Volkswagen Polo İncelemesi

Volkswagen Polo İncelemesi
1.0 litre motor hacmine sahip makyajlı Volkswagen Polo nasıl bir araçtır?


Herkese merhabalar.. 1.2 tsi+dsg kombinasyonunu test etmek için gittim ancak test aracının 1.0 olması nedeni ile bu aracı test ettim. Test aracı Vw polo 1.0 75 ps trendline. Atmosferik motorlu baz paket aracımız 39.500 TL fiyat etiketine sahip.

DIŞ GÖRÜNÜŞ

Polo dış mekan olarak ağır, bir nebze sportif bir iç mekana sahip. Yapılan makyaj küçük görünse de farlar, tamponlar, yeni eklenen jant tasarımları ve renkler aracı değiştirmiş ve güncel kılmış. Tasarım olarak 'ortayı bulmak' derler ya işte tam öyle. Küçük bir araca ihtiyacı olan orta yaşlı bir insanın da ilgisini çekebilir. Sportif bir araç isteyen gençlerin de dikkatini çekebilir.

Baz donanım olması nedeni ile sade görünen araç, renk seçimi ile canlanmış. Bir üst versiyonda sis farı ve alaşım jant ile daha hoş bir görünüm elde edilebilir, tabi yükselen fiyatı göz önüne almak lazım. İç mekanın geniş olmasından dolayı kutu gibi ve köşeli tasarıma sahip bir araç. Bu hali park ederken işleri kolaylaştırıyor.

Dış mekan olarak toparlamak gerekirse, zaten iyi görünen bir araç olan Polo, makyaj ile daha da güzel olmuş. Markayı sınıfında başarılı bir şekilde temsil ediyor.

İÇ MEKAN

Aracın ön tarafta oturumu olsun, bagajı olsun sınıfının ilerisinde. Makyaj ile standart olarak sunulan 5 inçlik geniş ekran iç mekanı zengin göstermiş. Ancak gösterge siperliğinin bulunduğu kısımda, göğüste ve kapılarda fazlaca sert plastik kullanmayı ben VW gibi bir markaya yakıştıramadım doğrusu. Ancak testimiz sırasında iç mekan seslerine rastlamadım. Ancak uzun vadede ne olur bilemem tabi. Okunabilir göstergeler ve ekran sınıfına göre başarılı ve kaliteli.

Tabi bir de bu aracın tercih edilme sebebi olan genişliğinden bahsetmek şart. Ön tarafta oldukça geniş bir oturma düzeni olan araç, arka koltukta beklediğimi veremedi. Tek rahatsız olduğum konu arka diz mesafesi idi ama bu durum benim boyutlarım ile alakalı olabilir.

Yine geniş bagaj hacmi istekleri rahatça karşılıyor. Koltuk kalitesi ve kumaş kalitesi başarılı. Test boyunca bir rahatsızlık duymadım. Koltukların tek eksiği virajlarda fazla kavramıyor. Yol sesi ve rüzgar sesi olarak benim beğenimi kazandı. Uzun yol ağırlıklı kullandık, yalıtım olarak başarılı ancak küçük motor olması sebebi ile hızlandıkça artan devir ile motoru kucağınızda hissediyorsunuz. Ama bu büyük bir sıkıntı değil zaten 1.0 motorun amacı şehir içi kullanımı. Uzun mesafede kullananların tercih edeceğini düşünmüyorum.

İç mekanda makyajla birlikte oldukça değişmiş, güzel bir görünüm almış. Sert plastik kullanımı, koltukların desteklerinin yetersiz olması ve küçük motorun devir çevirmesi haricinde her şey başarılı.

MOTOR, YAKIT TÜKETİMİ VE YOL TUTUŞ

Araç yukarıda yazdığım gibi 1.0 atmosferik bir motora sahip. İlk bakışta küçümsenen bir motor olsa da aslında 1.2 motorlara yakın performansı ve yakıt tüketimi ile başarılı bir motor.

Motorla başlayalım. 75 hp gücündeki motor 3 bin devirde 95 nm tork üretiyor ve aracı 14.3 saniyede 100 km/h hıza çıkarıyor. 1.0 ve 3 silindirli bir motor için aslında gayet güzel değerler.

Ancak tabiki eksik yönleri var. Bu araçla sollamaya girerken mümkünse korkun çünkü 95 nm tork ve bu torku 3 bin devirde vermesi yüzünden çok isteksiz hızlanıyor. Araç 3 bin devirin altında ölü. Gaza ne kadar basarsanız basın tepkisi değişmiyor ancak 3 bin devirin üzerinde bir nebze iyi. Bu şekilde motor üretiliş amacı olan şehir içinde görevini yerine getiriyor.

Yukarıdaki olumsuzluklar bize yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor. Fabrika verisi şehir içi 6.4, şehirler arası 4.4 litre olan test aracımız ile performanslı kullanımda şehir içi 8.9 uzun yolda 5.8 gibi değerler elde ettik. Aslında sakin kullanıp yakalanabilecek en düşük değeri görmek isterdim ama güzergahın kalabalık olması nedeniyle ara hızlanmalar ve sollamalar ile mevburen tüketim yükseldi. Bu değerler yine de gayet güzel değerler. Lpg uyumlu olan motor ile dizel motordan daha az yakarak gezilebilir.

Yol tutuş olarak en belirgin durum ESP'nin standart olması. Yol tutuşu sınıf standartlarında olan Polo riskli bir duruma sokmuyor, güven veriyor.

Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse güzel ve başarılı bir araç. Makyaj ile bazı donanımlar standart olmuş ancak malzeme kalitesi halen aynı. Alınabilir mi bence hayır. Çünkü kendisi ile aynı vergi diliminde 1.2 motor ve başlangıç fiyatı çok daha düşük modeller var. Ancak yine de Vw'nin müşteri kitlesi belli. Yine tercih edilen bir model olacak. Ben Polo alacak olsam 1.2 TSI versiyonu seçmeye çalışırdım. Hem daha sessiz, hem daha performanslı hem de tüketim aynı.

Ancak fazla para vermeye gerek yok. Az binilecek, uzun yol yapmayacak denirse bu araç mantıklı bir hal alıyor.

Umarım faydalı olmuştur. Kendinize iyi bakın, bizi takip etmeye devam edin. Yine en yeni haberler ve testler ile karşınızda olacağız.

Enes DUYUM


Performans: <2/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <4/5
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<3/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<2/5>  
Notumuz:  3,1/5  
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder