Toyota Yaris Kullanıcı Yorumları



Toyota Yaris Kullanıcı Yorumları ve Kullanıcı Tavsiyeleri

Tavsiye Oranı: %80


Özcan <12.12.2013>: Yaris 1.0 life kullanıcısıyım, 5 ay önce aldım aracımı. Başlarda çekincelerim vardı ama aldığıma pişman olmadım. Çok sık araç değiştiren biriyim, şuana kadar çok farklı araç kullandım, yaris gerçekten çok rahat. Motor hacmi kesinlikle sizi yanıltmasın, 1.33 motorlu versiyonlarından farkı yok.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Murat <09.02.2014>: Ben de 1.0 life aldım yaklaşık 2 buçuk ay önce. Almadan önceki sınıfındaki tüm araçları inceledim son olarak bu araca karar verdim. Yokuşlarda uygun devirde hiç zorlanmadan gidiyor. Kullanılan malzeme kalitesi iyi. Sahip olduğu donanımlar tatmin edici, bagaj hacmi yeterli. Fiyatı hariç olumsuz bir yanı aklıma gelmiyor.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Onur <16.03.2014>: Merhaba, bu aracın 1.0 life versiyonunu bir ay önce satın aldım. Aracın artıları eksileri şöyle; birçok aracı test ettim, Yaris içlerinden en iyilerinden biri diyebilirim. Araç yalıtımı başarılı, yol tutuşu iyi, sağlam bir araba. Servis yaygınlığı ve yedek parça bulma kolaylığı ayrıca sorunsuzluk zaten malumunuz, hızlanma konusunda gerçekten çok seri bir araba, motor hacmi küçük ama bunu hiç hissettirmiyor. Yokuşlarda bu durumu az da olsa hissedebiliyorsunuz ama uygun devirle çıkınca o da sorun olmuyor. Aracı agresif ve klima açık bir şekilde kullanmama rağmen yakıt tüketimi gerçekten ekonomik, zamanla daha da düşecektir. Sınıfındaki araçlara göre iç mekan genişliği de çok iyi. Ayrıca motorundan dolayı düşük vergi dilimi artısı da var. Olumsuz yanlarından bahsetmek gerekirse, arka camların manuel olması ve cam açma tuşlarının aydınlatmalı olmaması aracın eksileri.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


S. İhsan <04.04.2014>: Aracım Yaris 1.33'ü yaklaşık altı aydır kullanıyorum. Performansı iyi çok seri bir araç. Aynı motorun çok daha ağır bir kasaya sahip olan Corolla'da da kullanıldığını düşünürsek, yaris için motorun yeterli olduğunu söylemek zor değil. Özellikle şehirdışında çok ekonomik. İyiki almışım diyorum.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Cenk <19.04.2014>: 1.33 Multidrive S sahibiyim. Araç hiç güven vermiyor, rüzgarda sallanan araba mı olur. Yakıt tüketimi de çok fazla, sakin kullanımda şehiriçi tüketim 8 litre civarında, biraz agresif kullanınca 9u buluyor.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Cihan A. <11.05.2014>: Aracım Taris 1.33 Cool Multidrive S. Araç yokuşlarda maalesef geri kayıyor, yokuş kalkış desteği olmalıydı. Yakıt tüketimim 8 litrenin üzerinde, fabrika verilerini tutturmak hayal. Hafif yokuşlarda araç az da olsa zorlanıyor. ve müşteri desteği sıfır.
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


V.Kaya_34 <16.06.2014>: Yarisin hibrid versiyonunu yaklaşık 4 haftadır kullanmaktayım. İç hacmi standart yarislerden bi miktar daha geniş. Çok seri bir araç, yol tutuşu oldukça başarılı. Yakıt tüketimi şehiriçi 4 litre.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Vedat <16.07.2014>: Hybrid Yaris Spirit kullanıcısıyım, yaklaşık bir buçuk hafta önce aldım aracımı. Yakıt tüketimim karmada yaklaşık 5 litre/100 km. Araç uzun yolda güven veriyor, oldukça konforlu ve kullanımı rahat bir araba. Motorundan dolayı oldukça sessiz, boyutundan dolayı atak ve şehiriçi kullanım ve park açısından pratik. Görüntüsü de güzel. Araçtan memnunum.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Taha <21.07.2016>: Ben de 1.3 yaris kullaniyorum 6 ay oldu Alali cok memnunum, iç hacmi oldukça geniş konfor deseniz çoğu araclardan daha iyi tavsiye edebilecegim bir araç.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Muhammed <26.09.2016>: 2012. aracım dan çok menmunum içi geniş rahat tam bi aile aracı 130 tl benzin aldım 550 km yaptım şehir içinde yalnız araba 100 km hızlan gittiğinde rüzgarda sallanma yapıyo, tabi yokuşlarda devirli gittiyinde yokuşlarda çıkıyor kahraman maraşa gittim araba ful doluydu bagajda doluydu rampalarda 150 aşağı düşmedi yani tavsiye ederim toyota yarsi.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Seniz Çelik <11.04.2017>: 2016. Ben ve eşim uzun yıllardır Toyota markalı arabaları kullanmakta, segmentlerine bağlı kalarak Ekim 2016 de 1 motor 2011 model Yaris'imi 0 kilometre 2016 modeli ile değiştirdim.
Arabamda aldığım günden beri daha önce alışık olmadığım bir ses mevcuttu.Mevcut ses, araba çalışır durumda iken vites değiştirmek için gaz, debriyaj yapmanın ardından 'inilti' olarak duyuluyordu. Özellikle arabanın ilk çalışma anından ilk 10 km ye kadar ses daha belirgindi.
Sıfır km araç için bir arıza olması ve Toyota markasına olan güvenimden sesin arabanın yeni olması ile bağlantılı olduğunu ve bir süre sonra geçeceğini düşünerek bekledim. Sesin geçmeyeceğine emin olduğumda TOYOTA servise başvurdum. Üç gün incelenen aracımdan kaporta sesi servis tarafından yapılan izolasyonla giderildi. Fakat...
İniltili ses için servis 'diğer 1 motor araçlarda da yapılan denemeler sonucu :hepsinde aynı sesin var olduğunu' belirtti.Sesin varlığını ve olağan dışılığını kabul ettiğini ,hatta sesin kaydedilerek merkez birimlerine de ulaştırıldığını ifade eden yetkili İstanbuldan haber beklediğini ifade etti.
Bu beklemede 1 hafta kadar sürdü .İstanbulu aradığımda karşıma çıkan yetkili kişi plakamdan arabamın kayıtlarına ulaştı ve ardından Borovalı servis sorumlularından biri arayarak kibarca durumu kabul ettiklerini İstanbul'dan gelecek mühendisleri bekledikleri bilgisini ulaştırdı.
Bu bilginin sonrası 2 gün sonra istanbul dan arayan bayan yetkili; 'mühendislerin olağan gelişi olduğu,benim için özel gelmedikleri bilgisi ile durumla ilgili yapılacak bişey olmadığı bu bir motor 2016 arabalarında mevcut bir inilti olduğunu BUNDAN SONRASININ BENİM TASARRUFUMDA olduğunu belirtti.
Takdir edersiniz ki 6 yıldır baska bir 1 motor yaris kullanmakta olmamdan ötürü sürücü olarak arabanın doğası hakkında bir miktar tecrübeye sahibim. 2011 model bir arabamda olmayan ve aynı arabanın 2016 modelinde böyle bir ses sıkıntısını taahhul edemiyorum.
Ayrıca ve en önemlisi musteri hizmetlerinin tabiri caiz ise '' zaten 1 motor baz model araba almıssınız ne yaparsanız yapın bu duruma bizim yapacak bir çözümümüz yok '' manasında cevap almam gercekten hayal kırıklıgı yarattı. Benim Yarisim ailemizin 2. arabası arabasıdır. Esimin ve esimin sirketinin arabaları da 2007 den bu gune hep TOYOTA olmustur. Ilave olarak da tum cevremenize TOYOTA yı tavsiye etmissizdir. Cok net olarak cevremizdeki yakınlarımızın 4 adet TOYOTA marka arac almasını sagladık.
2007 yılından bu gune kadar esim, sahsim ve yakınlarımız toplam da 6 adet Corrolla ve 4 adet Yarıs marka araba alarak sanırım markanıza olan güveni ziyadesiyle göstermiş bulunmaktayız.
Sonucta bir tüketici olarak sanırım ben ve ailem markanıza gösterdiği bu bağlılığın karsılıgı olarak; sizin için basit ama benim için '' tüm sürüş konforumu bozan ve gercekten etkileyen '' bir initili ses probleminin cözümünde 4 telefon gorusmesi ve 1 servis incelemesinden fazlasını hak ediyoruz.
Sonuç olarak almayınnn
Tavsiye eder misiniz?: Hayır


Canberk<13.05.2017>: 20.11.2015 ten beri 1.0 life paket aracımı kullanmaktayım. İlk başlarda gerçekten motor konusunda çekindiğim noktalar olmuştu fakat 1.0 atmosferik bir motor için gayer başarılı bir performans sunuyor. B segmentine göre diğer rakiplerinden daha geniş bir iç hazmi ve arka diz mesafesine sahip, bagaj hacmi olarak yeterli. Güvenlik açısından da baz donanım olmasına rağmen gayet yeterli donanıma sahip. 7 airbag, abs, esp, gündüz sürüş farları, direksiyondan kumandalı müzik sistemi ve 6 adet hoparlörü ile ödenen paranın hakkını veriyor. Sakin sürüşte çok ekonomik yakıt tüketimi sunuyor fakat performans istediğinizde üst devirlere çıkartmak gerektirdiğinden yakıt olayı tersine dönüyor. Turbo desteği olmaması ara hızlanmalarını biraz geciktiriyor fakat uygun viteste yüksek devir bandında istenen performansı sağlıyor. Görünüm olarakta gayet yakışıklı olan araç, aldığımdan beri beni hiç üzmedi. Elektrik destekli direksiyon ile çok rahat bir sürüş konforu elde ediliyor küçük boyu ile pratik parkta buna dahil. Araçta gözüme çarpan en büyük eksiklikler ise, devir saatinin olmayışı, her ne kadar motor sesi ile kullanmaya alışmış olsam da sportiflik açısından gözlerim aramıyor değil, arka camların manuel olması ve ön kol dayamanın olmaması, çoğu marka bu tarz donanımları üst paketlerde sunduğu için pek fazla kızma hakkına sahip değiliz fakat bu özellikleri ekleyip cüzi bir miktar fiyatta değişiklik olsaydı aynı şekilde bu aracı tercih ederdim.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Serkan<05.06.2018>: yaris 1.0 life. Motor performansı beklentimin oldukça üzerinde çıktı. benzer marka birçok araçtan oldukça seri ve yokuşlarda bayılmıyor. yakıt tüketimi oldukça makül. plastik aksamların montajı oldukça başarılı bozuk zeminlerde ses yapmıyor. bu arada aracım 2018 model ve devir göstergesi mevcut. direksyon oldukça hafif vites geçişleri yumuşak. yol tutuşu başarılı. torpido ve ön kısımlar yumuşak plastik olsa daha iyi olurdu. genel olarak aracı başarılı buldum. insanı yormuyor kullanımı keyifli.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Serkant<24.06.2018>: Yaris 1.33 Terra 2011. Aracımi alalı yaklaşık üç ay oldu önceleri dışarıdan baktığımda eşimde bende araç bize küçük gelirdi ilk binme fırsatı olup tavsiye edenler oldu gerçekten rahat ve seri bi araç o segmentte bir araç için iyi konfor ve kullanımı güzel yakıt tüketimi ekonomik.
Tavsiye eder misiniz?: Evet


Misafir<10.03.2019>: Aracı yaklaşık 1 ay önce aldım 1.5 söyle x trend modeli gerçekten her şeyiyle on numara bundan önceki aracım da yaristi vazgeçilmiyor.
Tavsiye eder misiniz?: Evet



Siz de Toyota Yaris kullanıcısıysanız, test sürüşü yaptıysanız veya herhangi bir şekilde kullandıysanız, yorumlarınızla yol gösterin. Kullanıcı Yorumu Ekle
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

20 yorum:

  1. yaris terra sportif 4d4, Merhaba arkadaşlar ben aracı ikinci el aldım 2011 model 37000kmde kullandıkça sizinle paylaşacağım

    YanıtlaSil
  2. bende alacaktım heveslendim okuduğum yorumlardan dolayı vazgeçtim ne kadar çok arkadaşlar met etmişti

    YanıtlaSil
  3. Selamlar.. Bu hafta Bayii den 2015 Yaris 1.33 Style Multidrive S satın aldım.. Yakıtı beni çok düşündürüyor.. Şehiriçi normal hızla gidiyorum. (hız:45-55)100 km de 9 lt sarf ediyor.. Bu bana normal gelmedi.. Acaba sıfır olduğu için mi böyle.. bu sarfiyat düşer mi.. düşerse ne kadar düşer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı modeli ben de almayı düşünüyorum fakat yakıt konusu aklıma takılıyor

      Sil
    2. Bence aklınızda bir suphe kalmasın gerçekten ekonomik bir arac

      Sil
  4. Toyota'ya, bugün TEOG sınavına girecek olan arkadaşlar için yapmış olduğu "TEOG SINAV GÜNLERİNDE, TRAFİKTE SESSİZLİK" çağrısından dolayı teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  5. Artık benzinli motorlar da turbo desteği olmayan üretici mi kaldı allasen. Hala bize eski motorları kakalıyorlar bizim millette şöyle iyi böyle iyi diye yorum atıyor. Nesi iyi anlamadım, herhalde iyi araba kullanmamışsınız. Rampalar da hele de yüklü ise asla çekmiyor, o nedenle de gazı köklüyorsun bu sefer yakıt tüketimi yükseliyor. Herkesin arabası kendine mercedes ama, bu arabayı alacak olan kurbanları da yanlış yönlendirmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmadık anda gelen bir turbo masrafı yapanlar için acı o kadar büyük olmaktadır ki 4-5 sene yokuşta el freniyle kalkmayı, orta şeritten gitmeyi tercih edebiliyorlar..

      Sil
    2. renaoult fluence turbo servis fiyatı 4000 tl,el freni ile kalkmak veya yarım debriyaj kalkmak,atmosferik motorlu araba kullanmak daha ucuz

      Sil
  6. 2008 Toyota yaris 1.00 motora sahip Toyota aracım var kendim Volkswagen servis danışmanıyım bir araç bu kadar mı kaliteli olur daha kulağına kurşun bir kere arıza yapmadı. yakıt inanılmaz derece düşük nerdeyse dizele denk diyebilirim tabi aracı nasıl kullandığınıza bağlı herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaradaki iki farklı acentede toyota satış elemanlarının verdiği bilgiye göre tüm vw çalışanları totyota kullanıyormuş:)

      Sil
  7. aracım dan çok menmunum içi geniş rahat tam bi aile aracı 130 tl benzin aldım 550 km yaptım şehir içinde yanlız araba 100 km hızlan gittiyinde rüzgarda sallanma yapıyo tabi yokuşlarda devirli gittiyinde yokuşlarda çıkıyor kahraman maraşa gitaraba ful doludu bagajda doludu rampalarda 150 aşağı düşmedi yani tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  8. 1.0 yaris almayı düşünüyorum. Bulunduğum yerde dik yokuşlu sokaklar var araçta 3 kişi ile yokuş kalkışlarında sıkıntı yaşarmıyım ? 1.0 yarisin dik yokuş kalkış videosu varmıdır ben nette aradım bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç sorun yok, gaza fazla basmak gerekiyor ama. az basayım bağırmasın da kaymasın da derseniz uymaz. ekonomi devrindeyiz..

      Sil
  9. 1.0 life, opak, sıfırı en hesaplı araç. 2000 km de şehir içi 5.3 lt yakıt. koltukta, direksiyonda, pedallarda acı veren bir yanı yok. izolasyon zayıf, karşılaştıracak deneyimim yok. rolantide ve düşük devirde titreşimli bir motor, devir göstergesiz, vites uyarılı. yol bilgisayarı kollardan kontrol edilemiyor. neticede şehir içi ihtiyaç arabası. en konforlusuyla bile bayrama gidilmez. bunların bazılarını yaşamak istemeyen 5000 tl önden öder, sonra 100 kmde 10 tl fazladan yakar, olur biter.

    YanıtlaSil
  10. 2016 toyota yaris 1.33 Motor STYLE paket aldım genel anlamda iyi şikayetlerim ful paket olarak aldığımız arabada cd yok otomatik far ve yağmur sensoru yok aracı kilitleyince dikiz aynaları otomatik kapanmıyor yokuş kalkis desteği yok ayrıca yakıt konusu benzinli dizel otomatik yakıtta cimri değil kredisi bittiğinde değiştireceğim favorim auris ��

    YanıtlaSil
  11. Merhaba , ilk aracımı satın almak için araştırma yapıyorum. Daha rahat kullanabileceğim düşüncesiyle otomatik araç bakıyorum. 2010 1.33 terra benzinli yaris buldum. 39000km de ve fiyatı bütçeme uygun ama aracın dezavantajları avantajları hakkında çok bilgim yok. Bütün yazılanlar arasında da 2010 model hakkında bilgi bulamadım.
    Özellikle şanzumanı nasıldır?
    Tam otomatik mi yarı otomatik mi?
    Kronik bir sorunu var mıdır?
    Donanım olarak hangi seviyededir?
    Satışı çok az görünüyo ilanlar arasında diğer modellere göre 2010 model otomatik yaris sayısı çok az. Bunun sebebi aracın çok tutulup sahibinin satmak istememesi mi yoksa çok fazla tercih edilmemiş olması mıdır?
    Bir kaç günden karar vermem gerekiyor sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen essek arabasi al bence trafigi mahvetme

      Sil
  12. 2013 Model 1.0 Lt Yarisi yaklaşık 33000 Km kullandım. 0 Km aldığım araçta fabrikasyon herhangi bir problem yaşamadım. Yok tutuşu 14 inc lastiklere göre mükemmeldi. 155 Km olan son süratiyle çoğu kez uzunca süreler seyahat ettim. Kesinlikle güven duygusunu kaybettirmedi. Araç yanından kamyon yada otobüs gibi büyük araçlar geçerken sarsıntı yaşadı ancak tedirgin etmedi. Tam bir şehir aracı aslında. Az yakıyor bakımları ucuz, çok kıvrak. Segmentinde en küçük dönme çapına sahip araçlardan biri. Arıza çıkartma olasılığı düşük ve çıkabilecek arızaların tamir ücreti 0 km yada yüksek moddelli araclara göre çok ucuz ve makul. 1.0 lt 3 silindirli araç rampalarda ve uzun yolda seri kullanma şansı kesinlikle vermiyor. Dedim ya şehir aracı. Rampalarda kamyonu geçip, geçmemeyi düşündüğüm çok zamanlar oldu. Aracı sürekli şehir içi kullanan, bakım masrafı az olsun , yakıtı düşük olsun isteyen insanlar için son derece ideal. Araba 1,4 lt ve üstü araca göre gitmiyorda ama yakmıyorda. Çok agresif kullansanız dahi 7 Lt /100 Km üstüne çıkamıyorsunuz. Benzinli bir araca göre mükemmel. Akıllı akıllı gidildiğinde şehir içi 5 Lt civarında tüketimi mevcut. Uzun yolda 3,8 -4 Lt arası. Ancak ESP olmaması, Arka camların manuel olması, Devir saatinin olmaması, yalıtımın kötü olmamakla birlikte nispeten eksik olması, özellikle kapı iç döşemelerdeki cam açma kısmındaki plastik aksamın kalitesizliği olumsuz özellikleridir. Alınır mı kesinlikle alınır. Ancak 1.33 + LPG özellikle keyifli ve ekonomik bir sürüş için daha keyifli olacağı kanaatindeyim.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    İyi günler,
    2008 model toyota yaris 1.0 MMT benzinli aracım var. Şuan 225 bin km de. 170 bin km den itibaren ortalama 1200km de 2 lt yağ eksiltiyor. Serviste yağ kaçırmadığı, motorun açılıp bakılması gerektiği ve masraflı olacağı söylendi. Bu işlemden önce komple yağ değiştirip denemeyi arzu ediyorum. Araca serviste 5-30 yağ konuluyor. Ne marka yağ koymamı veya ne işlem yaptırmamı, neyi kontrol ettirmemi önerirsiniz?
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil