Nissan Juke İncelemesi

Nissan Juke inceleme Resimleriİncelenen araç: Juke 1.6 Otomatik Vites


Japon üretici Nissan'ın b sınıfı crossover modeli ilk kez 2010 yılında tanıtılmıştı. Qashqai'nin ardından yine onun kadar iddalı yaramaz kardeşi Juke, ülkemize geldiği andan itibaren ilgi odağı olmayı başardı.

İç ve dış tasarımıyla kimilerinin sempati ve beğenisini kazanan Juke, sıradışı tasarımıyla kimileri tarafından da biraz yadırganıyor. Juke gerçektende Nissa'nın dediği gibi yerinde duramayan yaramaz bir çocuğa benziyor. 2009 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılan Qazana konsepti üzerine geliştirilen Juke, b segmentinde yer alan bir crossover. Juke Nissan'ın İngiltere'deki tasarım merkezinde çizilip, Japonya'daki tasarım merkezinde üretime hazır hale getirildi. Renault-Nissa'nın b platformunda geliştirilen Juke, b sınıfı yani küçük segment crossover'ı aslında. Bu da onu alışılmış b segmenti otomobillerden farklı kılıyor.
Nissan Juke inceleme Resimleri
Farklı ve saportif tasarımının yanı sıra, yerden yüksek karoseri, yüksek oturma pozisyonu, 4x4 ve 4x2 gibi farklı aktarma sistemlerine sahip olması ve fonksiyonel özellikleri ile dikkat çekiyor.Yuvarlak farlar Qazana konseptinden aynen korunurken, bumerang tasarımlı stop lambaları nissan 370z yi  hatırlatıyor. Özellikle arka kapı kolunun C sütununa gizlenmiş olması, araca bir coupe görünümü kazandırmış.

Nissan Juke inceleme ResimleriHer versiyonun standart donanımında yer alan 17 inçlik tekerlekler de bu sınıfta daha önce karşılaşılmayan bir özellik. Dış tasarımını baktığımızda ön ve arka tekerlekler en uç noktalara yerleştirilmiş, buda araca yolda stabilite sağlamakta, yol tutuşunu arttırmakta.

Nissan Juke inceleme ResimleriBoş ağırlığı 1162 kg olan Juke gerek şehiriçi trafiğinde, gerek dar sokaklardaki dönüşlerde, gerekse park esnasında sürücüsüne fazla efor sarfettirmeyecek boyutlara sahip. 251 litrelik bagaj hacmi ise arka koltuklar katlandığında 830 litreye kadar çıkıyor. Bagaj alanının hemen altında ise özel eşyalarınızı koyabileceğiniz gizli bir bölüm bulunuyor.

Nissan Juke inceleme ResimleriKüçük dış boyutlarına karşı yeterli iç mekan genişliği sunan otomobilin kokpitinde irili ufaklı eşya gözleri ve bardaklıklar işlevselliği arttırıyor. Juke 3 sürüş moduna sahip; normal, sport ve eco. Bunları sırasıyla orta konsolda müzik sisteminin hemen altında bulabilirsiniz. Normal mod, şehiriçindeki normal kullanımlarda kullanılmakta. Sport modda, araç performansı ve torku artmakta, daha sportif bir sürüş sağlanmakta. Uzun yolda daha konforlu ve daha ekonomik bir sürüş için ise eco mod seçilebilir. Sportif göstergeler göze hoş geliyor. Ön taraftaki rahatlık ve genişliğin arka koltuktaki yolcular için sağlandığından pekte söz edemeyiz, bu da aracın olumsuz yanı olarak karşımıza çıkıyor.

arabainceleme.com ©

Artıları: Sıradışı görünümü (kimilerine göre artı),
              Fiyatı
              Performansı

Eksileri: 
Sıradışı görünümü (kimilerine göre eksi), 
              Küçük arka camın oluşturduğu arka görüş problem olabilir,
              Arka koltuk diz mesafesi ve yüksekliği
              Yetersiz donanımı 

Performans: <3/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <3/5>   Dizel <4/5>
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<2/5>  
Notumuz:  3,2/5     


Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Güzel bir inceleme olmuş, tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Bir gün bakıyorum araç gözüme çok hoş geliyor ne güzel tipi var diyorum, diğer gün yok la ne tipsizmiş diyorum, değişik bir araç anlayamadım gitti :)

    YanıtlaSil