Opel Insignia İncelemesi

Opel Insignia inceleme ResimleriÜlkemizde beşinci senesini dolduran Opel'in amiral gemisi Insignia nasıl bir araçtır?


Orta sınıfta sportif tasarımı ön planda tutan modellerin başında gelen Insignia, donanım ve motor yönünden yeniliklere kavuştu. İki sene öncesine kadar tercih edilebilen en düşük hacimli motor 1.6 lt hacminde iken, son iki senedir 140 hp gücündeki 1.4 lt'lik benzinli turbo motor da seçenekler arasında yerini aldı.

Opel Insignia inceleme ResimleriBöyle bir motordan, yaklaşık 1500 kilogram ağırlığındaki bir araçla aşırı performans beklemek sizi biraz hüsrana uğratabilir. Araç çok hızlı ivmelenmese de performansı bir çok kullanıcıyı tatmin edecek düzeyde. 1.6 motorlu Insignia'lar ise 170 hp'lik beygir gücü, 260 nm maksimum tork, 220 km/s maksimum hız ve 10 saniyenin altındaki 0-100 km hızlanması ile performans konusunda gayet başarılı.
Opel Insignia inceleme Resimleri
1.4 lt'lik turbo motor, 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş. Yerini aldığı 1.8 lt'lik motor seçeneğine göre, 100 km'de 5.7 lt'lik ortalama yakıt tüketimiyle, 100 km'de 2 lt daha ekonomik olan 1.4 lt'lik motor, Insignia'yı saatte 205 km maksimum hıza ulaştırıp 0-100 hızlanmasını 10.9 sn'de tamamlamasını sağlıyor. 1.4 litrelik motor 140 hp beygir gücüne ve 200 nm maksimum tork değerlerine sahip.

Araçta yeni bir navigasyon sistemi yer alıyor. Ayrıca araçta premium nappa deri döşemeler ve yeni tip alaşım jantlar da bulunuyor. 1.4 lt'lik benzinli motorda ekonomiye katkıda bulunmak için start/stop sistemi de sunuluyor.

Süspansiyonu, ergonomik koltukları ve çok sayıdaki saklama bölmeleriyle Insignia, uzun yolculukları rahat ve zevkli hale getiriyor. Aracın koltukları gerçekten çok rahat, Insignia için konforlu bir araç diyebiliriz.

Opel Insignia inceleme ResimleriDireksiyonun sol tarafında hız sabitleme sisemi sağ tarafta ise müzik sistemini kumanda eden düğmeler mevcut. Ayrıca Insignia; ön arka park sensörleri, yol bilgisayarı, yağmur sensörü, navigasyon gibi oldukça yeterli donanımlara sahip.
Opel Insignia inceleme Resimleri
Ses yalıtımı konusunda da başarılı olan Insignia, yol tutuşunda da başarılı.

Aracın ölçülerine gelecek olursak,  4842 mm uzunluğa, 1856 mm genişliğe, 1498 mm yüksekliğe sahip Insignia, 500 litrelik bir bagaj hacmiyle oldukça iyi bir yükleme alanı sunuyor.

Opel Insignia 1.4 Edition Elegance'ın Standart Donanımları:

Sürücü Hava Yastığı
Yolcu Hava Yastığı
Yan/Perde Hava Yastığı
ABS (Antiblokaj Fren Sistemi)
ASR (Çekiş Düzenleme Sistemi)
EBD (Fren Güç Dağılım Sistemi)
ESP (Elektronik Denge Sistemi)
Park Sensörü 
Elektronik Park Freni
Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control)
Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Holder)
Klima
Yol Bilgisayarı
Direksiyondan Kumanda Sistemi
Ön Kol Dayama Ünitesi
Otomatik Kararan İç Dikiz Aynası
Ön Sis Farları
Çelik / Alüminyum Alaşım Jantlar

Opel Insignia'nın fiyatlarına, çarpışma ve güvenlik testlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©

Performans: <4/5>                 
Fiyat<2/5>   
Tüketim <3/5>     
Ses Yalıtımı<4/5>
Kalite<4/5>
Güvenlik<5/5>
İç Mekan<4/5>
Donanım<4/5>  
Notumuz:  3,8/5   

Opel Insignia Çarpışma ve Güvenlik Testi
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder