Sosyal Medyayı Sallayan Skandal Belge

Son 24 saattir sosyal medyada ve özellikle otomobil forumlarında herkes bu belgeyi konuşuyor.


İşte sosyal paylaşım siteleri ve forumlarda hararetli bir şekilde tartışılan o belge ve olayın aslı.

Tüm bakımlarını yetkili servisinde yaptıran kullanıcıdan, yaşadığı şanzıman probleminin tamiri için 14.000 TL isteniyor. Mağdur kullanıcı duruma itiraz edince servis masrafı 5.000 TL'ye indiriyor. Kullanıcı bu duruma tepki gösteriyor ve yaşadığı mağduriyeti sosyal paylaşım sitelerinde ve forumlarda dile getiriyor. İlgili firma yaptığı indirimden vazgeçiyor, yapılan görüşmeler neticesinde, kullanıcının sosyal medyada ve forum sitelerinde bulunan şikayetlerini silmesi karşılığında tamirin 5.000 TL'ye yapılacağı söyleniyor ve bu anlaşmayı resmiyete dökmek isteyen firma işte bu skandal belgeye imza atıyor.

Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmayan şirketin, anlaşmayı bozduğu gerekçesiyle mağdur kullanıcı hakkında yasal prosedürü uygulayıp uygulamayacağı ya da bu skandal belgenin sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı merak konusu.

Kaynak link: forum.donanimhaber.com/m_88154445/tm.htm

İşte o belge;


Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

12 yorum:

  1. Skandal kelimesi az kalmış, rezillik bu resmen..

    YanıtlaSil
  2. BU VOSVOGEN ARABALARINDA BU TÜR HABERLERİ SIK DUYUYORUM. VOSVOGEN KADAR SATTIĞI MALIN ARKASINDA DURMAYAN FİRMA YOKTUR.

    YanıtlaSil
  3. Düzeltiyorum Türkiyede öyle

    YanıtlaSil
  4. Bu muamele için sıra bekleyenler bile var...

    YanıtlaSil
  5. Vw firmasına diyeceğim yok ama buradaki ayağı işi batırmış bence..

    YanıtlaSil
  6. Suç onlarda mı yoksa onları bu kadar şımartan bizde mi?

    YanıtlaSil
  7. Golf ün ABD deki başlangıç fiyatı 20 bin dolar, yani yaklşık 4 aylık orta direk bir abdlinin maaşı. Türkiyede 60 bin tl, yani orta direğin yaklaşık 30 aylık maaşı.. Vw premium olduğunu idda etmiyor, sadece bu ülkede premium..!

    YanıtlaSil
  8. Sıfırı 14.000 TL, şanzımanın tabi, arabanın değil. Kaynak: www.vw.com.tr Passat fiyatları 1.6 TDI 7-DSG ve 6 ileri manüel arasındaki fiyat farkı

    YanıtlaSil
  9. http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/mpage_16/tm.htm

    YanıtlaSil
  10. Volkswagen marka araç sahiplerinin çoğunluğu aracından azami memnun olmasına rağmen bazı araç sahiplerinin sıkça sorunlar ve arızalarla yüz yüze kaldığı da bir gerçektir, özellikle de 7 ileri vitesli DSG otomatik şanzımanınız ile olan arıza durumları artık gündelik bir konu haline gelmiştir.

    Türkiye’deki Volkswagen İthalatçısı “Doğuş Oto” müşteri memnuniyeti çerçevesinde bu arıza durumlarımı çözmeye çalışmakta ancak bunu Türk Ticaret Bakanlığının yasal olarak 2 yıl ile sınırlı olan garanti süresi koşulları dahilinde yapmaktadır.

    İyi niyet kapsamında yapılan onarımlarda müşteriden kendisine uygulanan iyi niyet, yapılan onarım, “Teşekkür Etme” veya (kısmen) ücretsiz yapılan onarım ile ilgili olarak hiçbir şekilde ve hiçbir surette sosyal-ağlarda (forumlarda, internet sayfalarında, radyo-televizyonda, basında, vb.) hiçbir şekilde herhangi bir bilgi vermemesi ve açıklamada bulunmaması için bir yazılı “Taahhütname” imzalaması beklenmektedir. Müşterinin taahhüdünü yerine getirmemesi durumunda iyi niyet kapsamında yapılan indirim derhal iptal edilmekte ve müşterinden onarım bedelinin tümünü ödemesi talep edilmektedir.

    Şimdi size sormak istiyorum, Türkiye’deki Volkswagen İthalatçısı “Doğuş Oto” şirketinin veya onun yetkili servislerinin müşteriden böyle bir yazılı taahhütnameyi imzalamasını talep etme hakları var mıdır?

    Türkiye’deki Volkswagen marka araç sahipleri büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır ve Volkswagen markasının Türkiye’de “daha iyi” temsil edilmesini istemektedir. Otomobiller kazık gibi astronomik fiyatlarla satılmakta ve servis hizmetleri de hayal ve fantezi dünyasını andırmaktadır.

    Volkswagen markası Türkiye’de iyi para kazanmaktadır, fakat Türkiye’deki Volkswagen marka araç sahipleri de daha iyi bir ithalatçı hak etmektedir.

    YanıtlaSil
  11. Adsız 12:36, böyle bir haklarının olmaması gerek, hadi olsa bile büyük bir firmanın böyle bir şeye tenezzül etmemesi gerek.. Gayet güzel yorumlamışsınız altına imazımı atarım..

    YanıtlaSil
  12. bu vw de ne var anlamıyorum .koyun gibiyiz biri aldimi herkes alıyor.

    adamlar şirketlere 500 tane aracı 1 ayda teslim ediyor vatandaşa 6 ay sıra veriyor.

    bizim milleti bilmemne yapan yaranır derler ya aynen öle.

    YanıtlaSil