Mini Cooper Countryman İncelemesi

Mini Cooper Countryman inceleme ResimleriMini'nin 4 kapılı ilk modeli olan Mini Cooper Countryman Nasıl Bir Araçtır?


Countryman serisi ile birçok ilke imza atan Mini, ilk defa 4 metreden uzun bir otomobil üretti ve aynı zaman da 4 kapılı ilk otomobili. Daha da genişleyen kasasında ön yüze baktığımızda daha geniş bir panjur görüyoruz.

Mini Cooper Countryman inceleme ResimleriGeleneksel Mini çizgilerini devam ettiren Countryman yüksek burun yapısıyla dikkat çekiyor. Kromajlı geniş bir ızgaraya sahip Countryman'in S versiyonunda tampon ve kaputun üzerinde ek hava girişleri mevcut. Mini Countryman gövdesinde kromajlı kısımlar kadar siyah yan direkler ve tavan da dikkat çekiyor. Cooper’da sunulan tasarım seçeneklerinin birçoğu Countryman için de sunuluyor. Köşelere yerleştirilmiş tekerlekler, MINI’nin sporcu kimliğini vurgularken bir go-kart gibi başarılı bir yol tutuş sağlıyor.

Mini Cooper Countryman inceleme Resimleri
Mini Cooper Countryman inceleme ResimleriCountryman’in içi de tıpkı dış kısmı gibi Cooper’dan izler taşıyor. Cam açma butonları klima sisteminin alt kısmında ve şalter şeklinde olması bir Mini klasiği ancak pek kullanışlı olduğunu söylemek mümkün değil. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi beklentileri karşılarken, işçilik üst sınıf araçlarla yarışıyor. Koltukların yapısı da beğeni kazanan unsurlardan. Aracın içine oturduğunuzda koltukların sizi çok iyi sardığını ve yan koltukların oldukça iyi olduğunu görüyorsunuz.

Mini Cooper Countryman inceleme ResimleriCountryman’in getirdiği en büyük yenilik merkezi ray sistemi. Koltukların arasına yerleştirilmiş ray sistemiyle üzerinde eşyaları ileri geri kaydırabiliyorsunuz. Ayrıca bu kısmın hoş aydınlatması, geceleri Mini’nin içerisine farklı bir hava katıyor. Logodan açılan bagaj 350 lt ve iki bölme halinde.

Countryman’de klasik Mini sürüş karakteri devam ettirilmeye çalışılmış. Araç yükselmiş yapısına rağmen özellikle 4 çeker sisteminde katkısıyla başarılı bir yol tutuşa sahip. Her hareketinizi anında yola aktaran direksiyon çok net ve keyfi veriyor. Sert olması sporcu yanını vurgulasa da bazen yorucu olabiliyor.

Mini'nin sert yapılı süspansiyon sistemi konforu bir nebze törpülese de iyi şekillendirilmiş koltuklar bu açığı tolere ediyor.

Mini Cooper’da da kullanılan 1,6 litrelik benzinli motorun görev yaptığı test aracımız 5500 d/d da 184 hp güç, 1600 d/d da 240 Nm tork üretiyor. 6 kademeli otomatik şanzımanla gücünü dört tekerleğe birden ileten Countryman, 7.9  saniyede 100 km hıza ulaşıp, saatte maksimum 210 km hıza çıkabiliyor.  1380 kg ağırlığındaki Countryman’e şaşırtıcı bir çeviklik sağlayan motor yakıt tüketimiylede dikkat çekiyor. Fabrika verilerine göre şehir içinde 8.2 lt, şehir dışında 5.8 lt, karma kullanımda ise 6.7 lt tüketiyor.

Mini Cooper Countryman, 2010 yılında girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı.

Mini Countryman'in fiyatlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com©


Mini Cooper Countryman Çarpışma ve Güvenlik Testi
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder