Peugeot 208 Makyajlandı



Fransız üretici Peugeot'nun, B sınıfında yer alan ve Avrupa'da en çok satan modeli olan 208 makyajlandı.


Makyajlı 208, 4 Mart'ta dünya prömiyerinin yapılacağı Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde, resmi olarak tanıtıldı. Aracın yeniden tasarlanan ön kısmında; yeni farlar, yeni bir ön ızgara ve farklı sis lambalarının da yer aldığı yeni bir ön tampon kullanıcılarını bekliyor olacak.

Aracın arka tasarımına baktığımızda ise, 3D LED arka stop lambalarını görmek mümkün. Ayrıca makyajlı 208'de, yeni renk seçenekleri de sunulacak.

İç tasarımda da bazı küçük yeniliklerin bulunduğu yeni 208; yenilenen göstergeler, deri direksiyon simidi, 7 inç boyutunda multimedya ekranı ile içerisinde birçok özelliğin olacağı bilgi-eğlence sistemi gibi bazı yeniliklere kavuşacak. Bu multimedya ekran, Apple CarPlay işletim sistemi ile çalışacak ve cep telefonu ekranını bu ekrana yansıtan MirrorScreen sistemi de bulunacak.

Yeni Peugeot 208, farklı motor ve şanzıman seçenekleri ile tercih edilebilecek. Bu seçenekler arasında; 5 ileri manuel şanzımanla sunulan 75 hp ile 100 hp gücünde ve 6 ileri otomatik şanzımanla sunulan 120 hp gücünde 1.6 litrelik HDI dizel üniteler bulunuyor. Benzinli motor seçenekleri arasında ise, 5 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanın görev aldığı 110 hp gücünde 1.2 litrelik THP motor yer alıyor. Peugeot'nun 308 ve 508 modellerinde de yer verdiği yeni nesil şanzımanı EAT6'nın makyajlı 208'de de kullanılması, makyajın getirdiği en büyük yenilik olarak göze çarpıyor.

Fransa ve Slovakya'da üretilecek yeni 208, yılın son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak.





Google+'da Paylaş
    Gmail ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder