Peugeot 308 1.6 BlueHDI EAT6 incelemesi

Merhaba Arabainceleme takipçileri. Bu hafta Sizler için Peugeot 308 ile birlikeydik.




Daha önce hem 1.6 dizel manuel seçeneğini hem de 1.2 Thp EAT6 seçeneğini test ettiğimiz 308, bu hafta yeni BlueHDI dizel motoru ve yeni tam otomatik şanzımanı EAT6 ile karşımızda.

Önceki testlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Peugeot 308 1.6 E-HDI Allure manuel incelemesi

Peugeot 308 1.2 THP Allure EAT6 incelemesi




Daha önceki Testlerimizde İç mekan, tasarım, donanım gibi tüm noktaları ele aldığımız için sadece motor ve şanzıman noktasında incelemek istiyorum.

MOTOR, ŞANZIMAN ve YAKIT TÜKETİMİ




Motorumuz 1.6 litre, 120 hp güç ve 300 nm maksimum torka sahip. Test aracımız 1200 kg boş ağırlığı ile sınıfının en hafiflerinden. Rakipleri daha güçlü dizel motorlara sahip olsada 308 başarılı şanzımanı ve hafifliğin avantajı ile oldukça performanslı. Test aracımız allure donanım ve 17 inç jantlara sahip ve 100 km/h hıza 10.2 saniyede ulaşıyor. Son hızı da 190 km/h olarak belirlenmiş. Eğer daha alt donanımları ve 16 inç boyutundaki jantları tercih ederseniz 9.5 saniyelik oldukça iyi bir 0-100 verisi sunuyor.

Araca ilk bindiğimizde oldukça sade ve açık renkli konsol, küçük direksiyon ve vites kolu bizi karşılıyor. Aracı çalıştırdığımızda iç ortamın oldukça sessiz oluşu dikkatimizi çekiyor. Motor sessiz bir yapıya sahip. Vitesi D konumuna alıp yola çıkıyoruz Motor ve şanzıman oldukça kararlı çalışıyor sürüş boyunca. Aracın hafifliğinin de etkisi ve alt devirlerde verdiği tork ile canlı bir motor.

Şanzımandan bahsedelim biraz. Peugeot, şanzıman konusunda kelimenin tam anlamıyla devrim yaptı. Yarı otomatik şanzıman ile satılan modellerin ardından çift kavrama şanzıman beklerken, tam otomatik bir şanzıman ile piyasaya giriş yaptı.

Aisin yapımı olan şanzıman 6 vites. En dikkat çekici özelliği ise manuel ile aynı olan yakıt tüketimi ve manuelden daha iyi olan 0-100 değeri. Özellikle hızlı vites geçişleri ve başarılı yakıt tüketimi ile şanzıman başarılı bir çift kavrama karakteri sunarken tam otomatik şanzımanın sorunsuzluğunu da birlikte geitiryor. EAT6 beğenimizi kazanıyor ve bizden geçer not alıyor.

Gelelim yakıt tüketimine. Tam otomatik şanzımanlı araçlar fazla tüketir diyoruz ancak EAT6 rakipleri içerisinde tüketime başarısı en iyi şanzıman.



Yaptığımız testler boyunca 35 km mesafedeki parkurda şehir içi, klima açık şartlarda genelde seri kullanım ile 6.6 litrelik bir değer elde ettik




Ayrıca 37 km mesafedeki şehirler arası parkurumuzda 110 km/h sabit hızla klima kapalı 3.7 litrelik oldukça iyi bir tüketim yakaladık.




Sonuç olarak Peugeot 308 rakipleri karşısında zengin motor ve şanzıman seçenekleri ile donanım avantajı ile gayet iyi bir konumda. Artan kalite kesinlikle gözden kaçmıyor.

Test ettiğimiz motor-şanzıman ikilisi ise oldukça iyi. Düşük tüketim, iyi performans bir arada. Bu arada EAT6 308 ve rakipleri arasında en iyi otomatik şanzıman.

İncelememizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Tüm soru, öneri ve eleştirilerinizi arabainceleme@gmail.com hesabından ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaştırabilirsiniz.

Testimiz boyunca bize desteğini esirgemeyen Ilıcak Peugeot yetkili bayisine ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Enes Duyum






Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder