Yeni Peugeot 308 İncelemesi

Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri10 Eylül 2013'te Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan ve iki gün sonra Fransa'da satışa sunulan Yeni Peugeot 308, markayı hatchback sınıfında yeniden üst sıralara taşıması, en büyük rakipleri olan Volkswagen Golf ve Ford Focus ile rekabet etmesi için tasarlandı.

Fransız estetiği katılmış ve eskisine göre daha kaliteli olan iç mekanı ile yeni 308 daha verimli ve yeni boyutlarının yanında 140 kg hafifleştirilen kasası ile daha kompakt hale getirildi. Sade bir iç mekana sahip yeni 308, Peugeot i-Cockpit adı verilen farklı bir iç tasarım ile karşımızda olacak. PEUGEOT i-Cockpit dört ana unsurdan oluşmakta. Sürüş hissini arttırmak için kompakt bir direksiyon simidi, gözünüzü yoldan ayırmadan bilgileri okumanız için göz hizasında gösterge paneli, yüksek kaliteli orta konsol ve sezgisel bir sürüş için 9,7’’ dev dokunmatik ekran.

Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri
Ön konsolda neredeyse hiç düğme olmaması dikkatimizi çekiyor. Kompakt boyutlarıyla (351 mm x 329 mm), direksiyon simidi 2. donanım seviyesinden itibaren saf deri kaplı ve parlak siyah ve yarı mat krom eklentiler içeriyor. Koltuklar Yarı deri, Alkantara veya opsiyon Nappa deriyi bir araya getiren bir kumaşla kaplanabiliyor.
Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri
Şehirde hassas manevralar, yol hakkında bilgilendirici elektrik asistanslı direksiyon sayesinde büyük bir kolaylıkla yapılıyor. 9,7’’ büyük dokunmatik ekran üzerinde kumandalar yoğunlaşıyor. Ekran özelikle klima, sürüş yardımları, mültimedya, navigasyon, telefon, PEUGEOT Connect Apps uygulamaları ve araç parametreleri gibi donanımlara kumanda edilmesini sağlıyor. Fonksiyonlara direkt erişim sağlayan yedi buton dokunmatik ekranın kullanımını kolaylaştırıyor. İki sayfada toplanan bilgilere kolayca erişilebiliyor.

Yeni 308 82g/km CO2 emisyonu ve 3.1 lt/100 km yakıt tüketimi ile iddalı ve yeni bir sürüş deneyimi sunuyor.

Satılan her 3 araçtan birinin C sınıfı olduğu Avrupa pazarında güçlü rakipleri olan yeni 308; tasarım, sürüş deneyimi ve özellikle yakıt tüketimiyle güçlü bir alternatif olacak gibi görünüyor.
Yeni Peugeot 308 inceleme ResimleriMevcut 308'e göre ufaltılmış boyutları ve azaltılmış ağırlığı ile yeni 308 daha kompakt bir görüntü çiziyor. 4.25 m uzunluğa, 1.46 m yüksekliğe ve 1.80 m genişliğe sahip 308, 35 lt'si saklı olmakla beraber toplamda sunduğu 470 litrelik bagaj hacmi ile sınıfında rekor kırıyor. Ayrıca bagajın alçak yükleme eşiğine ve geniş açıklığa sahip olması kullanışlılığı arttırmış.

Yeni EMP2 platformu sayesinde aracın ön ve arka dingil çıkıntıları azaltılmış, böylece tekerleklerin dört köşeye konumlandırılması sağlanmış.

Yeni 308'in kaputu ve çamurlukları alüminyumdan, bagaj kapısı ise termoplastik adı verilen kompozit bir malzemeden imal edilmiş.
Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri


Yeni nesil benzinli ve dizel motor seçenekleri Yeni Peugeot 308’de lansmanından itibaren yer alıyorlar. Benzinli 3 silindirli motor, THP motor (2013 Yılı Uluslararası Motoru) ve e-HDi versiyonları. Motor güçleri benzinlilerde 82 ilâ 155 hp arasında değişiyor, CO2 emisyonları ise 114 g/km’den başlıyor.


Dizel cephesinde ise, motor güçleri 92 ilâ 115 hp arasında değişirken, CO2 emisyonları 93 g/km’den başlıyor. Bu etkin motor seçenekleri Michelin ile özel işbirliği çerçevesinde geliştirilen düşük yuvarlanma direçli lastiklerle birleşebiliyorlar. Bu yeni kuşak lastikler ıslak zeminde daha kısa fren mesafesi ve standart lastiklerle aynı kullanım ömürleriyle birlikteCO2 emisyonunda ortalama 3 g/km kazanç sağlıyorlar. Modellerin üçte birinden fazlasında bu lastikler yer alacak.

