Alfa Romeo Giulietta İncelemesi

Alfa Romeo Giulietta inceleme Resimleri
Alfa Romeo Giulietta Nasıl Bir Araçtır?

Köklü bir İtalyan otomobil markası olan ve halen İtalyan Fiat çatısı altında üretimini devam ettiren Alfa Romeo, Giulietta ile son derece gelişmiş ve iddalı bir tasarım sunmuş.


Segmentindeki Alman, Fransız, Japon ve Koreli markaların karşısına rakip olarak çıkarılan Giulietta'nın, bu güçlü rakiplerle başedebilmesi için içinde ve dışında yenilikler ve kalite arttırımına gidilmiş.

Arka stopların gece karanlığında sunduğu görsel çok güzel olmuş. Yumuşak çizgilerle aracın estetik yönü ön plana çıkarılmış. Boyutlarıyla da eski modelden büyük olan Giulietta, 4.35 m uzunluğa, 1.46 m yüksekliğe, 1.8 m genişliğe 2.63 m dingil mesafesine sahip. Aracın boş ağırlığı ise 1290 kg.

Alfa Romeo Giulietta inceleme ResimleriSelefi olan 147 modeline göre bagaj hacminde 70 litrelik bir iyileştirme mevcut, ayrıca 147'nin iç mekanından daha kaliteli bir kabine sahip. Kokpit  şık ve estetik. Her ne kadar iç mekanda iyileştirme olsa da plastik malzemeler fazlaca kullanılmış, kapı döşemeleri ve direksiyon simidindeki plastik aksamlar mekanın şıklığına yakışmamış.

Şalter tipi kumandalar ve mat aleminyum kumanda çerçeveleri ile Giulietta oldukça karekteristik bir çizgiye sahip. Kumandaların kullanımı sorunsuz ve yerleşimleri de başarılı.
Alfa Romeo Giulietta inceleme Resimleri
Arka koltukta diz mesafesi sınıf ortalamalarında. Biraz sıkışık da olsa arka koltukta üç kişinin seyehat etmesi mümkün ancak orta bölümün kafalığı için ekstra ücret talep edilmesi düşündürücü.

İç kabinde dikkat çeken başka bir nokta, direksiyon içindeki airbag'in biraz fazla şişkin konumlanması yüzünden direksiyon üzerindeki düğmelere erişimin biraz zor olması. Diğer bir sorun ise, silecek suyunu fışkırttığınızda sileceklerin otomatik olarak çalışmaması. Bu kadar teknolojik donanımın bulunduğu bir araçta yağmur sensörünün olmaması eksiklik olarak göze çarpıyor.

Alfa Romeo Giulietta inceleme ResimleriÖnceki modellerde de yer alan gizli arka kapı kolu bu modelde de bulunuyor.

Aracın performansı, hızlanması, ivmelenmesi ve dengesi oldukça iyi. Giulietta kendine has karekteristiği ile keyifli bir sürüş sunuyor.

Giulietta'nın en büyük artısı, sahip olduğu teknolojisi. Alfa Romeo'nun Mito modelinde tanıttığı şase elektroniği DNA, Giulietta'nın da standart donanımında yer alıyor.

3 farklı modu sayesinde direksiyon, motor elektroniği, süspansiyon ve elektronik yardımcıları ayarlayan sistem Giulietta'nın anlık beklentilere göre karakter sunmasını sağlıyor.

Sportif bir otomobilde ülkemiz yol şartlarında konfor beklemek pek gerçekçi olmazdı ancak Giulietta darbe emiş konusunda gerçekten çok başarılı. Aracın virajlardaki yol tutuşu iyi, süspansiyon sistemi sessiz çalışıyor ve görevini yeterince yerine getiriyor.

Aracın teknik verilerine, fiyat bilgilerine, kullanıcı yorumlarına ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde satışa sunulan modelleri:
- Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive
- Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Progression Plus
- Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB TCT Distinctive
- Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive
- Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Progression Plus
- Alfa Romeo Giulietta 1.7 TB Quadrifoglio Plus

arabainceleme.com ©


Performans: <4/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<2/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,2/5     



Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Arabaya lafım yokta şu ambleme ısınamadım gitti, tek başına tercih etmeme sebebi o simge..

    YanıtlaSil