Skoda Rapid Spaceback İncelemesi



Skoda Rapid Spaceback Nasıl Bir Araçtır?


Test aracımız Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI Elegance 105 HP

Skoda markasının diğer modelleri Fabia'dan daha büyük, Octavia'dan ise daha küçük olan Rapid'in standart versiyonu ilk olarak 2012 yılında tanıtılmıştı. B sınıfı sedan tasarımlı Rapid şimdi de hatchback vari tasarımı ve Rapid Spaceback adıyla karşımızda.

Dış Tasarım
Yeni Spaceback, standart Rapid modeline göre 179 mm daha kısa. Ön ızgaradan arka kapılara kadar her iki model benzer tasarımlara sahip, arka kapılardan sonra ise Spaceback geleneksel hatchback tasarımına kavuşmuş.

Spaceback'in standart Rapid'e göre sahip olduğu daha uzun tavan, arkada tavanın bittiği kısımdaki irilik, önde sahip olduğu uzun burun ve nispeten küçük tekerler ile yan profilden sunduğu farklı görüntü herkesi tatmin etmeyebilir.

Daha da açık konuşmak gerekirse, standart B sınıfı hatchback'lere göre daha şık veya tabiri caizse daha havalı görünen Spaceback'in arka tasarımda sahip olduğu kısa çıkıntı ve ön tasarımdaki uzun burnu, aracın bazı açılardan tuhaf görünmesine neden olmuş.

Opsiyon olarak ekleyebileceğiniz cam tavan ve alaşım jantlar ise aracın en büyük artılarından.

İç Tasarım
İç mekana baktığımızda ise, maliyeti düşürmek adına kullanılan sert plastikler kalite hissini minimuma indirmiş olsa da mekanın klasik Alman sadeliği ve şıklığı, malzeme kalitesini ikinci plana itmiş.

Cam tavan ise iç mekanın daha ferah olmasına oldukça katkı sağlamış.

Arka kapı sütunlarının daha ince olması ve arka kapıdaki ekstra pencereler, standart Rapid modeline göre Spaceback'in arka görüş açısını oldukça arttırmış.

Sürüş ve Performans

Standart Rapid modelinde olduğu gibi, sert bir sürüş hissi veren Spaceback, yol tutuşu konusunda maalesef yeterli güveni veremiyor.

Ses yalıtımı konusunda ise araç başarılı diyebiliriz. Vites geçişleri konusunda da başarılı olan Spaceback'in, direksiyon tepkileri daha iyi olabilirdi.

1.2 litrelik motor performans konusunda üzmediği gibi yakıt tüketimine de olumlu katkılar sunmuş.

Genel
Ülkemizde 1.2 ve 1.4 litrelik benzinli ve 1.6 litrelik dizel üniteler ile satışa sunulan Yeni Spaceback 5 ileri manuel ve 7 ileri otomatik (DSG) şanzıman seçeneklerine de sahip.

4304 mm uzunluğa, 1706 mm genişliğe, 1459 mm yüksekliğe sahip Yeni Rapid Spaceback 384 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor.

Test aracımız olan 1.2 TSI motorun yakıt tüketim değerleri ise şehir içi 6.9 lt, şehir dışı 4.6 lt, ortalama 5.4 lt.

Yeni Skoda Rapid Spaceback'in fiyatlarına ve kullanıcı yorumlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

arabainceleme.com ©


Performans: <3/5>                   
Fiyat<3/5>   
Tüketim <4/5
Ses Yalıtımı<3/5>
Kalite<3/5>
Güvenlik<3/5>
İç Mekan<3/5>
Donanım<3/5>  
Notumuz:  3,1/5  



Skoda Rapid Spaceback Kullanıcı Yorumları 
Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Tasarım fena değil ama fiyat çok pahali, kışa kadar fiyatlar düşer mi acaba?

    YanıtlaSil