Mazda 2 İncelemesi

Mazda 2 inceleme Resimleri
Mazda 2 Nasıl Bir Araçtır?

Bugünkü inceleme konumuz, hafif yapısı ve eğlenceli tarzıyla Mazda 2.


Test ettiğimiz aracın modeli 1.5 Play AT. 4 ileri otomatikleştirilmiş şanzımana sahip ve 1.5 litrelik benzinli motoru bulunuyor. Aracın ağırlığı 1065 kg. Motorun ürettiği güç değeri ise 102 hp beygir ve 133 nm tork. Aracın kg/beygir oranına baktığımızda oldukça iyi olmasına rağmen bunu hızına pek yansıtamadığını görüyoruz, 0-100 hızlanması 11.9 saniye sürüyor.

Küçük boyutları, hafif gövdesi ve eğlenceli sürüş özellikleriyle adeta bir oyuncak gibi duran Mazda 2, küçüklüğünün kullanımda verdiği pratiklikle park kolaylığı ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Direksiyon hareketlerinde direksiyon tepkileri oldukça iyi. Sürüşü rahat, konforlu bir araç.Mazda 2 markanın en küçük modeli olarak özellikle gençleri ve kadın sürücüleri hedefllemiş görünüyor.

Türkiye'de 1.5 litrelik benzinli motor seçeneğiyle satılan Mazda 2'de dizel opsiyonu bulunmuyor. Bu da rakipleri karşısında zayıf kalmasına neden oluyor.

Mazda 2 inceleme Resimleriİlk nesil modelin ağırlığı 100 kilo düşürülüp daha güçlü ve sağlam hale getirilmiş. Yapılan bu çalışmalar daha atik, daha sportif bir sürüş deneyimini beraberinde getirmiş. Mazda 2, 3920 mm uzunluk, 1695 mm genişlik 1475 mm yükseklik ve 1065 kg boş ağırlık değerlerine sahip. Aracın bagaj hacmi ise 250 litre.

Mazda 2 inceleme ResimleriBeş kapılı karoser yapısına rağmen keskin ve belirgin hatları sayesinde dinamik bir görünüm sunuyor. Mazda 2 içeride boyutlarından beklenmeyecek bir genişlik sunuyor. Üç kollu direksiyon simidinin ve sportif gösterge tablosu özellikle gençlerin hoşuna gidecek şekilde. Düğme karmaşasından kaçınılmış ve oldukça pratik bir kullanım sağlanmış. Aracın içine baktığımızda diğer Mazda modellerinde olduğu gibi sade ama kullanışlı bir tasarıma sahip.

Hem konfor hem de sportiflik  beklentilerini karşılayabilen bir süspansiyon yapısına sahip olan Mazda 2 sabit hızla girilen virajlarda çizgisini koruyor.

Mazda 2 inceleme ResimleriAracın yakıt tüketimi şehir içi 8.1 lt, şehir dışı 5.3 lt, karma kullanım ise 6.3 lt olarak belirtiliyor. Boyutu ve hafifliğine rağmen yüksek kalan tüketim değerleri rakiplerinin gerisinde kalmasına neden oluyor.

Araç, 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik şanzımanla satın alınabiliyor.

Aracın fiyatlarına, kullanıcı yorumlarına, çarpışma ve güvenlik testine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <2/5>                   
Fiyat<4/5>   
Tüketim <2/5
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<-/->
İç Mekan<3/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  2,9/5  

Mazda 2 Kullanıcı Yorumları
Mazda 2 Çarpışma ve Güvenlik Testi
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder