Yeni Hyundai Tucson 1.6 Dizel Otomatik İncelemesi

Test aracımız Elite Plus donanım paketine sahip. Araca yakından baktığınızda bazı değişiklikler görebilmek mümkün. Özellikle farlardan bahsetmek gerekiyor. Artık araçta full led farlar var. Bu sayede uzun far asistanı da bulunuyor aracın donanımında.

Ön panjur Hyundai modellerinin yeni nesil modellerde kullandığı ön panjur ile aynı. Artık 4 çizgisi var, önceki modelde panjurda 3 çizgi vardı artık 4 tane ince çizgi bulunuyor. Biraz daha aşağı baktığımızda tamponun da hafifçe makyajlandığını görebiliyoruz. sis farları ve onun altında bulunan led aydınlatmaların da birbirlerine biraz daha yaklaştığını görüyoruz,

Hyundai Tucson makyajla beraber 11 tane gövde rengi ile sunulmaya başlandı. özellikle 3 tane yeni gövde rengi var. ikisi mavi bir tanesi de zeytin grisi isimli bir gövde rengi. Jantlar yine 19 inç çaplı, makyaj öncesi ile aynı ölçüleri değişmemiş yalnız tasarımları birazcık değişmiş. Gördüğünüz gibi biraz daha albenili görünüyorlar eskiden de şık görünüyorlardı zaten.

Arka bölümüne geçtiğimizde de çok büyük bir değişiklik göremiyoruz yalnız birkaç farklılık var tabi. Yatay stoplar kullanılmaya devam edilmiş yalnız biraz daha yuvarlatılmış. Yakından baktığınızda da ledlerin farklı desenlere sahip olduğunu görebiliyoruz. Çift egzoz çıkışı makyajlı modelde de sunulmaya devam ediyor fakat tasarımında küçük bir değişikliğe gidilmiş. Eskiden tamponun üst kısmında olan reflektörler biraz daha yukarıya alınmış.

İç mekana geçtiğimizde yepyeni bir konsol ile karşılaşıyoruz. Yeni Tucson artık 8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Makyaj öncesi orta konsola gömülü olan ekran artık konsol üstünde bulunuyor, havalandırma ızgaraları da farklı konumlarda ve farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Daha önce ekranın yanlarında bulunan ızgaralar artık ekranın altında bulunuyor. Yeni Tucson'un multimedya sistemi; Android Auto ve Apple Car Play desteğiyle beraber geliyor. Ön konsolu kaplayan şık bir deri kaplama bulunuyor. Makyaj öncesi sert plastik olan bu kısım büyük eleştiriler almaktaydı, yetkililer eleştirilere kulak vermiş anlaşılan. Eskiden vites yanında bulunan lock butonu makyajla beraber direksiyonun sol tarafına konumlandırılmış. Orta konsolda vitesin arkasına doğru bakarınca burada yeni bir buton olduğunu görüyorsunuz, view yazıyor üzerinde, bu donanımda standart olarak artık 360 derece kamera sunuluyor, bu da o özelliğin butonu. Kablosuz şarj özelliği de yeni Tucson'da artık mevcut.

Arkaya geçtiğimizde kapılarda çift kademeli ve eskiden de aracın donanımında bulunan koltuk ısıtma butonunu görebiliyorsunuz. Ön koltuk sırtlarında fileler bulunuyor ve arka yolcular için havalandırma seçeneği de sunuluyor.

Eskiden sadece 2 litre hacimli turbo dizel motorla sunulan elektrikli bagaj kapağı artık bu pakette de bulunuyor. Bagaj hacmi ise aynı; 513 litre.




Sürüş; Aracın 1.6 litre hacimli turbo dizel motoru, 7 ileri vitesli otomatik şanzımanı ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonuyla ve de 19 inç çaplı jantlar ve 45 yanaklı lastikleriyle Offroad yaptık. Tucson'un sürüş dinamiklerinde çok fazla bir değişiklik olduğunu söylemek zor. 45 yanak 19 inç çaplı jantlar 245 tabanlı lastikler aynen duruyor, süspansiyon sistemi yine ortanın biraz daha üzerinde sertliğe sahip. Kötü yol tuttuğunu söyleyemeyeceğim, yalnız genel olarak Hyundai araçlarının bir sorunu var o da ağırlık... Evet bu araçta bayağı bir ağır dört tekerlekten çekişli en üst paketi 1.6 litre hacimli turbo dizel motora sahip versiyonların ağırlığı 1800 kilogramın üzerinde, önden çekişli istiyorsanız 80 kg kadar düşüyor ağırlık, ama yine de 1750 kilogram civarında oluyor ki bu nedenle 136 beygir 320 nm tork üretebilmesine rağmen 1.6 turbo dizel motor öyle yüksek bir performans sunamıyor. Aracın offroad kabiliyeti gayet iyi. Tabi bu tür araçlarla ağır araziye girerseniz büyük ihtimalle çıkamazsınız :)

Şanzıman 7 ileri oranlı çift kavramalı bir şanzıman. Sportiflikten ziyade konfora yönelik bir şanzıman, yumuşak geçişlerle sahip hiç sarsmıyor, gerçekten güzel bir şanzıman olduğunu söyleyebilirim. Şanzımanın manuel modu bulunuyor ancak direksiyon arkasında kulakçık hala mevcut değil.

Yakıt tüketimi; Araçla offroad yapmamıza rağmen 7 litre ortalama tüketimi yakaladık. 100 kmh sabit süratle giderken düz yolda tüketim 4.7 lerde geziniyor ki başarılı gerçekten.

Motor çok sessiz, ağır bir kasayı taşımasına rağmen oldukça iyi iş çıkarıyor. Araç lastik sesini içeri biraz alıyor ama 245 mm tabana sahip lastikler olduğunu unutmamak gerek. Rüzgar sesi konusunda ise araç başarılı. 120 kmh hıza kadar çıktığımızda içeri neredeyse hiç rügar sesi almadı. Aracın bu konuda izolasyonu başarılı diyebiliriz.

Tucson'un koltukları oldukça geniş ve rahat bir oturma alanı sunuyor. Yanal destekleri de hiç fena değil. Hem önde hem de arkada koltuk ısıtma bulunuyor.

Aracın direksiyonu oldukça yumuşak ve pek hisli değil. Eskiden olduğu gibi direksiyon sertlik ayarı da bulunmuyor. Ayarlanabilir olması iyi olurdu. Fren pedalının hissi gayet iyi, ayrıca gaz pedalı da güzel, yere sabitlenmiş.

Araçta daha önce şeritten çıkma uyarısı vardı. Artık şerit izleme yardımcısı da bulunuyor. Test ettik ve iyi tepki veriyor. Kör nokta uyarı sisteminin yanı sıra artık adaptif hız sabitleme de sunuluyor ve bu sistem dur kalk trafikte de kullanılabiliyor. Araçta artık start/stop özelliği de bulunmakta.

Bir sonraki testte görüşmek üzere...

Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Aracımın servisten çıkmasını beklerken showroomda inceledim yeni Tucsonu, test edemedim ama. Eskisinden daha iyi bence, özellikle iç tasarımı. Daha kaliteli görünüyor iç mekan, dışı yine çok iyi. Donanımı, genişliği vs zaten başarılı. Dizel otomatik seçeneğinin gelmesi de iyi oldu. Fiyatı da rakiplerine göre iyi gibi. Aklımdaki tek soru işareti çift kavrama șanzıman, böyle bir araç için yanlış tercih bence. 2012-2016 i30 modellerindeki tork konvektor șanzıman olsa her şeyiyle süper olurdu.

    YanıtlaSil