2014 ilkbaharından itibaren, başta 3 silindirli benzinli turbo (1.2 e-THP) olmak üzere, segmentte rekor oluşturan emisyon ve tüketim değerleriyle (82 g/km CO2, 3,1 l/100 km) BlueHDi versiyonları ve yeni kuşak 6 ileri vites kutuları olmak üzere, Yeni Peugeot 308’de yepyeni teknolojiler sunulacak.

Euro 6 Dizel motorlarını ifade eden BlueHDi, dizel Euro 6 kirlilik giderme sistemi için özel şekilde Selective Catalytic Reduction (SCR) fonksiyonu ile katkılı Partikül Filtresini (FAP) bir araya getiren BlueHDi teknolojisi NOx’lerin %90’a kadar azaltılmasını, CO2 emisyonlarının ve yakıt tüketiminin minimize edilmesini ve her zaman partiküllerin %99,9 oranında azaltılmasını sağlıyor.

Çekici dış tasarım
Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri
Öndeki krom çerçeveli orta panjur, sportif 308'e zerafet katmış. Üst donanım versiyonlarda full led farlar standart olarak sunulmuş. Alt bölümde, geniş hava girişi etrafında, C şeklinde kromajlı bir yuva içine yerleştirilmiş sis farları bulunuyor. 1. ve 2. donanım seviyelerinde ise farklı bir tampon tasarımı mevcut. Yan aynalarda ledli sinyal lambaları bulunuyor. Sadece üst donanımlarda sunulan başka bir özellik ise cam çerçevelerinin tamamen krom olması. Yeni 308'in C sınıfında sunduğu diğer bir ilk ise arka lambaların ledli olması. Led arka lambalar tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulmuş.

Teknolojik donanımlar

Yeni Peugeot 308 ileri teknolojili sürüş yardım donanımlarına sahip.

Opsiyon olarak mevcut Driver Assistance Pack otomobilin önünde yer alan bir radarı devreye sokan üç aygıttan oluşuyor:
Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri > Aktif hız sabitleyici: Genişletilmiş fonksiyonları olan bir hız sabitleyici/sınırlayıcıdır.

> Çarpışma risk alanı: Görsel ve sesli bir alarm çarpışmadan sakınmak için sürücüyü fren yapması için uyarıyor.

> Otomatik Acil Fren: Muhtemel bir çarpışma riski olduğunda, çarpışmadan sakınmak veya çarpışma sonuçlarını hafifletmek için otomatik fren sistemi devreye giriyor.

Bu donanımlara ek olarak Yeni 308'de standart ve opsiyonel olarak sunulan diğer ekipmanlar ise Kör nokta uyarı sistemi, elektrikli park freni, büyük renkli ekranı kullanan geri vites kamerası, Anahtarsız giriş ve çalıştırma, Park Assist sistemi.

Lansman öncesinde 2.5 milyon kilometre sürüş testi, 4 hidrolik pistonlu titreşim ve iklim deneme tezgahında 2.500 saat test, 250.000 kez klima açma-kapama testi, dokunmatik ekrana 4,3 milyon basma gibi çok sayıda kalite testinden başarıyla geçen ve segmentinin en hafif ve en fazla bagaj hacmi sunan aracı olan Yeni 308 iddalı bir şekilde Türkiye pazarında yerini almaya hazırlanıyor. Artan döviz fiyatları ve ÖTV oranındaki artıştan sonra ise herkesin gözü kulağı kuşkusuz Yeni 308'in fiyatlarında olacak
Yeni Peugeot 308 inceleme Resimleri
Donanımı, rahat sürüşü ve cimri yakıt tüketimi aracın olumlu yanları. Aracın bize göre olumsuz yanları ise; Düzensiz ve uyumsuz duran iç mekan ve geniş bagaj elde edebilmek için fedakarlıkta bulunulan arka koltuk diz mesafesi.



arabainceleme.com ©

Performans: <3/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <4/5
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<4/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,7/5

Yeni Peugeot 308 Donanım Paketleri
Yeni Peugeot 308 Kullanıcı Yorumları
Yeni Peugeot 308 Çarpışma ve Güvenlik Testi
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

4 yorum:

  1. Güzel inceleme, teşekkürler.. Araba çok hoş görünüyor, özellikleri de harika, satış fiyatı ne olacak acaba merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. son zamlardan sonra üst donanımları 70 binleri bulur bence

    YanıtlaSil
  3. Otomatik şanzıman olmaması kötü olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Yeni şanzıman ve puretech motor gerçekten başarılı görünüyor

    YanıtlaSil