekabetin olduğu, ailelerin gözdesi bu Sınıfta arka yaşam alanı ve bagaj hacmi başarılı.



Honda özellikle makyajda görünmeyen detaylara fazlası ile çalışmış. Karşımızda oldukça sessiz yalıtım olarak başarılı bir CR-v var. Yol sesi ve motor sesi duyulmuyor. Yüksek hızlara çıktığımız halde büyük camı ve cam tavanına rağmen rüzgar sesi yok. Honda'yı tebrik etmek gerekir. Japonlar'ın yalıtım eksikliği bu araçta yok.

Kısaca yeni Cr-v, iç mekanda yer yer kalite olarak hayal kırıklığı yaşatsa da  genel olarak başarılı sessiz ve konforlu bir model olmuş. Ince detaylar ve geniş hacim ile aileler düşünülmüş. Özellikle makyaj sonrası tercih edilebilir bir hâl almış.





MOTOR, ŞANZIMAN,TÜKETİM ve 4 ÇEKER SİSTEMİ

Cr-v ilk olarak 1.6 litre hacminde 120 beygir gücünde dizel motorla geldi ülkemize bu motor Cr-v yi oldukça rahat taşıdığı gibi tüketim olarak başarılıydı ancak manuel olarak tercih edilebiliyordu sadece. Bu Sınıfta dizel motor olsa da manuel pek tercih edilmiyor. Honda bu kombinasyon ile satış rakamlarında istediğini elde edemedi.


Makyaj Öncesinde duyurulan güncellenmiş ve 160 hp ye çıkarılmış bu motor bende heyecan yarattı üstüne 9 ileri otomatik zf şanzıman da olunca test etmek için sabırsızlıkla bekledim.

Performans olarak bahsedersek ağırlığa rağmen ilk hızlanması çok iyi. Test aracımız 10.4 saniyede 100 km/h hıza ulaşıyor. Ancak yüksek hızlarda erken kesiliyor. Ara hızlanmalarda başarılı değil. Bunda 1728 kg ağırlık da etkili. Cr-v neredeyse bir minibüs ağırlığında. Son hızı ise 190 olarak belirlenmiş. Kısaca aracımızda gücüne rağmen oldukça sessiz çalışan başarılı bir motor varken ona çelme takan oldukça fazla ağırlık var.

Gelelim bu sınıf ve dizel otomatik tercih edenlerin Aklındaki en büyük soru işareti olan tüketime. Test aracımızda bulunan 160 beygir gücünde 1.6 dizel motor rakipleri Arasında en güçlü motor. Bu gücü elde etmek için sıkıştırılmış ancak ağırlık da eklenince tüketim can sıkıyor. Testimizi genellikle şehirler arası yolda sakin sürüşle gerçekleşti. Sürüş boyunca klima açıktı. 9.7 litre ortalama elde ettik ki tam bir hayal kırıklığı.





Şanzıman ise 9 ileri otomatik zf Kullanılıyor. Şanzımanın çok iyi olduğunu belirtmek isterim. Kararsızlık yok. Vites geçişleri hızlı ve konforlu. 9 ileri olması sayesinde yüksek hızlarda daha az devir çeviriyor ve sessiz yolculuklar yapılabiliyor. Ayrıca Honda gibi sorunsuzluk kavramı ile nam yapmış bir markadan böyle bir şanzıman kullanması beklenirdi.

Test aracımız elektronik kontrollü 4 çeker sisteme sahip. Mevsim ve şartlar Dolayısı ile test etme imkanı bulamadık ancak yurt dışında yapılan testlerde kötü sonuçlar elde etti.

Gelelim sonuca. Cr-v çok iddialı görünse de tüketim ve iç mekan kalitesi noktasında eksikleri var. Aslında bunlar göz ardı edilecek eksiklikler. Tüketim ve Performans da ağırlık yüzünden bekleneni veremiyor. Ama bizim göz ardı etmemizi engelleyecek ve benim çok rahatsız Olduğum fiyat unsuru. Test aracımız 140.000 TL fiyat etiketine sahip. Daha dolu bir üst Donanım ise 147.000 TL.

Aslında karşımızda kalite, motor- şanzıman açısından benzersiz bir suv var. Ancak bu fiyata size ne üstün performans, ne benzersiz arazi Performansı, ne de yüksek kalite ve Donanım sunuyor. Bu fiyatlara çıkıldığında premium rakipler, arazide çok daha yetenekli modeller seçenekler arasına giriyor. Satın alırken iki kere düşünün derim.

Okuduğunuz için teşekkürler. Bir sonraki testimizde görüşmek üzere. Test aracımız ile ilgili her türlü sorunuzu instagram ve facebook hesaplarımızdan sorabilir, arabainceleme@gmail.com üzerinden e-mail atabilirsiniz.

Enes Duyum

Performans : <4/5>
Tasarım : <4,5/5>
Fiyat : <2/5>
Tüketim : <3/5>
Ses Yalıtımı : <5/5>
Kalite : <4/5>
Güvenlik : <5/5>
İç Mekan : <3/5>
Donanım : <4/5 >
Notumuz : <3,9/5>
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Çok yanlış bilgiler vermişsin sessiz diyorsun kesinlikle sessiz değil gerek motor sesini gerekse yol sesini kesinlikle içeri alıyor.ayrıca müzikte bas dediğimiz bir ses varki ona benzer bir ses beni çok rahatsız ediyor ben aracı 25.05.2018 de aldım samimiyetle söyliyorum bu kadar para verip alınacak araç değil.şu an olsa benzer araçlar var onlardan birini alırdım.

    YanıtlaSil