Ford'un Yeni SUV'u; FORD EDGE



Ford, Avrupa pazarında da satışa sunulacak en büyük SUV'u olan Edge modelini resmi olarak tanıttı.


Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen Ford'un Edge konseptinin seri üretim versiyonu resmi olarak duyuruldu. İlk olarak 2007 yılında ABD pazarında satışa sunulan Edge'in yeni nesli, Avrupa'nın da aralarında olduğu bir çok pazarda piyasaya sunulacak.

Amerika pazarında 245 hp güç üreten 2.0 litrelik Ecoboost benzinli motorun yanında, 3.5 litrelik V6 ve 2.7 litrelik EcoBoost üniteler ile sunulacak olan yeni Edge, Avrupa'da ise iki farklı güç çıkışına sahip 2.0 litrelik dizel motor ile sunulacak. 180 hp güç ile 400 Nm tork üreten ilk seçenek, sadece altı ileri oranlı manuel şanzıman ile sunulacak. 210 hp güç ve 450 Nm tork üreten diğer seçenek ise direksiyondan da kumanda edilebilen altı ileri oranlı Powershift otomatik şanzıman ile birlikte gelecek. 180 hp'lik versiyon 149 gr/km emisyon değerine sahipken, 210 hp'lik versiyon 159 gr/km'lik emisyon değerine sahip olacak.

Aktif ızgara, 180 derece görüş imkanı sunanan ön kamera, ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, kör nokta uyarı sistemi, Ford'un gelişmiş araçiçi bağlantı ve sesli kontrol sistemi olan SYNC2, aktif torpido gözü diz havyastığı, çarpışma hafifletici özelliğe sahip adaptif hız sabitleyici, geliştirilmiş aktif dik otomatik park sistemi, çapraz trafik uyarı asistanı, şişebilen arka emniyet kemerleri, vektörel tork kontrolüne sahip akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi, şehir içi güvenlik sistemi, şerit takip sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, 20 inçlik alaşım jantlar ve ısıtmalı direksiyon simidi gibi donanımları ile dikkat çeken yeni Edge'in bagaj kapağı, bir alt modeli olan Kuga'da olduğu gibi ayak hareketi ile otomatik olarak açılıp kapanabilecek.

Kuga ve Ecosport'un ardından üçüncü SUV modeli olarak Avrupalı tüketicilere de sunulacak olan EDGE, 2015'in ilk çeyreğinde Kuzey Amerika'da satışa çıkacak, daha sonra ise Avrupa, Asya ve Güney Amerika pazarlarına da sunulacak.

Ford'un yeni büyük SUV'u Edge'nin tanıtım videosu


Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder