Fiat Linea İncelemesi

Fiat Linea inceleme Resimleri
Fiat Linea Nasıl Bir Araçtır?

Arabainceleme.com'un bugünkü inceleme konusu ilk nesli 2007'de yollara çıkan Fiat Linea'nın yeni ikinci nesli olacak.


Daha modern bir görünüme kavuşan Linea'nın dış tasarımında radikal değişiklikler bulunmuyor. Krom kaplı yeni ızgarası ve yeni tampon tasarımıyla farklı görünen model, arka kısmında da bazı farklılıklar bulunduruyor. Buna karşın motorda çok radikal değişiklikler olmamış. En büyük farklılıklardan biri de vitesin 5 ileriden 6 ileri manuele taşınmış olması.

Ön göğüsün Punto'da ve Bravo'da görmeye alışkın olduğumuz gibi geniş ve kaliteli hal alması, ayrıca 1.6 lt dizelde 290 nm'lik önemli bir tork değeriyle, hillholder gibi yokuş kalkışlarına destek olan sistemin eklenmesi en büyük farklılık ve yenilik olarak dikkat çekiyor. Bir de ses yalıtımında gözle görülür bir iyileştirme gerçekleştirilmiş. Bu değişikliklere ilave olarak döşeme rengiyle uyumlu ön konsol artık daha kaliteli hissettiriyor.

Fiat Linea inceleme ResimleriDeğişen gösterge gurubunun yanında araçta kullanılan blu&me bağlantılarıda klima kontrollerinin altına çekilmiş.Araçta öncelikli olarak tasarımda gerçekleştirilen değişimlerle daha sportif bir sedan görünümüne kavuşma iddiası var. Kromajlı detaylar tamponda hemen hissedilebiliyor, çift şeritli krom ön ızgara ile daha kaslı bir görüntü sağlanmış. Ön alt hava girişlerindeki krom şeritlerle sis farları yeni ön tampona daha iddialı ve kaslı bir görünüm getirmiş.

Yeni Linea'lar yaklaşık 4.6 metre uzunluğa, 2.6 metre dingil mesafesine, 1.7 metre genişliğe ve 1.4 metre yüksekliğe sahip. 1290 kiloluk aracımız 500 litrelik bir bagaj hacmi sunmuş. 1.6 litre turbo dizel aracın yakıt tüketim verileri ise segmentinde iddialı ve cimri gözükürken şehir içinde 6 buçuk şehir dışında 4.3 karmada ise 5.1 litrelik değerler yakalanmış. Aracın bununla birlikte 45 litrelikte bir yakıt deposu var.

Fiat Linea inceleme ResimleriLounge paket araçta kumaş süvet karışımı terletmeyen özel koltuk döşeme kullanılmış ve sürücüyle yolcuyu çevreliyor. Sedan bir otomobile uygun renk ve döşeme seçeneklerine göre kombine edilerek albenisi biraz daha arttırılan yeni araçta kabin ve konfor odaklı bir çalışma hemen dikkat çekiyor.

Blu&me ye eklenen yeni aux girişi sayesinde i-pod gibi cihazlarda bir kablo yardımıyla rahatça bağlanabilirken, usb girişininse orta konsola taşınmasıyla sürücünün artık çok daha kolay erişim sağlaması amaçlanmış. Bu sayede eco-drive özelliğinden de sürücülerin yararlanmasını sağlayan yeni Fıat Linea'da ayrıca tamamen yenilenen çift iklimlendirmeli otomatik klima gibi özelliklere de yer verilmiş.

6 hava yastığının yanı sıra esp, abs, asr, msr ve hill holder  gibi aktif güvenlik sistemleri donatılan yeni Fıat Linea yağmur ve arka park sensörlerinden hız sabitleyiciye kadar da pek çok özelliği paketler bazında araçta barındırabiliyor.

Eski kasaya oranla 2.6 metrelik aks mesafesiyle hem önde hem arkada oturan yolculara ferah alan ve geniş diz mesafesi sunulmaya çalışılmış. Modelin uzunluğuda eski kasaya oranla 36 mm arttırılmış.

190 km'lik son hıza çıkan 1.6 litrelik dizel aracımızın 0-100 km hızlanma verileri ise yaklaşık 10.000 saniye civarında.

Fiat Linea inceleme ResimleriYeni Linea'da b ve c sütunu yeniden elden geçirilmiş. Böylelikle aracın daha sportif çizgilere kavuşması sağlanmış, aracın sadece ticari amaçlı olmadığına, aile kullanımına yönelik olduğunu da vurgu yapılmış.

Yerden yüksek karoser ülkemiz yol şartları düşünüldüğünde artı bir özellik olarak görünmekte. Direksiyon tepkileri ve dönüş çapları kabuledilebilir sınırlarda ancak aracın rakipleri olarak kabul edilen Renault Fluence ve Ford Focus kadar cüsseli olmadığını da belirtmekte fayda var.      

Ülkemizde satışta olan modelleri;
Fiat Linea 1.3 Multijet Active Plus
Fiat Linea 1.3 Multijet Actual
Fiat Linea 1.3 Multijet Easy
Fiat Linea 1.3 Multijet Pop
Fiat Linea 1.3 Multijet Urban
Fiat Linea 1.4 Easy
Fiat Linea 1.4 Fire Active plus
Fiat Linea 1.4 Fire Actual
Fiat Linea 1.4 Pop
Fiat Linea 1.6 Multijet Easy
Fiat Linea 1.6 Multijet Lounge
Fiat Linea 1.6 Multijet Urban

arabainceleme.com ©


Performans: <2/5> Dizel <3/5>                  
Fiyat<4/5>   
Tüketim <2/5>   Dizel <3/5>
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<2/5> (Euro NCap testi yok)
İç Mekan<3/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  2,9/5     



Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Türkiyenin en çok satan aracı, bence şirketler tercih ettiği için çok satılıyor

    YanıtlaSil
  2. Çevremde çok az görüyorum ama en çok satanda bu araç, ilginç..

    YanıtlaSil