Citroen DS4 İncelemesi

Citroen DS4 inceleme Resimleri
Citroen DS4 Nasıl Bir Araçtır?

2. nesil C4 üzerine geliştirilen DS4 sıradışı tasarım çizgileri ve iç mekanda kullanılan deri kaplamaları ile çok elit bir duruş sergiliyor. Coupe vari yapısıyla sportif bir imaja sahip olan DS4, yerden yüksek gövdesiyle de bir crossoverı andırıyor.


C4 ile aynı şanzıman ve motor seçeneklerine sahip olan DS4 sıradışı tasarımıyla farklı bir otomobil. Ön tasarımda krom alaşımın verdiği zengin havanın yanısıra led gündüz farları da markanın teknolojik yanını vurguluyor.
Citroen DS4 inceleme Resimleri
Dışarıya doğru çıkı çamurluklardan başlayan çizgiler arka çamurlukta da kendini gösteriyor. Arka kapıdaki gizli kapı kolları araca coupe görünümü vermiş. Arka kapının gövde ile olan açıklığıyla arka camın hizasına baktığımızda bir terslik olduğunu hemen farkedebiliyoruz. Kapı açıldığında kapının uç kısmı üçgen bir şekilde dışarıya taşıyor, bu tasarım sebebiyle DS4'ün arka camları açılamıyor.

Citroen DS4 inceleme ResimleriAracın en özgün görünen kısmı ise arka tarafı. Şık spoyler ve difüzörün yanında sportif tampon yapısı ve stop grubu harika bir görüntü veriyor ancak bu tasarım içerden görüşü biraz zorlaştırıyor.

Ön tasarım C4 ten çok fazla iz taşıyor. DS4, 4275 mm uzunluğa, 1810 mm genişliğe, 1526 mm yüksekliğe, 1300 kg boş ağırlığa ve 359 lt bagaj hacmine sahip.

Teknolojik ekipmanlarla göz alıcı görünen iç mekanın C4 ile aynı olması, kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Çok küçük bir vites koluna sahip DS4'ün elektronik el freni kolu sayesinde koltuk arasında düz bir zemin elde edilmiş. Minik vites kolunu geri konumuna getirmek için hafifçe yukarı kaldırmak gerekiyor. İç mekan eğlenceli bir yapıya sahip. Sesleri değiştirilebilir sinyal uyarıları, renkleri kişiselleştirilebilen göstergeler, multimedya özellikleri ile navigasyon ekranı gayet başarılı olmuş.

Citroen DS4 inceleme ResimleriYanal destekleri çok başarılı olan koltukların görüntüsü de oldukça sportif. Direksiyon göbeği ise eski C4'tekiler gibi sabit değil, klasik direksiyon simidi kullanılmış. Bol düğmeli direksiyonun yapısı biraz alışkanlık gerektiriyor. Elektrikli koltukların ısıtma ve masaj özelliği konforu arttırıyor. Arka koltuklarda yolculuk yapanlar ise bu konfordan mahrum kalıyor. Farklı tasarımının ortaya çıkardığı başka bir olumsuzluk ise arka diz ve baş mesafesinin kısıtlı olması.

Otomatik şanzımanlı versiyonunda vites geçişlerinde biraz sarsıntı hissediliyor, devir yükseldiğinde gazdan ayağın hafifce çekilmesi sarsıntıyı en aza indiriyor.

C4'e göre biraz daha sert tutulmuş bir süspansiyon sistemi bozuk yollarda darbeleri hissettirse de başarılı bir yol tutuşa imkan sağlıyor.

Aracın teknik verileri, fiyatları ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde satışa sunulan modelleri:
- Citroen DS4 1.6 e-HDi D Sport
- Citroen DS4 1.6 e-HDi D Style

arabainceleme.com ©

Performans: <3/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <4/5>
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<5/5>  
Notumuz:  3,6/5     



Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

4 yorum:

  1. Çok harika bir araç ama arka camlarının açılamaması tam bir komedi, sırf bu yüzden eledim bu aracı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cam açılmıyor diye araç mı elenir yeni araçlarda arka camı açsan ne olur açmasan hocam anca çöp atmak için cam açar arkadaki :)

      Sil
  2. gercekten güzel araba..artık klima nedeniyle pek kullanılmayan arka camlar sorun olmaktan cıktı...

    YanıtlaSil
  3. 2007 leon lpg 130 binde sag kapi camuruk değişik klima arizali değişecek bel alti lokak boya var 33 bin tl beyler arkadaslar arac alinirmi anlayan varmi yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil