Mitsubishi ASX İncelemesi



Mitsubishi ASX Nasıl Bir Araçtır?

Japon üretici Mitsubishinin SUV/Crossover segmentindeki modeli ASX bugünkü inceleme konumuz.


Ülkemize önce 1.6 litrelik benzinli  modeliyle gelen Mitsubishi ASX'in, daha sonra dizel motorlu versiyonu da getirildi ancak 1.8 litrelik dizel ünite, vergi sistemi nedeniyle, ASX sevenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Mitsubishi ASX inceleme ResimleriMitsubishi ASX inceleme ResimleriDış tasarımda Lancer'la başlayan köpek balığı görünümlü tasarımı ASX'in ön yüzünde de görüyoruz. Ön taraftaki agresif tasarıma karşın arka taraf ve yanlarda daha sade bir tasarım mevcut. Mercekli farlarında Xenon sistemini kullanmayan ASX'in sis farları gündüz farı olarak görev yapıyor. Bu durum da kullanıcısını Türkiye'de sık sık trafik polisleriyle karşı karşıya getirebiliyor.

Yan sinyal hizasından başlayıp stop grubuna kadar uzanan çizgi profil görünümde en dikkat çeken yer. ASX, 16 inçlik jantlarının yerine daha büyük jantlar kullansaydı daha güçlü bir görünüme sahip olabilirdi. Heyecan verici ön tasarıma rağmen arka kısmı son derece sade tasarlanmış.

Mitsubishi ASX inceleme Resimleriİç mekan elit ve şık tasarımdan uzak, 90'lı yıllardaki modellerin sadeliğinde tasarlanmış. Sert plastik malzemelerin kullanıldığı araçta görsellikten çok işlevselliğe yer verilmiş. Bütün düğmeler ergonomik ancak görüntü basit kalmış.

Direksiyon deri kaplı, sol tarafta müzik sistemini kumanda eden sağ tarafta ise hız sabitleme sistemini kumanda eden düğmeler yerleştirilmiş. Orta konsolda basit bir tasarıma sahip. Otomatik camların sadece sürücü için olan düğme aydınlatılmış olması hoş olmayan detaylardan.

Mitsubishi ASX inceleme ResimleriGünümüzde artık kameralı sistemlere geçilmişken park sensörünün bulunmayışı da aracın eksiklerinden biri. 442 litrelik bagaj kullanıcılarına yeterli bir hacim sunuyor. 4x4 özelliğine sahip bu aracı kardeşi 4x2 modelinden ayırmak pek de kolay değil.

1.8 litrelik dizel motor 116 hp  güç üretiyor. Avrupa'da bu motor 150 hp versiyonuyla satılırken ülkemizde 300 nm lik torku aracı taşımaya yetiyor. Aracın maksimum sürati saatte 185 km, 0-100 hızlanması ise 10.6 sn de tamamlıyor.

Yakıt tüketimi ise şehir içi 6.1 lt, şehir dışı 4.6 ve karma 5.1 lt olarak veriliyor. Teknolojik olarak üst düzey bir motor olan D-ID motor, 6 kademeli manuel şanzımanla kombine edilmiş. Araçta start/stop sistemi mevcut.

Mitsubishi ASX, uzak doğulu araçlarda sık gördüğümüz gürültülü yapı hastalığından kendini kurtaramamış. Aracın iç mekanına yansıyan ses miktarı rakiplerine oranla daha fazla. Özellikle yol sesi konusunda ASX’in geliştirilmesi lazım.

Dizel motorun sesi ise 3500 d/d civarına ulaştığında rahatsız edici boyuta ulaşıyor. Neyse ki tork üretilen bant daha düşük kaldığı için bu devirleri çok kullanmıyorsunuz.

Mitsubishi ASX inceleme ResimleriMitsubishi ASX inceleme ResimleriMitsubishi ASX’in orta sertlikteki koltuklarının konfor açısından herhangi bir sıkıntı oluşturmadığını ancak sisteminin bozuk yollarda çok başarılı olmadığını söylemeliyiz. Tabi süspansiyon sisteminin bu zaafının avantaja dönüştüğü nokta yol tutuşu oluyor. Mitsubishi ASX yüksekliği göz önünde bulunduğunda son derece iyi yol tutuyor ancak yapay hisli direksiyonu ASX’in sürüş zevkini törpülüyor. Hızlı girilen virajlarda önden kayma yaşayan aracın ESP’si tehlikeler büyümeden devreye giriyor ve ASX’in burnunu yola sokuyor.

Son olarak aracın ebatlarına gelelim. ASX 4295 mm uzunluğa, 1770 mm genişliğe, 1615 mm yüksekliğe ve 1270 kg boş ağırlığa sahip.

Mitsubishi ASX'in fiyatlarına, kullanıcı yorumlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <3/5>               
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>     
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<2/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<4/5>  
Notumuz:  3,2/5   

Mitsubishi ASX Kullanıcı Yorumları
Mitsubishi ASX Çarpışma ve Güvenlik Testi
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder