Opel Insignia Testi

Opel Insignia Testi Resimleri

Merhaba arabainceleme takipçileri. 2014'ün son testi ile karşınızdayız.

Test aracımız Opel Insignia 1.6 SIDI 170 HP Otomatik Cosmo. Aracımız sunroof opsiyonu ile 93 bin tl fiyat etiketine sahip.


Opel Insignia Testi ResimleriOpel, D sınıfında Vectra modeli ile büyük başarı elde etmişti ve bu başarısını, 2009 yılında piyasaya sürdüğü Insignia modeli ile devam ettirdi. Ancak 2013 yılında makyajlanan Insignia, motor ve şanzıman kombinasyonlarından dolayı maalesef aynı başarıyı gösteremiyor.
Opel Insignia Testi Resimleri
TASARIM

Insignia, kuşkusuz sınıfının ağırlığını ve sportifliği bir arada bulunduran bir otomobil. Geniş ve alçak yapısı, Cosmo donanım ile gelen büyük jantlar ile oldukça güzel görünüyor.

İÇ MEKAN

Opel Insignia Testi ResimleriDireksiyona geçtiğimizde Opel modellerinin tamamında ve Insignia'nın makyaj öncesi kasasında gördüğümüz karmaşık müzik sistemi ve klima kontrolleri artık yok. Oldukça sade ve modern bir iç mekan bizi karşılıyor.
Opel Insignia Testi Resimleri
Dijital göstergeler araç çalışınca gayet iyi bir görünüm sunuyor. Yağ sıcaklığı, yakıt tüketimi, seyahat süresi gibi birçok detaya yer veriyor.

Opel Insignia Testi ResimleriKontrol için dokunmatik ekrana baktığımızda ekran, kalitesi ile dikkat çekiyor. Ayrıca sürüş esnasında güvenlik açısından ekranı bir touchpad ile kullanmak mümkün.

Opel Insignia Testi ResimleriOpel Insignia Testi ResimleriKaliteden bahsetmek gerekirse, göğüste ve kapı içlerinde bolca yumuşak plastik ve deri kaplama görmek mümkün. Kalite seviyesi iyi ancak kapıdan gelip ön cama kadar devam eden parlak ahşap görünümlü kaplama bozuk satıhta ses yapabiliyor. Zaten araçla ilgili yaşadığımız tek ses problemi bu oldu.

Biraz hacimden bahsetmek gerekirse, ön tarafta hacim konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Koltuklar gayet rahat ve vücudu sarıyor. Sürüş pozisyonu alçak ve spor. Araç dışarıdaki spor kimliğini, oturma pozisyonu ve koltuğun kavraması ile tamamlıyor.

Opel Insignia Testi ResimleriOpel Insignia Testi ResimleriAncak arka tarafa geçtiğimizde sınıfının gerisinde bir diz mesafesi ve bagaj hacmi ile karşılaştığımı belirtmek isterim. Bu duruma tasarımdaki sportifliğin sebep olduğunu söylemeliyim.

Yalıtıma değinmek isterim. Opel, Insignia'da yalıtım yönünden başarılı bir iş çıkarmış. Yol sesi ve motor sesi neredeyse yok diyebiliriz. Turbo motorun hızlanırken tatlı sesini duymak keyif veriyor .

Opel Insignia Testi ResimleriOpel Insignia Testi ResimleriRüzgar sesi ise 120 km hıza kadar yok. Ancak daha yüksek hızlarda sunrooftan ses geliyor.

Toparlamak gerekirse; Insignia, kaliteli ve konforlu bir iç mekan ve seyahat imkanı tanıyor. Araç biraz daha geniş olsa kusursuz olurdu.

MOTOR, ŞANZIMAN, YAKIT TÜKETİMİ

Insignia, makyaj öncesi benzinli 1.4 turbo 140 hp, 1.6 turbo 180 hp motorlar ile dizel 2.0 dizel 130 ve 160 hp motor ile satılıyordu. Makyaj ile gelen en büyük degisiklik 1.4 turbo motorun fabrika çıkışı lpg'li olması, 1.6 SIDI motorun eklenmesi ve otomatik şanzıman ile sunulması.

Insignia'nın en büyük hamlesi yeni 1.6 SIDI 170 HP motor. 260 nm tork, 9.2 saniye 0-100 verisi ve 220 km/h son hızı ile D sınıfı ağır bir araç için sportif bir sürüş sağlıyor. Ayrıca motorun performans ve yakıt tüketimi otomatik vites olmasına rağmen ve 10 hp kaybetmiş olmasına rağmen daha iyi.

Opel Insignia Testi ResimleriŞanzımandan söz edersek, Opel; makyajlı Insignia'da, Active Select 6 ileri tam otomatik şanzımanı kullanmayı tercih etmiş. Her ne kadar performans ve yakıt tüketimi açısından zayıf kalsa da, konfor ve sağlamlık açısından başarılı.

Gelelim yakıt tüketimine. Bu konuda iyi şeyler söylemek zor. Boş ağırlığı 1500 kg olan Insignia, sınıfının en ağır modellerinden. En dişli rakibi Passat, 1380 kg ile 120 kg daha hafif.

Opel Insignia Testi ResimleriOpel Insignia Testi ResimleriAracı şehir dışı çoğunluklu seri kullandık. Ancak tüketim genel anlamda yüksek. Bunda ağırlığın ve tam otomatik şanzımanın etkisi büyük. Biraz kilo verip çift kavrama şanzıman ile sunulursa, yakıt performans açısından çok başarılı olacağı aşikar.

Yol tutuş ise sınıfının en iyileri arasında. Çok kez zorlama imkanı bulduğumuz model, çoğu virajda esp'ye dahi ihtiyaç duymadı. Bunda alçak spor yapı, geniş tabanlı lastik ve büyük jantların etkisi büyük.

Opel Insignia Testi ResimleriOpel Insignia Testi ResimleriGenel bir değerlendirme yapmak gerekirse Insignia, sınıfında başarılı ancak rakiplerinin sunduğu iç hacmi ve motor şanzıman kombinasyonlarını sunamadığı için satış olarak maalesef geride kalıyor.

Tercih edilmesine engel en büyük durumlar, yüksek bulduğum yakıt tüketimi ve rakiplerinin gerisinde kalan iç mekan. Bunlar haricinde gayet kaliteli, sportif ve donanım olarak dolu.

Performans  : <3,5/5>
Fiyat             : <4/5>
Tüketim       : <2/5>
Ses Yalıtımı : <4/5>
Kalite           : <4/5>
Güvenlik      : <4/5>
İç Mekan     : <3/5>
Donanım     : <5/5>
Notumuz     : <3,7/5>

Enes DUYUM
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder