Skoda Octavia İncelemesi

Skoda Octavia inceleme ResimleriSkoda Octavia Nasıl Bir Araçtır?

Skoda'nın en gözde modeli, hatta bazı otoritelerin tabiriyle Skoda'nın kalbi olan Octavia bugünkü inceleme konumuz olacak.


Yeni Octavia iç mekan genişliği, yeni tasarımı, fonksiyonelliği, güvenlik ve konfor donanımlarının yanı sıra düşük yakıt tüketimine sahip motorlarıyla iddialı bir seçenek. Octavia sadece tasarım olarak değil, giderek artan müşteri beklentilerine cevap verecek şekilde yeniden tasarlanmış.  Zarif ve ilk görüşte etkileyici bir tasarıma sahip.

Skoda Octavia inceleme Resimleri
Aracın ön kısmındaki yatay çizgiler ve Skoda logosunun yeni konumu daha şık ve güçlü bir görünüm sağlamış. Yeni Octavia'ya yandan bakıldığında aracın tasarımına hakim dinamizm dikkat çekiyor. Bunda burun kısmının kısaltılmasının ve dingil mesafesinin uzatılması etkisi büyük.

Ön farlardan başlayan çizgiler arkaya doğru devam ediyor. Keskin çizgiler arka kapılarda da kullanılmış. Bu da Octavia'nın güçlü görüntüsünü pekiştirip farklı bir karakter katmış.

Skoda Octavia inceleme Resimleri4659 mm uzunluğa, 1814 mm genişliğe ve 1461 mm yüksekliğe sahip Yeni Octavia, bir önceki nesile göre daha uzun ve geniş bir otomobil haline gelmiş. İkinci jenerasyondan 90 mm uzun ve 45 mm daha geniş olan yeni Octavia iç mekanında benzerlerine ancak daha üst modellerde rastlanabilecek genişliğe sahip olmuş. 568 litrelik bagaj hacmiyle yine sınıfının en iyisi durumunda.

Sade ama okunaklı göstergeler kullanılmış. Orta bölümde ise Volkswagen ailesinden tanıdık bir bilgi ekranı mevcut. Yağ sıcaklığına kadar birçok detaylı bilgiyi buradan görmek mümkün.

Skoda Octavia inceleme ResimleriSkoda Octavia inceleme Resimleriİç hacim bej renkli kaplamayla oldukça ferah bir görüntü oluşturmuş.

1.6 litrelik dizel motor gücünü 7 ileri dsg şanzımanla aktarıyor. Bu motor 105 beygir güç ve 250 nm tork değeri sunuyor. Bu da aracın 10.9 saniyede 0'dan 100'e hızlanmasını sağlıyor. Maksimum sürat ise saatte 194 km. Oldukça ekonomik bir yapıya sahip olan dizel ünite şehir içinde 4.6 litre, şehir dışında 3.5 litre ve karma tüketimde 3.9 litrelik tüketim değerlerine sahip. Araçta start/stop sistemi de mevcut.

Octavia'da süspansiyonlar konfor odaklı olsa da virajlarda araçta bulunan güvenlik donanımları sayesinde savrulma ya da fazla yana yatma yaşamıyorsunuz.

Araçta bulunan bir diğer yenilik ise, otomatik park yardımcısı. Otomatik olarak kolayca park etmesini ve park yerinden çıkmasını sağlıyor.

Skoda'da bir ilk olan ve gelecekte diğer modellerde de kullanılacak çoklu çarpışma  freni ise olası bir kaza halinde aracın harekete devam etmesi durumunda otomatik olarak fren yaparak yeni bir çarpışma ihtimaline engel oluyor.

Skoda'nın güvenlik konusundaki iddiası yeni Octavia'nın Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu korumasından aldığı 34 puan yani %93 ve genel değerlendirmede elde ettiği 5 yıldızla bir kez daha kanıtlandı.

Skoda Octavia'nın fiyatlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <4/5>     Dizel: <3/5>            
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>     Dizel: <4/5>
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,5/5   

Skoda Octavia Çarpışma ve Güvenlik Testi
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder