2015 VW Touran Resmen Tanıtıldı



2015 Volkswagen Touran nihayet tanıtıldı. Böylece yeni modelin, önümüzdeki hafta yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağı da kesinlik kazanmış oldu.


Tahmin edildiği üzere yeni nesil Touran, bir MPV'den beklediğimiz keskin ve köşeli hatları başarılı bir şekilde sunuyor. Önceki nesile göre dingil açıklığı 11 cm, uzunluğu ise 13 cm artan 2015 Volkswagen Touran, iç mekanda oldukça geniş ve ferah bir yaşam alanı sunmayı başarmış görünüyor. Yine önceki kasaya göre 48 litrelik artış ile toplamda 1040 litre hacim sunan yeni Touran, bagaj hacmi konusunda segmentinin lideri olacak. Koltuklar katlandığında ise bu hacim 1980 litreye kadar çıkıyor.

İç mekanda bizleri bekleyen en önemli yenilik ise, Google Android Auto ve Apple Car Play'in de yer aldığı Volkswagen'in yeni bilgi-eğlence sistemi olacak.

Önceki nesile göre daha geniş olmasına rağmen yeni Touran, MQB Platformu sayesinde 62 kg daha hafif olacak. 2015 VW Touran'nın motor seçenekleri ise şöyle;

1.2 tsi 110 hp
1.4 tsi 150 hp
1.8 tsi 180 hp
1.6 tdi 110 hp
2.0 tdi 150 hp
2.0 tdi 190 hp

Tüm motor seçeneklerinde start&stop ve yakıt tüketiminde %19 ekonomi sağlayan fren enerjisi geri kazanım sistemi mevcut olacak. Motorlarda, 7 ileri DSG şanzıman seçeneği de bulunacak.

Güvenlik sistemlerine baktığımızda ise, adaptif cruise kontrol, çarpışma sonrası frenleme sistemi, şehiriçi çarpışma önleyici frenleme sistemi, kör nokta uyarı sistemi, römork yardımcısı gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca LED farlar ve üç bölgeli dijital klima opsiyon olarak sunuluyor.

Bir hafta sonra resmi tanıtımı yapılacak olan 2015 Volkswagen Touran için yaz ayından itibaren siparişler alınmaya başlanacak, teslimatlar ise yılın ikinci yarısında olacak. Yeni VW Touran'ın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.





Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder