2015 Volkswagen Passat İncelemesi

2015 Volkswagen Passat Resimleri
2015 VW Passat nasıl bir arabadır. Volkswagen Passat 2015 B8 kasa dizel otomatik testi.

Merhaba arabainceleme takipçileri. Daha önce de sosyal medya üzerinden duyurduğumuz gibi yeni Passat'ın ilk testi ile karşınızdayız.


VW Passat'ın yeni kasası 2014 yılı içerisinde duyuruldu ve ülkemizde 2014 yılı Aralık ayında satışına başlandı. Passat, grubunun en önemli oyuncularından biri. Hem Avrupa hem de Türkiye'de orta sınıf satışlarında lider ve yenilenen yüzü ve sınıfında tek olan motor-şanzıman kombinasyonları ile bu liderliğini sürdürecek gibi görünüyor. Gelelim test aracımıza:

Test aracımız VW Passat 1.6 TDI DSG Comfortline Refleks Gri. Metalik renk farkı, tam boy Alüminyum alaşımlı stepne ile 113.200 lira liste fiyatına sahip.

TASARIM

VW, yeni kasada ve makyaj operasyonlarında mümkün olduğunca eski nesile bağlı kalmaya çalışıyor. Bu durum müşterilerin markaya bağlı kalması ve satılan modellerin 2. elde değer kaybı yaşamamasını sağlıyor.

2015 Volkswagen Passat Resimleri Yeni Passat'ta en çok dikkat çeken hususlardan biri de, teknik verilerde uzunluk olarak bir değişiklik olmamasına rağmen dingil mesafesinin artması. Bu durum, dışarıdan bakıldığında rahat şekilde görülüyor. Ön tekerler eski kasaya göre tampona doğru alınmış. Yerden yüksekliği artan modelin tavan yüksekliği ise 4 cm azalmış. Yeni kasa ile genişlik de artınca göze güzel görünen bir tasarım elde edilmiş. Eski kasaya göre daha keskin bakışlara sahip. Ayrıca ağırbaşlı tasarımlar ile orta yaşlı kullanıcıya hitap eden model, yeni yüzüyle hem ağırbaşlı hem de spor olmayı başarmış.

Yine arka tarafa doğru devam edersek, geniş ve havada duran arka kısım biraz boş görünüyor. Bu boşluk aslında büyük motorlu versiyonlarda çift egzoz çıkışı ile doluyor ve görünüm düzeliyor ancak bu görünüme ülkemizde satılan versiyonlarda ulaşılamıyor.

2015 Volkswagen Passat ResimleriYeni kasada baz donanımdan itibaren sunulan tamamen led arka farlar ise aracı modern ve dinamik gösteriyor ancak ön farları da led olarak almak isterseniz, highline yani en dolu paketi tercih etmek gerekiyor.

Ayrıca trendline donanımda sunulan 16 inç jantların araca yakışmadığını belirtmek isterim. Bu model comfortline donanımdan itibaren tercih edilmeli.

İÇ MEKAN

2015 Volkswagen Passat ResimleriDireksiyona geçtiğimizde Golf 7'de ve makyajlı Jetta'da rastladığımız direksiyon, Passat'ta bizi karşılıyor. Bu gözümde bir eksi. Direksiyon için daha şık ve d sınıfının ağırlığını koruyacak bir tasarım kullanılabilirdi.

2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat ResimleriMalum tanıtımlarda o gördüğümüz devasa dijital göstergeyi büyük umutla bekledik ancak bu ekran standart donanım değil. Opsiyon olarak alınabiliyor. Üzerinde bulunan göstergeler ise okunaklı ve güzel görünüyor. Modelin kokpit ve göstergesinde beyaz aydınlatma kullanılması ile göz yormayan şık bir iç mekan elde edilmiş. Direksiyon üzerinde hız sabitleyici ve müzik sistemine erişmek mümkün ancak müzik sistemi tuşları tek tarafta toplansa kullanımı daha kolay olurdu.

2015 Volkswagen Passat ResimleriOrtada bizi 6.5 inç boyutunda yol bilgisayarı verileri, araç bilgileri, park yardımcısı gibi elemanların bulunduğu dokunmatik ekran karşılıyor. Ekranın kullanımı kolay ve kalitesi tatmin ediyor. Ancak 100 bin bandını aşan bir modelde geri görüş kamerası ve navigasyon bulunmaması can sıkıyor.

2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat ResimleriKlima ise diğer modellerden alışık olduğumuz şekilde kontrol ediliyor ve kullanımı son derece basit. Ayrıca Passat'ta yeni kasa ile 3 bölgeli klima comfortline donanımdan itibaren standart. Arka yolcuların düşünülmesi güzel bir ayrıntı. Ergocomfort koltuklardan da bahsetmek gerekir. Kumaş kalitesi olarak comfortline donanımda eksik bulduğumu söylemeliyim ancak koltuklar oldukça rahat ve vücudu sarıyor. Yeni kasa ile koltuklarda baldır desteği de sunuluyor. Koltuklar test aracımızda yarı elektrikli. Bel desteği ve sırt ayarı elektrikli iken yükseklik ve ileri - geri almak manuel.

2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat ResimleriÖn tarafta Passat'ın alışılagelen analog saatini görüyoruz. Bu saat oldukça şık görünüyor. Iç mekanda kullanılan gri renkli kaplamalar her ne kadar beğenilmese de ferah bir hava katıyor araca. Klima çıkışının bütün görünmesi ise yeni ve ilginç bir ayrıntı.

Araçta sert plastiğe rastlamak pek mümkün değil. Bel altı kısımlarda, vites topuzu ve çevresinde, kapı içlerinde bolca yumuşak plastik ve deri kullanılması modele yakışmış. Eski kasada bulunan eksikler bu noktada giderilmiş.

2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat ResimleriAracın sd kart ve cd girişi torpido içinde, usb ve aux girişi ise kolçağın altında bulunuyor. Usb ve aux girişinin daha kolay ulaşılabilen bir yerde olmasını tercih ederdik. Ayrıca torpido ve kapı içlerinde kullanılan kumaş kaplamalar kalite hissini artırıyor.

2015 Volkswagen Passat ResimleriArka koltuklarda artan diz mesafesi en çok dikkat çeken yenilik. Yeni kasa ile uzunluk her ne kadar aynı olsa da dingil mesafesi artmış, diz mesafesinde ve bagaj hacminde büyüme elde edilmiş. Passatın arka koltuğunda seyahat etmek büyük keyif.

Eski kasada kullanıcıların ve bizim şikayet ettiğimiz konu sert süspansiyon ile konfordan ödün verildiği halde yol tutuşun kötü olmasıydı. Vw, yeni Passat için bu konuda oldukça çalışmış. Konfor gayet yerinde. Süspansiyonların darbe emişi başarılı. Ayrıca oldukça sessiz çalışıyor.
2015 Volkswagen Passat Resimleri

Arka tarafa geçtikten sonra bagajdan bahsetmek isterim. 600 litre bagaj hacmine sahip olan model çoğu rakibinden önde. Yalnız dikkatimi çeken bir husus eğilip baktığınızda bagajın üst görünmeyen kısımlarında en ufak kaplama yok. Direkt şase ile karşılaşıyoruz.

YALITIM

Model, beni en çok yalıtım açısından memnun etti. Yol sesi ve motor sesi duymak çok zor. Bağımsız kuruluşların yaptığı testler, yeni Passat'ın bir üst segment ile iç mekanda aynı desibel (ses) değerini yakaladığını gösteriyor. Tek gördüğüm açık 140 km ve üzeri hızlarda nereden geldiğini anlayamadığım ince bir rüzgar sesi alması. Zaten yalıtım olarak tek kusuru bu.

MOTOR, ŞANZIMAN, YOL TUTUŞ VE YAKIT TÜKETİMİ

2015 Volkswagen Passat ResimleriVW; yeni Passat'ta, 1.4 tsi 125 hp ve 150 hp gücünde iki benzinli motora, 1.6 dizel 120 ve 2.0 150 hp ve 190 hp gücünde 3 dizel motora yer veriyor. Test aracımızda 1.6 dizel 120 hp gücünde 250 nm torka sahip motor yer alıyor. Diğer modellerde 105 hp olarak kullanılan bu motor yeni passat ile 120 hp oldu ancak tork değeri 250 nm ile sabit kaldı. Bunun sebebi ise 7 ileri dsg şanzımanın müsade ettiği torkun 250 nm olması. Ancak bu motor Passat'a yaramış.

Vw'nin yeni modellerinde kullanılan MQB platformuna yeni Passat 'ta da yer verildi. Bu sayede 85 kg'a varan hafifleme sağlandı. Bu sayede düşük tüketim verileri ve sınıfının en iyi performans değerleri elde edildi. Test aracımız 0-100 e 10.6 saniyede çıkıyor. Son hızı ise 206 olarak sınırlanmış. Ortlama 4 litre yakıt tüketimi ise oldukça düşük ve iddialı bir değer. Biz test sürüşünde sakin kullanım ile 5.4 litre performanslı kullanımda 6.6 litre tüketim elde ettik. D sınıfı için çok iyi değerler olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca sabırlı kullanıcılar fabrika değerlerine yaklaşabilir.

Bu değerler ve bu denli düşük yakıt tüketimi elde edilmesinde dsg şanzımanın rolü fazla. Hızlı vites geçişleri ve tasarruflu davranışları ile beğenimizi kazanıyor.

Yeni kasada en büyük aşama yol tutuşta katedilmiş. Eski kasada sert süspansiyon tercih edildiği halde konfor ve yol tutuş olarak ciddi eksikler vardı. Yeni kasada bu sorun giderilmiş ve yeterli konfor ve yol tutuş elde edilmiş. Passatın yol tutuşu spor kullanımı sevenleri dahi memnun edecektir.

Toparlamak gerekirse yeni Passat, bizden geçer not almayı başardı. Düşük tüketime sahip motorları, her motorda otomatik şanzıman sunabilmesi, sınıfının gereklerini karşılaması ile bu zamana kadar sürdürdüğü liderliği devam ettirereceği aşikar. Ancak fiyatları ve dizel otomatik kombinasyonu tercih edildiğinde istenilen fark can sıkıcı. Rakiplerini çok daha ucuza alabilmek mümkün.

2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat Resimleri


2015 Volkswagen Passat Resimleri2015 Volkswagen Passat Resimleri


Performans  : <4/5>
Fiyat             : <2/5>
Tüketim       : <5/5>
Ses Yalıtımı : <5/5>
Kalite           : <4/5>
Güvenlik      : <4/5>
İç Mekan     : <4/5>
Donanım     : <3/5>
Notumuz     : <3,9/5>

Okuduğunuz ve vakti ayırdığınız için teşekkür ederiz. Sorularınız olursa enesduyum1995@gmail.com ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Enes DUYUM
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

16 yorum:

  1. 100 bine passat mı bmw mercedes mi? Asıl soru bu olmalı.Araba için önemli olan fiyatının karşılığını verebilmesi öncelikle. Yoksa her fiyat yazılır, her fiyata araba var yani

    YanıtlaSil
  2. Yalıtım nasıl 5/5 aracımda 150 km/h de sesten yanimdaki ile bağırarak konuşuyorum ki aracim 1.4 tsi manuel. Bana kimse araç sessiz demesin, cayır cayır ses alıyor.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım arabaya binmemişsin, inceleme diye yutturuyorsun.

    Ses yalıtımı 1/5 etmez. Ses yalıtımı yapılmamış arabaya.
    2014 Jetta nın üzerine buna bindim, tekrar geri sattım jettaya geri döndüm.

    Alacakları da yanlış yönlendirmeyiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jetta yı passat tan üstün tutan yorumcu arabadan anlamıyor demektir. Sen en iyisi git binek reno al.

      Sil
  4. Jetta nedir hocam ? Bu aracı tam 3 bin km kullandım. Defalarca testi yapıldı passatın bu iddiayı sizden başka dile getiren yok

    YanıtlaSil
  5. Evet sessiz bir araba ama radyo kapalıyken anlamsız bir rüzgar sesi gelmiyor değil.100 km den sonra başlıyor. 150-160 olsa kabul edilebilir ancak biraz erken başlıyor. radyo açıksa sorun yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün geçtikçe ilk üretim passatlarda sol ön kapıdan rüzgar sesi şikayeti olduğunu duydum. Test aracında böyle bir ses ile karşılaşmadık ancak hoş bir durum değil. Sizin şikayetiniz de benzer sanırım.

      Sil
    2. Ses konusu bayağı bir abartı olmuş, yiğidi hem öldürmüş hem de hakkını yemişsin. Passat sınıfının en çok satan arabasıdır ve öyle de kalacaktır.

      Sil
  6. Enes bey o kadar abartmışsınız ki passat sahibi olmasam inanacağım. Öncelikle yalıtım kesinlikle zayıf ikincisi süspansiyon çok sert. Ve en önemlisi Doğuş oto Türkiyeyi soyuyor çok pahalı size de para mı veriyorlar nedir ? Biraz gerçekleri anlatın da bilmeyenler öğrensin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testte eleştirdiğim noktaları da bulabilirsiniz. Ayrıca testimiz sonrası bende memnun kaldım ve Passat aldım. Açıkçası sert süspansiyon kısmına halen katılmıyorum. Ha rakiplerinde daha yumuşak süspansiyona sahip modeller var. Ayrıca rüzgar sesi konusunu kullananlardan işitiyorum. Kendi aracımda ve test aracında görmesem de sol ön kapıdan aracın ses aldığına dair şikayetler var. Tahminim yeni gelen modellerde böyle bir ses problemi yok

      Sil
  7. Ses yalıtımı konusunda benim de sıkıntım var. Geçen Şubat ayı sonunda 2016 model 1.4 125 beygir trendline passat aldım. Fakat 100 km. Hızı geçince başlayan ve gittikçe artan bir rüzgar sesi mevcut. Doğuş Oto Bursa ya götürdüğümde sol on kapı contasında belli bir noktada yerinde olmadığını gördüler, yerine taktılar, ama ses de bir değişiklik olmadı, ayrıca aracın camlarda bulunan contalarını da kontrol ettiler, problem olmadığını belirttiler. Problemin on cam yalıtımından geldiğini düşünüyorum, fakat araba içinde desibel ölçümü yapılmadığı surece problemin teşhisi mümkün görünmüyor.Benim endişem üretim kaynaklı bir hata olması. Bir de merak ettiğim comfortline veya highline da da bu tip problem olup olmadığı. Test aracını özellikle bu nedenle kullandım. Açık söylemek gerekirse araba dizeldi ve yerlere de ıslak olduğu için pek fazla rüzgar sesini ayırt edemedim. Ama benim görüşüme göre D segment bir araç için bu sesin daha yüksek hızlarda gelmesi gerekir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bende de 2009 var ama, ses yalıtım sorunu yaşamadım bırak yaşamayı ilk zamanlar çalışan arabayı çalıştırmak için kontağa basıyordum. Bazı yorumlar sanki, yanlı olarak yapılmış gibi geliyor. Sınıfında satış lideri olan bir modelden bahsediyoruz, bu paye kolayca alınacak bir paye değil. Sanırsın ki sürekli 200 km. hızla gidiyorlar, bir kalem de geçiniz efendim gayet kaliteli kullanıcı memnuniyeti yüksek bir araba, haksızlık etmeyelim.

    YanıtlaSil
  9. Veysel bey önce testiyiz için teşekkürleri sunuyorum.yeni araç alımi hususuna passatida gözönünüye bulundurma karari vermişim.test başarili sonuç vermiştir. cemşit hıdıroğlu

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. niye passata bu kadar laf atarlar anlamıyorumki? yani dünyada tek araç değil arkadaş gidin alın ne alıyorsanız ama dünyada kalitesini güvenini ispat etmiş araca laf atmak haddinize değil. bende b8 bi passat kullanıcısıyım, konforu rahatı yalıtımı gerçekten muazzam, ha diyeceksinizki muazzam görmemişsin e tabiki kardeşim bu araba premium bir araç değil, yok bmw alınırmış o fiyata yok mercedes alınırmış, alda bi yıllık bakım yada parça aksesuar fiyatlarından farkı gör neler oluyor.. ayrıca kimsede kalkıp passat bmw den mercedesten iyidir demiyorki? ses yalıtımında 110 km den sonra evet tatlı bir rüzgar sesi gelmeye başlıyor, ha radyo açıksa isterse 180 yap duymazsın ama hiçbirşey açık değilken rüzgar sesi geliyor Allah var. motor sesi sıfır (tsi), yol sesi sıfır (kışlık lastikte belki biraz), yapmayın etmeyin adam çok güzel incelemiş o dönemin yeni kasasını, bence olumsuz yorum yapıp yeren herkes rakip firmalardan :) herkese sevgiler saygılar...

    YanıtlaSil
  12. Bir sorunum var yardımcı olabilecek varsa sevinirim. VW Passat 1.6 TDI DSG Comfortline aracım da araç durumda yer alan: ortalama tüketim, yakıt tüketimi bilgileri görünmüyor yani sanırım silindi bunları geri getirmem mümkünmü? Araç durumunda şu anda hiç bir bilgi yok yazıyor.

    YanıtlaSil